Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: stimulator cardiac
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
Buna ziua,

Va scriu ca sa va cer sfatul in legatura cu tatal meu. Are 74 de ani, iar in urma cu 10 ani a suferit un infarct in urma caruia a ramas la stadiul II NYHA. A fost tratat foarte bine la Institutul inimii din Cluj. In ultimul timp a acuzat dureri in piept, destul de mari in fiecare noapte. La ultimul control pe care l-a facut chiar azi a aflat ca este la stadiul IV NYHA, iar medicul i-a recomandat montarea unui stimulator. As dori sa-mi spuneti ce sanse de reusita ar avea operatia in cazul lui si cat de mult il poate ajuta stimulatorul. Pun intrebarea pentru ca in urma cu 3-4 ani i s-a spus ca stimulatorul nu este eficient in cazul lui (in vremea aceea era la stadiul II sau III NYHA).
Eu locuiesc in Franta si va rog sa-mi spuneti cum as putea sa-l ajut? Ar fi mai bine sa cumpar un stimulator de aici?
Va multumesc in avans.
Buna! Tatal tau are cumva si bloc de ram stang?
Buna seara,
nu stiu asta, ma interesez maine.
Multumesc pentru implicare.
Buna ziua,

Revin cu raspunsul la intrebare: da, tatal meu are blocaj ram stg.
Astept opinia dvs si va multumesc inca o data
In acest caz are nevoie de un stimulator cardiac tricameral (cu resincronizare). In Romania se pun de multi ani astfel de dispozitive, sansele de reusita sunt destul de mari. Dar e greu de spus dinainte care e situatia, pentru ca in cazul acestui stimulator una dintre sonde trebuie plasata intr-o anumita vena, ceea ce nu este intotdeauna posibil, depinzand de anatomia pacientului. Dar, in general, se reuseste. Ia legatura cu nedicul care a luat decizia de implant si discuta amanuntele.
Multumesc pentru raspuns.
Am discutat la telefon azi cu medicul curant al tatalui meu (nu el este cel care va face intervetia) si mi-a spus ca ar fi nevoie si de un defibrilator. Aparatul ar costa in Romania cam 7000 de euros. Credeti ca din Franta as putea sa-l cumpar mai ieftin (asta daca sunteti la curent cu preturile)?
Nu, in Franta, din cate stiu eu, preturile sunt mult mai mari.
Buna ziua!ma numesc Daniela si va trimit diagnosticul mamei (72 ani) care a fost internata la Spitalul Clinic Dr. Agripa Ionescu din Balotesti:

IVS CLSIII NYHA std. II risc foarte inalt. CICD. Angor intricat. Boala mitro aotica degenerativa forma usoara medie. Ateromatoza carotidiana nesemnificativa hemodinamic.
Diagnostice asociate:
BAVP decompensat algic.HGTH. BRGE. Gastroduodenita cronica puseu dureros. Tiroida micronodulara cu eutiroidie. Chiste renale drepte ASC.
vA ROG SA-MI SPUNETI DACA SE POATE FACE OPERATIE SI IN CE CONSTA EA?SE FACE PE CORD DESCHIS SAU I SE POATE PUNE UN STEND?CE RISCURI SUNT?
Multumesc anticipat.
Operatie de care?
Daca e sa-i puna stent nu este o interventie foarte riscanta, dar a fost indicata aceasta procedura? Pentru ce?
Buna ziua , ma numesc Cornel si am 21 de ani.In urma unor teste simple gen " aplicatii pe telefon" de urmarire a pulsului am observat ca este foarte scazut (40), fata de ceilalti utilizatori,dupa care am si fost la o examinare EKG.Medicul foarte surprins ma trimis la un medic cardiolog pentru o examinare mai amanuntita.Prin urmare am ajuns sa-mi faca o monitorizare Holter, si in timpul somnului dupa cum a mentionat medicul am ajuns la 25 de batai ale inimii pe minut. Ce vreau sa aflu...chiar este necesara o interventie cu stimulator cardiac?

Va multumesc, pentru timpul acordat si as fi foarte recunoscator daca a-ti putea sa-mi raspundeti cat mai repede posibil !!!

P.S:Am facut sport (fotbal) 4 ani , nu neaparat de performanta, antrenamente 3-5 ori pe saptamana, cantonamente , etc. In gimnaziu participam frecvent la concursuri (cross,campionate de fotbal)

As dori sa mentionez ca m-am nascut prematur (7 luni), medicul a zis ca posibil sa fie o boala din nastere
Pagini: 1 2
URL de referinţă