Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Un virus modificat genetic a construit un pacemaker intr-o inima
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Un nou tip de pacemaker a fost construit inauntrul unei inimi, prin convertirea muschiului in celule care pot organiza ritmul de bataie al inimii.

Bataile inimii sunt controlate prin semnale electrice iar daca acestea nu sunt regulate, efectele pot fi fatale, noteaza BBC.
Cercetatorii au injectat un virus modificat genetic in porci de guinea pentru a transforma o parte a inimilor acestora intr-un peacemaker.
In locul implantarii unui aparat care sa functioneze pe baza bateriilor, cercetatorii au incercat sa refaca abilitatea inimii de a dicta ritmul prin crearea de noi celule de tip pacemaker.
Pentru aceasta au folosit un virus modificat genetic care a infectat celulele cu o gena activa, in mod normal, in momentul in care se formeaza celulele pacemaker in stadiul de embrion.
7 animale de test au fost injectate cu acest tip de virus, 2 au murit iar 5 dintre acestea au avut un nou ritm cardiac, generat de catre noile celule de tip pacemaker. Pentru moment noua tehnologie este in teste, urmand sa fie introdusa si la oameni dupa ce este perfect stapanita.

Sursa: ziare.com
URL de referinţă