Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Anemie feripriva vs Leucemie
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna dimineata,

Dupa cum se intelege si din titlul subiectului, as dori sa pun in discutie anemiile feriprive , cand devin avestea periculoase si cand se face trecerea de la anemie la leucemie.

Am avut intotdeauna carente de fier in organism insa probabil ca nu au fost luate in destul de mult in serios . In urma unor analize medicale anuale, s-a stabili nivelul hemoglobinei din sange la 7. Medicul hematolog care m-a consultat a avut ceva probleme in interpretarea rezultatelor cu atat mai mult cu cat sunt sportiva cu jumatate de norma. Citez: " trebuia sa fiti lesinata si imobilizata de mult cu hemoglobina asta, nu sa topaiti"

Singurele simptome ale unei anemii pe care le manifestam erau starile de oboseala permanena , somn si frig .Mentionez ca nu exista alte pierderi de sange in organism ce ar putea duce la un nivel asa de scazul al hemoglobinei .

Am primit un tratament pe baza de comprimate de fier pe care il voi urma timp de o luna , dupa care imi voi relua analizele .

Sunt extrem de ingrijorata in momentul de fata deoarece stiu ca principala si cea mai grava poate consecinta a anemiei este leucemia. Cum se determina trecerea spre leucemie , ce se intampla cand anemia devine leucemie ?

Multumesc mult si sper sa am ocazia sa discut cu cineva.
Anemiile sunt de mai multe feluri, dar anemia poate fi considerata un simptom sau sindrom care insoteste alte boli.
Un tip de anemie este si anemia feripriva, prin carenta de fier, cum spuneai ca ai tu.
Poate ca nu stii sa ai pierderi de sange, dar poate ai un ciclu care este mai abundent, poate ai un ulcer, sau pierzi sange prin scaun sau urina (si nu iti dai seama), poate o dieta necorespunzatoare, poate iei unele medicamente sau pur si simplu organismul tau nu absoarbe in mod corespunzator fierul.
Este gresit ceea ce spui ca leucemia este o consecinta a anemiei! Boala numita leucemie este insotita de anemie, leucocitoza, trombocitopenie.
Ar fi bine sa faci cateva investigatii mai amanuntite pe langa hemoleucograma, sideremie, feritina serica, bilirubina serica si fractionata, examen urina, un test hemocult care determina sangele din materiile fecale, colonoscopie, endoscopie digestiva superioara, examen ginecologic.
Iti recomand aceste investigatii pentru a afla cauza anemiei si a o trata corespunzator.
Nu te mai gandi la leucemie!
Buna seara,


Multumesc din suflet pentru raspuns. Am inceput o serie de analize mai amanuntite, deja sideremia, feritina serica, bilirubina serica + fractionata, sunt in curs de "procesare " . Sangerari abundente nu am ci din contra, unul din motivele pentru care am ajuns si la Hematologie este menstruatia dereglata din ultimele luni : intarzieri mai exact culminate cu absenta totala luna aceasta .
Am discutat si cu un medic ginecolog care m-a sfatuit ca inainte de toate sa rezolv problema anemiei si abia dupa ce ma voi repune pe picioare lucrurile s-ar putea rezolva singure.
Examenul de urina a fost ok la fel si coprocultura. Mai urmeaza o vizita marti la hematologie .

Multumesc inca o data si o seara faina !
URL de referinţă