Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: As avea nevoie se un pic de ajutor(e urgent) :(
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
buna ziua

Tatal meu are 67 de ania fost diagnosticat cu angor de efort boala coroniana multipla(TP,IVA, CX, CD) stenoza aortica stanga.
insuficienta aortica Gradul I
insuficienta mitrala gradul II
insuficienta ventriculara stangta NYHA II
hipertensiune arteliala stadul II risc forte mare
sindrom anemic

Doctorul i-a sugerat o operatie (revascularizarea coroniana chirurgicala si proteze valvulara aortica)
as dori sa stiu cat este de sigura operatie ?(din cate am inteles is se opreste inima)
care sunt riscurilee operatiei?
ce sanse sunt ca el sa-si revina dupa operatie?

va rog sa ma ajutati
La orice operatie pe cord deschis se opreste inima, se face interventia de revascularizare coronariana si la sfarsit inima este repornita cu un soc electric. Despre riscuri discutati cu dr. chirurg care il va opera, dar avand in vedere problemele serioase cu care se confrunta, eu zic ca oricare ar fi acest risc trebuie asumat.
Multa sanatate tatalui Dvs.
multumesc mult,de riscuri nieni nu prea vorbeste toata lumea il incurajeaza......dar totusi mi-ar placea sa stiu care ar fi procentajul cand ii reporneste inima sa ii si poarneasca(stiu ca intreb ceva ce nimeni nu stie in afara de Dmz. )
NU ATI MAI INATALNIT CAZURI DE GENUL ACESTA ?
Iti inteleg ingrijorarea si dorinta de a-ti ajuta tatal. Pe de alta parte, trebuie sa intelegi ca nu te ajuta cu nimic o estimare a sanselor de reusita sub forma unui procent, pentru ca atata vreme cat nimeni nu iti poate garanta un succes de 100% al operatiei, inseamna ca teama unui insucces nu poate fi inlaturata. Discuta cu medicii chirurgi. Astfel de operatii de bypass sunt de rutina. Exista deci premisele ca dupa operatie tatal tau sa se simta mai bine si sa revina la o viata normala. Trebuie sa gandim intotdeauna pozitiv luand in calcul mai mult avantajele decat riscurile.
Cazurile de genul acestea sunt de rutina pentru chirurgii cardiaci. Sunt printre cele mai des intalnite tipuri de astfel de interventii.
Daca diagnosticul a fost pus corect si chiar are nevoie de by-pass coronarian si proteza aortica situatia este urmatoarea: daca nu face interventia va muri, daca o face exista, e adevarat, riscuri asociate, dar daca reuseste va supravietui si va putea trai inca multi ani.
Despre procentajul de risc doar chirurgul care va face operatia, in urma unui consult si a unei analize amanuntite, va poate spune.
multumeesc de lamuriri chiar aveam nevoie de sfatul acesta mai concret.
URL de referinţă