Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Unde se fac proceduri de ablatie in Romania
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Buna Mangata!

Scuze de intarziere, m-am cam aglomerat in ultimul timp.
Asa cum ti-am raspuns is pe PM, ai avut o tahicardie cu reintrare in nod (intranodala), cea mai comuna forma de TPSV (cam 60% din pacientii cu tahicardii supraventriculare au asa ceva).
Se pare, conform protocolului, ca ablatia a reusit. In general aceste ablatii au o rata de reusita foarte mare, asa ca stai linistita.
Senzatiile de la urcat scarile sunt normale si sunt generate de faptul ca urcatul scarilor nu este un efort fiziologic, nu implica o incalzire prealabila si apoi o crestere graduala a efortului. E un tip de efort destul de sustinut, care debuteaza brusc si e constant. Si astfel, prin intermediul sistemului nervos vegetativ, inima este stimulata sa bata mai tare. Asta pe fondul unei lipse de antrenament fizic. O persoana bine antrenata nu are astfel de probleme, dar daca nu ai o conditie fizica buna atunci e ceva normal. Doar ca exemplu si eu pateam asa ceva, cand urcam niste scari imi batea inima de sa sara din mine, dar, in acelasi timp, eram capabil sa pedalez 50 de minute minute pe bicicleta stationara la o intensitate de 80% din maxim fara probleme. Asta ca sa iti ilustrez diferenta intre tipurile de efort.
Asa ca eu zic sa stai linistita, sa reiei incet-incet activitatea fizica si o sa vezi ca o sa te simti din ce in ce mai bine.
Cum spunea si fata morgana, daca ai vreun dubiu poti sa mergi sa faci un ECG, scaneaza-l si pune-l pe forum sa il vedem si noi.
intr un fel sa stiti ca m ati mai linistit ...acum am sa iau poate ca lucrurile mai incet si sa vedem cum o fi ....sunt tare tare curioasa desi asa in general cum v am zis si pe PM nu ma simt rau nu mai am senzatiile acelea seara cand ma asez in pat,nu mai simt ca din orice si de la orice acum gata gata ma trezesc cu o criza ....as fi super ok numai ca singurul lucru ce ma deranjeaza (ei poate am exagerat si eu putin urc scari carand bagaje grele ca si cand nu as fi avut niciodata nik si astept sa fiu ok)e faptul ca simt la acest efort urcatul scarilor cu greutate batai multe cand de fapt ele sunt doar 50....asta m a speriat ingrozitor....va multumesc din suflet .....
buna seara. pot afla daca dl dr vatasescu a reluat ablatiile la floreasca ?
multumesc anticipat.
Salut Midal! Dr. V. "a inceput sa lucreze cit de cit, dar numai dimineata, in timpul programului normal, daca cei de la angio nu au de lucru si sala este libera". Ti l-am citat cu exactitate pe ARMMDT , dintr-o postare de pe 20 iunie, pe care poti s-o vezi si tu la topicul Anunturi online.
Salutari tuturor.In special pe ARMMD.Am si eu o rugaminte de a-mi raspunde daca prin ablatie pot sa revin la ritmul normal sinusal dintr-o fibrilatie atriala permanenta care a aparut in data de 18.noiembrie 2010.Mentionez ca am mai avut un episod in luna iunie 2010 fiind convertit farmacologic dar acum nici in urma conversiei electrice nu am revenit la ritmul sinusal normal.Medicul meu curant mi a spus ca ablatia se face numai la tineri eu avand 55 de ani.Este adevarat ? Se pare ca in forum am citit ca a avut efect si la persoane de 60 de ani.Istoricul acestei boli a pornit in anul 2006 cand am fost convertit cu amiodarona(cordarone), medicament total contraindicat intrucat in anul 2008 am intrat din nou in fibrilatie datorita hipertiroidiei provocate de cordarone.Dupa 2008 am mai avut cele doua episoade .Tiroida acum este normala .Astept cu interes raspunsul.Sarbatori fericite,Peti.
Pai, hai sa o luam pe rand:
- un episod de ablatie de o luna nu se considera permanenta, ci persistenta. Deocamdata. O sa vedem daca evolueaza in permanenta.
- ablatia se face la orice varsta, depinde de starea pacientului.

Eu te sfatuiesc sa iei legatura cu dr. Radu Vatasescu de la Spitalul de Urgenta Floreasca, dumnealui avand experienta cu ablatia de fibrilatie atriala. Mergi macar la un control si vezi ce parere are. Dumnealui are controale parca joia dupa amiaza la clinica Angiomed. Vezi pe Internet (sau pe Portal) telefoanele clinicii, suna si fa-ti o programare la dr. Vatasescu.
Sa ne tii si pe noi la curent cu evolutia.
Succes!
Multumesc mult pentru promptitudinea de a-mi raspunde.Eu fiind din Tg.Mures ma interesez si o sa incerc la noi daca e vreun specialist in ablatie .In cazul in care aveti vreo oferta pentru Tg.Mures va rof sa-mi comunicati.Peti
Na szia Peti, isten hozott !!! Prietene, daca e vorba de ablatie de fibrilatie atriala asta numai la Bucuresti, la dr. Vatasescu sau mai nou (din 6 noiembrie) la Cluj se poate rezolva, deoarece doar in aceste centre exista aparatura necesara ablatiei de FA. Daca vrei sa trancanim in ungureste, trimite-mi un mesaj personal, te lamuresc eu cu toate celea, dar putem sa continuam si in romaneste, pe forum. Numai bine !
Szia Uliana.Kőszőnőm a választ.Tudunk tatyolni bárhogy csak legyen eredményes.Roman iskolába jártam 4-től ugy hogy a tehnikaji dolgokat kőnyebben fejezem ki romanul.Sper ca ai inţeles totul.Daca nu o sa ti traduc .Kőszi szépen.Sper ca dupa satbatori sa iau legatura cu dr.Vatasescu.
La dr. Vatasescu la Bucuresti e singurul loc pentru ablatia de care ai tu nevoie.
Si tinand cont ca limba oficiala a forumului e romana hai sa o pastram asa.
Prin mesaje particulare se poate discuta orice, in orice limba, dar mesajele post-ate public trebuiesc sa fie in romana sau, cel mult, in engleza, ca fiind cea mai raspandita limba de circulatie internationala.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
URL de referinţă