Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Coronarografie!
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3
Tata,in varsta de 77 ani,este programat pentru o coronarografie,la spitalul Fundeni,pe data de 26 martie.Pana atunci,ni s a spus ca trebuie sa si rezolve problemele dentare!!Daca tata are INR 2,8,in nici un caz nu poate suporta extractii dentare,deoarece exista riscul unei hemoragiii.Intrebarea mea e urmatoarea:in conditiile in care nu i se pot face acele extractii(are numai radacini,de la foste masele,care nu ar prezenta focar de infectie...sper eu),,,nu mai poate merge la Bucuresti pentru acea coronarografie????Am asteptat atatea luni,cu speranta ca se poate face si pentru el ceva..si acum..sa cadem in aceeasi sumbra neputinta???Va rog insistent,ajutati ma cu o opinie!!va multumesc!
Nu trebuia deschis inca un topic pentru ca exista deja unul cu acelasi subiect. Cred ca am raspuns la intrebari si am aratat ce trebuie facut. Nu inteleg totusi de ce i s-a cerut sa faca extractiile dentare in vederea coronarografiei. Este o investigatie care nu necesita decat anestezie locala la nivelul arterei femurale pacientul ramanand constient si colaborand cu medicul.
(06-03-2014 12:31 AM)SoulHealer a scris: [ -> ]Nu trebuia deschis inca un topic pentru ca exista deja unul cu acelasi subiect. Cred ca am raspuns la intrebari si am aratat ce trebuie facut. Nu inteleg totusi de ce i s-a cerut sa faca extractiile dentare in vederea coronarografiei. Este o investigatie care nu necesita decat anestezie locala la nivelul arterei femurale pacientul ramanand constient si colaborand cu medicul.
Sarut mana pentru raspuns!!M am mai linistit putin!Adevarat ca dumneavoastra mi ati spus destul de clar ce trebuie facut in conditiile in care efectuam extractiile!Tata are numai radacini,si decat 4 dinti valizi,iar ideea e,banuiesc eu,ca o ignoranta,sa nu existe infectie...desi..la cat de vechi sunt radacinile,nu mai e cazul..ma gandeam ca ni s a evidentiat problema asta cu dantura,pentru a ,,scapa''de noi..Adica,ceva de genul:E batrana..si gata!!!Pentru ca ni s a strecurat si varianta asta!!!Refuz sa cred ca daca mai exista o minima sansa de a remedia ceva,niste oameni,care au depus un juramant,cel al lui Hypocrate,te condamna din start la neputinta si moarte,doar pentru simplul fapt ca ai o varsta!!Multumesc din suflet pentru speranta pe care mi ati insuflat o!
Sunt convins ca veti gasi un cardiolog care sa-i rezolve problema fara a pune conditii.
Multa sanatate tataului Dvs si asteptam vesti bune.
(06-03-2014 03:45 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Sunt convins ca veti gasi un cardiolog care sa-i rezolve problema fara a pune conditii.
Multa sanatate tataului Dvs si asteptam vesti bune.

Sarut mana mult!!Promit sa postez tot ce voi intampina!!!Si,daca nimeni nu va vrea sa faca ceva si pentru tata,o sa postez chiar mai multe!!!Nu i vorba de razbunare aici,,,,ci doar de realitatile dure ale unui sistem bolnav!!!
Sunt disperata!Tata a fost la controlul periodica,la medicul cardiolog din Pitesti.Valoarea INR ului a iesit 6,5.Si i a risipit orice speranta unui om batran si bolna,spunandu-i ca nu are ce cauta la Bucuresti.pentru coronarografie,deoarece il luam intre 4 scanduri!!!Si e atat de interesat acest medic de evolutia INR ului in functie de doza de Syntrom,incat l a rechemat pe tata la consult peste 3 luni,desi INR -ul se face lunar!!Si e cabinet particular,oameni buni..totul se plateste:INR ul,consultatia,reteta!!!Va rog din suflet,ce ma sfatuiti sa fac?????
Buna ziua!!Am reusit sa facem coronarografia si transesofagiana!!Concluzia:necesitatea unei operatii de proteza aortica!!La spitalul Fundeni,la dl conf Horatiu !!..As dori,daca cineva a suferit o asemenea interventie,sau,poate un apropiat..cateva informatii:este o operatie pe cord deschis sau exista alte metode ?2-care valva e recomandata unui pacient in varsta de 77 ani?3-evident...costuri!!!!multumiri anticipate..
Am reusit sa facem coronarografia,si o trnasesofagiana,pentru ca exista riscul ca si valva transcupida sa fie afectata.Din fericire,nu e cazul,asa ca a ramas problematica o singura valva.Tata e programat pentru operatia de proteza valvulara in iunie,la spitalul Fundeni,la dl dr Horatiu Moldovan.As fi recunoscatoare daca cineva mi ar oferi cateva amanunte,referitoare la urmatoarele intrebari:care tip de valva e mai indicat pentru varsta tatalui meu(77 ani),biologica sau mecanica?-2-este operatie pe cord deschis?riscuri?3-costuri.....daca cineva a suportat operatie similara si doreste sa mi raspunda,i as fi recunoscatoare...Cu multumiri anticipate...!
Eu as zice ca cea biologica.
Valvele mecanice se spune ca ar tine ceva mai mult (nu stiu daca exista studii clinice pe asa ceva). Valvele biologice ar tine cam 20-25 ani. Dar la varsta tatalui tau nu cred sa fie asta o problema.
Daca isi pune valva mecanica va trebui sa ia toata viata anticoagulant, ceea ce creste riscul de hemoragii si de atacuri vasculare cerebrale.
In cazul valvei biologice aceasta problema nu exista.
In plus valva mecanica, daca e foarte liniste, se poate auzi si pentru unii pacienti asta e foarte stresant.
Din nou, cu cea biologica nu exista aceasta problema.
Sarumana pentru raspuns!!Pentru aceeasi varianta optasem si eu...!!cat despre costuri..imi puteti spune ceva,estimativ,fireste!!!Multumesc!Si inca ceva:e operatie pe cord deschis?am citit ca se poate face si o interventie in genul coronarografiei,insa,nu stiu daca se preteaza la acest gen de interventie!!!
Pagini: 1 2 3
URL de referinţă