Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Uleiuri esentiale pentru perioadele de suprasolicitare si stres
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pentru perioadele de suprasolicitare si stres se poate beneficia de efectele linistitoare ale plantelor si uleiurilor esentiale din compozitia capsulelor Antistres, din care se administreaza 1-2 capsule de 3 ori pe zi, intre mese.

In camera de dormit se face aromaterapie cu ulei esential de lavanda(are multimple efecte terapeutice si un puternic efect calmant, sedativ, antispastic, antiinflamator, antimicrobian), ulei esential de bergamot(in special pentru persoanele suparate, frustrate, foarte critice, foarte pretentioase), ulei esential de rozmarin(intensifică circulaţia sangelui la nivelul creierului, ajutand astfel la cresterea capacitatii de concentrare si la imbunatatirea memoriei).

Uleiul de lavanda(sedativ), ylang-ylang(are si efect afrodisiac) portocale(aduce optimism si inviorare), pot fi adaugate intr-un ulei de masaj care va fi folosit la masajul corpului, pentru a aduce un plus de relaxare si calm. Uleiul esential de melissa util persoanelor hipersensibile si celor care isi exprima emotiile pregnant poate fi folosit in candela de aromaterapie, uleiu de masaj sau apa de baie.

Unele uleiuri esentiale se administreaza si intern.Uleiul esential de lavanda, se administreaza cate 3-5 picaturi de 3 ori pe zi in insomnie, stari depresive, dureri de cap.Uleiul esential de menta, se administreaza intern 3-5 picaturi de 3 ori pe zi in oboseala mentala si stres.Uleiul esential de pin, se administreaza intern in oboseala, debilitate generala iar cel de eucalipt, in oboseala si dureri de cap.Pentru cresterea capacitatii de concentrare se administreaza 3-5 picaturi de ulei esential de rozmarin, de 3 ori pe zi.

Pentru scaderea stresului este necesara adoptarea unei diete preponderent crudivora bazata pe fructe, legume si cereale, evitarea alcoolului, fumatului si practicarea de exercitii fizice zilnice.
Uleiul esential de menta il mai administrez si eu intern, cateva picaturi puse in inghetata. happy
Aroma terapia cu ulei de menta ajuta la ceva? Calm, stres, oboseala poate?
URL de referinţă