Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: depuneri grasime in zona tamplelor
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua,


Ma numesc Bogdan si am 25 de ani, iar de la varsta de 17 ani a inceput sa mi se depuna grasime in zona tamplelor.
Nu imi provoaca nici o durere sau alceva, dar ma incomodeaza din punct de vedere estetic.
Mai jos am atasat linkurile de la niste poze luate dintr-un rezultat de la un compiuter tomograf.
- http://www.photobase.ro/di-52Z9.jpg
- http://photobase.ro/di-LFLY.jpg
- http://photobase.ro/di-M0KK.jpg
As dori sa stiu daca se pot opera, sau se face liposuctie ?

VA multumesc anticipat
Nu ne-ai spus ce greutate ai si daca ai facut un set de analize de baza din care sa rezulte profilul lipidic sau daca sunt probleme in sfera hepatobiliara. Probabil ca se poate opera, dar acest lucru il va stabili un chirurg plastician pe baza unui set complet de analize si a examinarii directe.
(11-11-2013 07:17 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Nu ne-ai spus ce greutate ai si daca ai facut un set de analize de baza din care sa rezulte profilul lipidic sau daca sunt probleme in sfera hepatobiliara. Probabil ca se poate opera, dar acest lucru il va stabili un chirurg plastician pe baza unui set complet de analize si a examinarii directe.

Momentan am 98 de kg, iar greautatea mea medie este undeva la 102 kg si tin sa mentionez ca in periuada cand am terminat liceul am avut 123, iar inaltimea de 178.
Mi se pare si cred ca si tie, ca esti supraponderal si primul lucru pe care ar trebui sa-l faci, inainte de a te gandi la o operatie estetica, este sa ajungi la o greutate normala pentru inaltimea si varsta ta. In acelasi timp, se impun si un set de analize si investigatii care sa lamureasca statusul hepatobiliar si modul cum se desfasoara metabolismul lipidic.
Multa sanatate.
Bogdan,la virsta ta,nu e permis sa fii supraponderal...asta duce la multe boli!
(12-11-2013 01:18 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Mi se pare si cred ca si tie, ca esti supraponderal si primul lucru pe care ar trebui sa-l faci, inainte de a te gandi la o operatie estetica, este sa ajungi la o greutate normala pentru inaltimea si varsta ta. In acelasi timp, se impun si un set de analize si investigatii care sa lamureasca statusul hepatobiliar si modul cum se desfasoara metabolismul lipidic.
Multa sanatate.

Va multumesc mult pentru raspuns si indicatii, sper ca o sa pot sa slabesc.
Problema ta se poate rezolva chirurgical din cate stiu eu. Iti recomand pe doamna dr. Silvia Stanculescu Vasalos la Medicover in Bucuresti. Este specialist in chirurgie plastica si micro-chirurgie reconstructiva. La un consult poti afla tot ce te intereseaza.
Succes
URL de referinţă