Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ingroparea farmaciilor ?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
http://www.antena3.ro/romania/cnas-vrea-...05349.html

Casa
Naţionala de Asigurări de Sănătate intenţionează să paseze cele 600 de milioane de euro, datoria pe care o are către farmacii, distribuitori şi producătorii de medicamete unei instituţii financiare japoneze. Un scenariu halucinant, care va pune farmaciile în situaţia de a plăti comisioane şi dobânzi uriaşe unei bănci alese pe sprînceană de CNAS. Reporterii Antena 3 au obţinut stenogramele discuţiilor din ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie al Casei unde preşedintele numit de PDL, Lucian Nicolae Duţă, a prezentat oferta de finanţare.

Farmaciile, care au de primit bani de la casă, vor fi nevoite să îşi negocieze datoria direct cu banca cu care Casa va încheia un contract de finanţare. Iar grupul Nomura, cu care reprezentanţii casei sunt în discuţii, vor să perceapă de la farmacii, producători şi distribuitori dobânzi de 25%.

Cu alte cuvinte, dacă o farmacie are de recuperat 100 de lei de la CNAS, va lua de la Nomura 75 de lei, plus comisioanele aferente. Asta dacă vor să primească acum banii care li se cuvin. Dacă nu, să aştepte pînă atunci cînd va putea CNAS să le returneze banii.

Doar că în cadrul discuţiilor preşedintele casei prezenta situaţia astfel: "Eu v-aş spune că pînă în acest moment avem datorii de 2,5 miliarde de lei, adică 600 de milioane de euro, pe care nu ştiu dacă vom mai reuşi să le plătim vreodată", a afirmat Lucian Nicolae Duţă.

În continuare domnul Duţă explică: "Cu alte cuvinte, în momentul cash-uirii pieţei, ei (n.r. Grupul Nomura) cer dobînda anticipat de la posesorii de creanţe, pe 2 ani, urmînd ca eu dacă plătesc după un an, să le dea dobînda înapoi." Altfel spus, farmaciile care au de recuperate bani plătesc dobînzi de 25% plus comisioane, bani pe care şi vor recupera doar dacă CNAS reuşeşte să îşi achite datoriile peste un an. Ceea ce pare imposibil.

Domnul Albu: Pentru că acest mecanism are statutul de "privat şi confidenţial" înţeleg care este dimensiunea acestei solicitări.

Privat şi confidenţial, aşa a fost prezentată oferta grupului Nomura în Consiliul de Administraţie al casei de asigurări de sănătate. După care, preşedintele casei, a explicat că pentru un angajament de această dimensiune nu are nevoie de avize de la Ministerul Justiţiei sau de la cel de Finanţe. Nu am reuşit să obţinem mai multe detalii de la preşedintele CNAS, deranjat că avem astfel de nelămuriri tocmai în week-end.

Distribuitorii sunt nemulţumiţi de negocierile CNAS, care se poartă în lipsa lor. Mai ales că distribuitorii au purtat deja discuţii cu o altă bancă care oferea pentru acelaşi serviciu un comision de 7%.

Nici patronatul farmaciilor nu reacţionează pozitiv la varianta de finanţare discutată în CNAS.

Reprezentanţii industriei au explicat că în cazul în care CNAS nu va reuşi să plătească peste un an datoria către bancă, oligaţiiile vor fi suportate de către Guvern deoarece va fi aplicată o garanţie suverană, cu care garantează Executivul.

Grupul Nomura este un gigant financiar din Japonia, implicat în mai multe industrii: petrol şi gaze, construcţii, industria alimentară, fonduri de investiţii şi bănci.


multumim mult acestui guvern incompetent !!
Bani pentru sanatate sunt si sunt sa zicem suficienti doar cu o conditie: sa se reduca acele "bunuri" din parcarea Caselor de Sanatate si conturile barosane ale directorilor. Dau un mic exemplu: eu dau la sanatate 150 de lei pe luna si firma la care lucrez varsa in fond pentru mine 300 de lei, la un mic calcul matematic ne dam seama ca bani pentru medicamente si servici medicale UMANE sunt. Sa nu mai punem la socoteala acel mic procent din PIB.
CNAS doreste sa ajunga sa rivalizeze cu Humana din SUA; unde se deconteaza bani dar servici medicale si medicamente.....
Acest guvern incopentent este rezultatul celor 45 de ani de comunism (sper ca am gresit numarul anilor si daca am gresit iertare), atata timp cat o sa mai persiste mentalitatea comunsita o sa avem parte numai de incapabili. Ar trebui sa se faca exact cum s-a facut in perioada 1949-1953 cand a fost derulat Fenomenul Gulag Pitesti... (cam dur dar cam asa ar trebui, desi nu sunt adeptul acestei metode)
Mda. Mai nou idiotii astia au de gand sa ne ceara acreditare ISO nustiucat. Nicaieri in Europa nu e nevoie, exista GMP, da de ce ar strica niste bani care sa ia drumul capitalei ??
Mai nou, si asta cred ca e general, vor cere bani pentru evaluare.
Si ca si cand asta nu ar fi destul, MS incearca sa scada la 1,5 % adaosul la medicamentele de pe C2 - programe nationale.
In conditiile in care platesc facturile la peste 200 de zile.
Serviciul de Farmacie de la Battle Creek VAMC îndeplinește funcții pe care le-ar aștepta o farmacie pentru a efectua - medicamente de distribuție. Cu toate acestea, în sistemul VA, farmacie are unele roluri extins. Aceste roluri variază de la prezidarea comisiilor din cadrul centrului medical pentru a lucra ca un furnizor de servicii medicale într-un mediu clinică și numiri pacient.
(15-08-2010 04:04 PM)stefy27 a scris: [ -> ]Acest guvern incopentent este rezultatul celor 45 de ani de comunism (sper ca am gresit numarul anilor si daca am gresit iertare), atata timp cat o sa mai persiste mentalitatea comunsita o sa avem parte numai de incapabili.

Comunismul s-a prăbușit acum 26 de ani. Stereotipurile astea cu aruncatul vinei pe regimul trecut sunt tipice celor ce stau pe margine și comentează. Acționați!

Iar ce se întâmplă în RO este rezultatul mentalității de hoț și șperț al românilor, mai demult înrădăcinată în "gena" românească, dar și a faptului că au ajuns în structurile puterii toate scursurile, hoții și profitorii. Iar asta nu e meteahnă comunistă. Țara asta n-a fost niciodată în stare să se autoconducă/gospodărească. Întotdeauna a trebuit să vină alții. Numai că, din păcate, acum nu mai vin nici alții s-o conducă ca lumea, ci vin s-o sugă de tot ce se mai poate.
URL de referinţă