Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: sindrom de jonctiune pielo-ureterala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
La varsta de 18 ani, baiatul meu a suferit o durere lombara puternica.La urgenta au spus ca ar fi din cauza rinichiului.In urma unui RMN i s-a pus diagnosticul de jonctiune pielo-ureterala cu grad de hidronefroza 3, si i s-a recomandat operatie chirurgicala de urgenta.Dar el nu mai sufera de nici un fel de durere sau de probleme la mictiune si nu are nici un semn de infectie.Decizia de operatie fiind greu de luat, am apelat si la un homeopat
( foarte apreciat in CONSTANTA - doctor SOESCU), care considera ca il poate trata homeopat, problema nefiind congenitala cum au spus urologii, pentru ca ar rinichiul este inca sanatos si pana la varsta asta daca ar fi fost congenital ar fi avut mai demult probleme.Dumneai considera ca in criza ar fi eliminat nisip sau ca ar avea piatra de tip oxalat care este transparenta si nu se vede la RMN, ceea ce este o problema care se poate rezolva homeopatic
drenand lichidul acumulat in rinichi.Deocamdata nu m-am hotarat pentru operatie si merg pe tratamentul homeopat.Nu cred ca doamna doctor si-ar fi asumat raspunderea sa tina sub tratament un pacient daca nu ar fi convinsa ca nu este de operat urgent.
Credeti ca este mare riscul sa mai aman operatia astfel?Eu nu prea cred ca este congenital pentru ca nu a avut nici o problema 18 ani si rinichiul ar fi fost afectat mai mult.Doi urologi si un medic nefrolog mi-au indicat operatia de urgenta dar eu sunt mai mult convinsa de argumentele doamnei doctor homeopat.Stiti pe cineva care a mai avut diagnosticul acesta, la ce varsta si ce cale a urmat? Pe internet eu am intalnit mai mult problema aceasta la sugari, deci sindromul da semne din frageda copilarie daca este congenital.Baiatul meu bea foarte mult lapte si cacao, ceea ce am auzit ca ar fi rau pentru rinichi.Ce ma sfatuiti, si cunoasteti pacienti care s-au operat?
Baiatul se simte in continuare bine, dar ce riscuri sunt pentru viitor?
Acum iti spun parerea mea, ca nespecialist in domeniu (dar suferind de pietre la rinichi big grin).
Si eu zic ca daca ar fi fost ceva congenital s-ar fi manifestat mai inainte.
Pe de alta parte, daca problema ar fi fost asa de grava la nivelul rinichilor situatia lui s-ar fi degradat rapid. Eu inteleg ca problema a fost diagnosticata de ceva vreme. In caz de afectiuni grave ale rinichilor, care sa necesite interventii urgente, in maxim cateva zile (MAXIM) starea pacientului se inrautateste vizibil. Ceea ce inteleg ca nu este cazul.
E posibil sa fi avut o piatra sau ceva nisip, care s-au eliminat. Intr-adevar, atunci cand se elimina asa ceva durerile sunt cumplite, vorbesc din proprie experienta.
Eu zic sa bea cat mai multe lichide (eventual si ceaiuri diuretice) si sa faca o ecografie de calitate la ambii rinichi (desi, intr-adevar, daca e nisip sau chiar si anumite pietre se poate intampla sa nu se vada la eco - cazul nevestei mele personale tongue)
De asemenea sa discute cu un urolog referitor la un anumit regim alimentar care ar trebui respectat. Anumite alimente favorizeaza aparitia de pietre si nisip la rinichi.
URL de referinţă