Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: interventie chirurgicala mandibula
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna seara,

Este vorba de tatal meu, care in urma unei investigatii PET CT a fost diagnosticat (se pare, inca nu i-a citit nimeni rezultatul, luni vom merge la chirurgul BMF) cu o recidiva a unui carcinom scuamos sub limba (a fost scos in urma operatiei), care acum s-ar situa pe mandibula, se vede ca un punct in partea stanga, in jurul caninului.
cel mai probabil, daca tata nu va dori varianta chimio-radio, se va recurge la interventia chirurgicala. aici veneau, de fapt, intrebarile mele.
presupunand ca nu se va razui osul, ci se va sectiona, desigur, cu marja ( cam de la incisiv si pana la molar ),
1. se va putea pune o proteza, daca da, din ce? os, metal, alt material ? daca sunt posibile mai mute variante, care ar fi cea mai adecvata si de ce?
2. din cunostiintele dvs, aveti idee cam la cat timp dupa operatie va putea manca cat de cat normal?
3. referitor la aspectul exterior : se va vedea inestetic, o gaura langa barbie efectiv? va vorbi cu dificultati mari? ( mentionez ca acum, dupa operatia sub limba este usor sasait si peltic - se va denatura si mai mult vorbirea ? )
4. in cazul in care i se va pune o proteza ( fie ea din os, fie din metal, fie din orice), aceasta se pune in cadrul primei operatii ( cea in care i se sectioneaza efectiv mandibula ), sau se asteapta refacerea ranii ( nu vad de ce ), dupa care se mai supune la o a doua operatie pt respectiva proteza?

Prefer sa stiu procedura (daca exista una singura) sau diversele variante de proceduri inainte de a merge la medic, fiindca este intr-adevar un medic exceptional, dar e un tip dur, spune intr-adevar verde in fata si sincer te cam sperie, ba mai mult decat atat, vorbeste foarte pe scurt si la subiect si nu explica pe intelesul omului de rand...
Va multumesc frumos,
Cu respect,
Cosmina.
Cosmina, iti inteleg ingrijorarea si temerile legate de problema cu care se confrunta tatal tau, dar nu putem face speculatii legate de o ipotetica interventie chirurgicala pentru un presupus osteo-sarcom. Daca medicul chirurg BMF este exceptional, asa cum ai spus, fi sigura ca el va alege cea mai buna solutie pentru tatal tau, iar aspectele legate de chirurgia plastica reparatorie de dupa, sunt minore in comparatie cu efectul principal al indepartarii unei eventuale tumori. In general, o interventie chirurgicala de acest tip este insotita si de chimioterapie, pentru a reduce la maximum riscul unei recidive.
Sanatate tatalui tau.
buna, eu in urma unui accident rutier, am ramas cu un defect major la barbie, in sensul ca era deformata din cauza rupturii osoase. Dupa ce am cautat o clinica buna care sa imi faca reconstructie, am citit multe pareri pozitive despre domnul dr Dobos si am mers la dansul. Mi-a facut un implant facial cu silicon si mi-a redat forma normala a barbiei. Sunt fericit ca am scapat de acel defect, iar fata mea arata ca inaintea accidentului. Daca sunteti interesati de poze sau alte detalii, puteti sa ii vizitati site-ul: http://www.drdoboscalin.ro, puteti vizualiza si alte poze de la operatii reusite. Sanatate multa!
amiraa, mai bine fa o lista scurta cu ceea ce nu ti s-a intamplat! Eu personal sunt ingrozit prin cate incercari ai trecut! happy
URL de referinţă