Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: insuficienta pulmonara de gr.2 si ins.aortica minora
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
am o fetita de 3ani care a fost operata la tg.mures de d.s.v.(defect septal ventricular),stenoza pulmonara.A fost operata la varsta de8luni si2 sapt,in urma operatiei a ramas cu insuficienta pulmonara gr.2 si insf.aortica minora,chiar zilele acestea ne-am intors de la tg.mures,mergem anual la control si nu avem tratament dar tot stau si ma gandesc pana cand o sa avem problemele astea si daca e posibil sa dispara in timp?
Tinand cont ca e doar de gradul 2 si cea aortica e minora momentan eu zic ca nu sunt probleme. In acelasi timp, tinand cont ca fetita e atat de mica trebuie sa lasi sa treaca timpul si sa vezi cum evolueaza. E posibil ca odata cu cresterea si cu modificarea cordului sa se mai imbunatateasca situatia. Momentan in afara de controale regulate nu cred ca trebuie sa faceti altceva.
multumesc pt.mesaj,armmdt!!acelasi lucru mi-a spus si medicul specialist,prof.dr.toganel,dar vroiam sa mai aud cel putin o parere pt.a o crede intradevar!
copilul meu are 4 luni si s-a nascut cu dsa,fo permeabil,reflux tricusp gr 3.Dupa ultimul control are insuf tricusp gr 1-2 si fo permeabil.Am cautat sa citesc despre IT si gradele de evolutie dar nu am gasit.Imi puteti explica voi?
IT are 4 grade. IT grad 1 poate exista si la persoane sanatoase. Indicatia de inchidere a DSA de obicei este pusa pe baza clinicului (insuficienta cardiaca dreapta), +/- parametrii ecografici (raport Qp/Qs>1,5).
Probabil ca la voi nu exista indicatie operatorie, dar necesita urmarire periodica.
Toate cele bune!
multumesc ,,fata morgana,,..numai bine.Doamne ajuta!
De obicei d.s.a-urile se inchid pana la varsta de 7 ani,din cate am auzit la tg.mures.trebuie verificate periodic.unde ai fost la control,la ce spital si in ce oras?
in iasi la prof iordache
E un dr.f.bun!Noi am fost la fiica lui dr.luca alina,cu ajutorul ei am ajuns la tg.mures.Multa sanatate .
multumim f frumos.sanatate multa si bucurii
URL de referinţă