Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Medici care fac proceduri de Ablatie in Romania
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5
In Romania proceduri de ablatie fac urmatorii medici:

- Dr. Radu Vatasescu - Spitalul de Urgenta Floreasca
- Dr. Calin Siliste - Spitalul Universitar Bucuresti
- Dr. Radu Ciudin - Institutul "C.C. Iliescu" Fundeni
- Dr. Romi Bolohan - Centrul de Cardiologie al Armatei
- Dr. Alexandru Deutsch - Spitalul Colentina Bucuresti
- Prof. Dr. Dan Dobreanu - Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant Tg. Mures
- Dr. Horia Rosianu - Institutul Inimii Cluj
- Dr. Radu Rosu - Spitalul de Recuperare Cluj
- Dr. Mihaela Grecu - Centrul de Cardiologie Iasi
- Dr. Dragos Cozma - Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara
- Dr. Gabriel Ivanica - Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara
Buna ziua tuturor!Corect spus: fac proceduri de ablatie in Romania,
pentru ca aceste proceduri sunt de mai multe feluri/tipuri.
Dar special pentru ablatiile la FA paroxistice , desi am stat internat la unele
clinici si am avut contact cu unii medici care fac ablatie,acum ceva timp in urma (1-2 ani) mereu am fost indrumat catre strainatate.
Acum intrebarea este ,la ora actuala,care dintre ei ,in afara domnului dr Vatasescu poate face ablatia si la fibrilatia atriala paroxistica?
Cat ar costa cateterul ? Si cat ar costa si ablatia din postura daca esti
si din postura in care nu esti asigurat?
Multumim mult! Sanatate!
In afara de dr. Vatasescu momentan nu mai face nimeni in Romania ablatii de FA.
Cateterul pentru sistemul de mapping este in jur de 3500€.
Buna Florine! De cind faci fibrilatii paroxistice si pe ce fond? Doar circuitele electrice ale inimii sint deranjate sau ai si o boala cardiaca de natura sa le declanseze? Studiu electrofiziologic ai facut? Unde ai focarele aberante?
Am uitat sa te intreb: ai facut socuri electrice, ori crizele s-au convertit spontan sau medicamentos?
Buna si multumesc ca ati raspuns! Crizele au inceput din 2005 , o data pe luna ,cateva ore(2-3-4)
in 2007 erau saptamanle sau chiar de 2-3 ori pe saptamana (cate 3-4-5-6-7 ore)
Acum sunt zilnice , cate 2-3 crize pe zi care se declanseaza spontan,fie in somn,fie dupa masa, fie cand vorbesc mai mult, sau cand merg pe strada
mai mult de 1 km fie cand stau in repaos! Dureaza intre 1-7 ore, uneori poate chiar mai mult! Uneori tine doar 30 de minute! E o
Nu stiu foarte mult despre ce m-i se inmtampla decat ca mi-a ruinat viata si
NU STIU CAT MAI REZIST ASA!!! De obicei intru in ritm sinusal dupa medicamente luate dublu in momentele de criza(rytmonorm-concor-xanax) si rugaciune!
Ablatii nu am facut pana acum pentru ca nu am avut unde si nici posibilitate materiala! Sa speram ca acum voi reusi cu ajutorul Domnului
sa pot face o ablatie si sa redevin cat de cat normal.
Pe langa fibrilatie atriala paroxistica idiopatica,am si insf cardiaca,
cardiopatie eschemica cr ,aritmie extrasistolica ventriculara,hipertensiune
etc etc,daca va intereseaza va pot lasa documente medicale.
Sper sa reusesc sa ajung la domnul doctor Vatasescu cat mai curand!!
Multumesc tuturor!
Florine, trebuie sa stii ca eu nu am nici un fel de competenta medicala, sint o persoana suferinda - ca si tine - de fibrilatie atriala,poate putin mai informata decit tine, membra a acestui forum minunat unde ne mai plingem necazurile, putem cere sfaturi si indrumari de la cel care a initiat forumul, ARMMDT. Imi pare rau sa constat ca spui acelasi lucru ca si mine: ca blestematul FA ti-a ruinat viata. Nici eu nu stiu cit si cum am sa mai rezist, mi-a scapat totul de sub control. Daca vrei sa mai vorbim pe tema asta, hai s-o facem la subforumul Fibrilatie atriala, ca sa nu cream dezordine pe forum, amestecind subiectele. Sa-ti fie bine!
Buna seara,

Revin pe acest site pentru ca, citind mai multe mesaje de aici, m-a ajutat sa trec mai usor peste procedura de ablatie pe care am facut-o. M-am operat de curand si pana in acest moment pot spune ca operatia a avut succes. Doctorul care m-a operat a fost Dr. Vatasescu Radu si doresc sa ii multumesc pe aceasta cale. Am ajuns la dansul dupa mai multe recomandari date de la alti medici cardiologi precum si dupa recenziile bune pe care le are pe net.
In pasi repezi, m-am planificat la clinica Hyperdia Prolife Miercuri, consultatia costa 400 RON. Dupa consult am fost planificat pentru operatie la Floreasca. Despre operatie pot spune acum ca nu e asa de complicata pe cat pare. E greu sa treci peste toate complicatiile care pot apare in timpul operatiei dar daca te opereaza un doctor bun toate acestea se reduc considerabil. Esti treaz tot timpul. Anestesie locala la picior. La mine s-a facut o punctie la vena femurala pentru cateterul de studiu electrofiziologic si o punctie la artera femurala pentru cateterul de ablatie. Dupa anestezie nu am mai simtit nimic. Simti niste fluturasi prin burta cand baga cablurile. Am simtit ablatia in sine ca o durere din ce in ce mai puternica in piept in zona inimii cat si in partea dreapta. Dar ce sa zic e suportabil. A durat in jur de 1 ora. Recuperare 1 zi. A trebuit sa stau cu piciorul intins 12 h nemiscat si asta e cel mai greu lucruhappy). Iti intepeneste spatele, amortesti, te plictisesti etc.
Am stat intr-o rezerva privata la ProMedica, 400 RON/noapte(mancare inclusa, asistente la dispozitie, TV etc in concluzie conditii bune omenesti).
A doua zi la 12 am plecat pe picioarele mele cu o mica durere la picior si nici nu ai voie sa te fortezi prea mult. Eu unul la 7 zile dupa nu am mai simtit nici o durere.
Acum nu mai am ESV si nu am nici un fel de restrictie. Pot spune ca am din nou o viata normala. Tot nu imi vine sa cred prin ce am trecut: cu ceva timp in urma un alt om a introdus si manevrat niste cabluri in inima mea. Ce ziceti de asta!
Sa inteleg ca ai facut ablatie pentru extrasistole ?!
Din cate se pare era o tahicardie extrasistolica ventriculara de tract de ejectie, din cate inteleg eu.
Buna ziua.urmez tratament pt tpsv si in ultimile zile am aritmii dese.posibil de la caldura.vreau sa rezolv aceasta problema.
dr radu vatasescu am vazut ca ar fi cel mai apreciat in domeniu.mai opereaza la Floreasca sau numai in privat?
un coleg mi-a recomandat pe dr corneliu Iorgulescu,asistent al dr vatasescu la floreasca si ii multumesc inca o data pt amabilitatea dlui,altcineva pe calin Siliște la sp.municipal buc.
Pagini: 1 2 3 4 5
URL de referinţă