Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Antibiotice naturale din uleiuri esentiale
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Uleiurile esentiale sunt utile in numeroase afectiuni, de la infectiile respiratorii la infectii si inflamatii ale cailor urinare, la enterocolite, parazitoze, herpes.Efectul antimicrobian al uleiurilor esentiale de cimbru, ti tree, lavanda, eucalipt, ienupar, a fost testat prin analize medicale de laborator.
S-au realizat aromatograme (similar antibiogramelor) pe exudate faringiene si uroculturi.
S-a constatat actiunea eficienta a uleiului volatil de Cimbru asupra Stafilococ auriu, E. Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Proteus, Streptococ beta-hemolitic, Candida albicans.
Uleiul volatil de Cuisoare a avut eficienta pe germenii testati (Stafilococ auriu, E. Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Proteus, Streptococ beta-hemolitic).
Uleiul de Lavanda a actionat eficient la aromatograme pe exudate faringiene şi pe uroculturi pe germenii Stafilococ auriu, E. Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Proteus.
Uleiul volatil de ti tree (Melaleuca alternifolia) este un bun antiseptic cu spectru larg (antibacterian, antifungic, antiviral, antiparazitar), utilizat atat intern cat si extern in afectiuni ale pielii.
La adulti doza recomandata este intre 3-5 picaturi de 3 ori pe zi (in functie de gravitatea infectiei), intr-o lingurita de miere, la 1-2 ore dupa masa.
Solutia de uleiuri esentiale Biosept plus se gaseste in varianta de capsulele Biomicin, conţin ulei esential de cuişoare şi de Ti-tre iar solutia de uleiuri esentiale Biosept forte se gaseste acum in varianta de capsulele Biomicin forte si conţin ulei esential de cuişoare şi cimbru. Aceste 2 remedii naturale au un efect puternic antiviral, antifungic, antibacterian, antialergic, antiinflamator.Bioseptul plus varianta solutie a capsulelor Biomicin(Cuisoare si Ti-tree) se poate administra sub formă de picături si copiilor de la vârsta de 3 ani, iar sub formă de capsule moi Biomicin, se poate administra de la vârsta de 6 ani.Biomicinul forte sub formă de capsule moi se administrează copiilor de la 10 ani si adultilor.
URL de referinţă