Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Unde se fac proceduri de ablatie in Romania
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
La Floreasca este dr. Vatasescu, care are mai multa experienta decat dr. Siliste de la Universitar.
In rest doar ca au doua aparate de mapping 3D diferite: la Floreasca au Carto, la Universitar Navex.
Buna,
am primit si eu acest diagnostic,tpsv, dupa 3 crize facute pe parcursul unui an.penultima data a fost in decembrie si am stat 8 ore in UPU,iar cand a ajuns un cardilolog mi-a administrat pt prima data isoptin.ultima data am recidivat in noaptea de 15 iulie ,in somn. Am avut frecventa cardiaca 180/min. Am iesit din criza din nou cu isoptin administrat iv.am un ECG din timpul crizei de pe 15 iulie.ca ma sfatuiti sa fac? mentionez ca sunt din Suceava.
Va multumesc
Mergi si fa un studiu electrofiziologic si, eventual, ablatie.
Fiind din Suceava cel mai bine ar fi sa mergi la Institutul de Boli Cardiovasculare din cadrul Spitalului Parhon din Iasi la dr. Grecu.
Eu va scriu de pe patul de spital am facut ablatie pt TPSV daca vrea cineva da stie cum este contactatima pe mail sau telefonic in privat va dau numarul
Multa sanatate iti doresc. As dori sa comunic pt mai multe informtii. Am o fetita de 13 ani cu TPSV programata pt ablatie.
Buna Arm Med!
O intrebare : se poat face ablatii si la pacientii care au icd , cu aparatul nou (Stereotaxis ) de la Floreasca ?
Multumesc!
Aparatul Stereotaxis nu este pentru pacient, nu ii aduce nici un beneficiu, este pentru doctor. Il ajuta pe acesta sa nu mai incaseze atatea radiatii prin manipularea cateterelor din afara salii, prin intermediul sistemului Stereotaxis, care lucreaza cu un camp magnetic foarte puternic.
De aceea nu este recomandabil a se folosi la pacientii care au dispozitive cardiace implantabile.
Multumesc pentru raspuns. Am citit care sunt beneficile aparatului stereotaxis . Vroiam sa stiu daca la Floreasca il folosesc si la pacienti cu icd sau stimilatoare . Unii sunt de parere ca stereotaxis ar fi relativ sigur si la pacientii cu sonde , fata de celelalte modelele de roboti.
Campul magnetic folosit in cazul Stereotaxis este extrem de puternic, asa ca eu, personal, nu as recomanda. E posibil sa nu se intample nimic, dar atat timp cat nu este 100% sigur eu nu mi-as asuma raspunderea. Mai ales ca nu aduce nici un beneficiu pacientului. Pana la urma daca pacientul are un dispozitiv implantabil poate fi ablatat in mod clasic, fara Stereotaxis.
Si, oricum, precizia in cazul folosirii Stereotaxis e mai scazuta, asa ca nu merge, folosit chiar la orice tip de ablatie.
Buna ziua , am si eu tahicardie de 15 ani cu episoade f rare la inceput prima criza in 2004 ,dar care s-au indesit in ultimii ani anul trecut 3 crize si anul acesta 2 in februarie si martie,am si 3 EKG in criza facute la UPU Calarasi pe care le-am trimis pe mail d-nei dr Grecu MIhaela la Iasi , si dna dr mi-a spus ca am TAHICARDIE PAROXISTICA SUPRAVENTRICULARA PRIN REINTRARE ATRIOVENTRICULARA JONCTIONALA, cu recomandare ptr electofiziologie si ablatie, . Vreau sa fac ablatia la un spital de stat pentru ca nu imi permit la privat si trebuie sa ma inscriu pe liste de asteptare, cam cat crede ca dureaza sa astept pe o astfel de lista la dl dr Vtasescu?si cum trebuie sa procedez? vreau sa mentionez ca pe langa tahicardie mai am si Insuficienta cardiaca cls l cu disfunctie diastolica de tip relaxare intarziata,si regurgiratie mitrala usoara,,,
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
URL de referinţă