Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Stimulator cardiac cu doi electrozi.
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Am nevoie de sfatul dvs. Pe data de 16.08.12, am fost operata pt schimbare stimulator(cel de al treilea stimulator), pana acum am avut stimulator cu un singur electrod(am inteles ca sunt modele vechi si in prezent se folosesc cele performante cu doi electrozi), deci stimulatorul are doi electrozi. Problema este ca totul a decurs extraordinar de bine, primele doua saptamani dupa operatie am fost f bine, dupa care mi-au schimbat paramentrii, am inteles ca asa trebuie, dupa care a inceput calvarul meu.angry Deci, am inceput sa am dureri permanente de cap, un fel de agitatie interioara, uneori simt capul ca intr-o meghina, imi zvacnesc tamplele, uneori durerea se concretizeaza cu o durere de ochii. Parerea mea este, ca aceste simptome le simteam cand nu se oxigena cum trebuie creierul, angry acum desi respir adanc nu mi se amelioreaza deloc situatia. Am luat pastile precum antinevralgic, cate 2 pastile la 4-6 ore, in functie de durere si uneori codamin. La o saptamana dupa schimbarea parametrilor am revenit la medicii de aici( am omis sa spun ca operatia am facut-o in Norvegia), mi-au spus ca ma preocupa prea mult starea mea si de aceia ma simt rau. :-OMi-au dat termen de acomodare o luna de zile pt acomodare cu noul stimulator cu doi electrozi, in cazul in care nu se schimba starea mea de rau, vor anula un electrod. Azi imi este foarte rau, dureri de cap, stare de voma, o ameteala.yawn Nu v-am spus, dar pulsul meu variaza de la 55/pe minut la 68/pe minut, tensiunea asemenea. Intrebarile mele sunt, daca se poate sa imi spuneti:
1. Durerile de cap permanente sunt de la faptul ca nu sunt obisnuita cu cel cu doi electrozi?
2. Ce se intampla daca anuleaza un electrod? Se face din sistem informatic sau este necesara o interventie?
3. De ce acest stimulator nu poate fi fixat pe o frecventa de puls de 74/pe minut, cum am avut atatia ani si fara probleme.

Imi cer scuze ca am scris atat de mult, probabil ca mai am si alte intrebari, asa ca astept ca nerabdare sfaturile dvs. Va multumesc!happy
Buna Hope1993!
1. Poate prin sincronizarea atrio-ventriculara (ce-ti lipsea pana cand ai fost stimulat doar ventricular) data de acest stimulator bicameral ti s-a crescut tensiunea arteriala; ar merita sa-ti mai masori TA pentru ca pin cresterea perfomantei cardiace ai putea avea surprize.
2. Eventuala anulare a unui electrod s-ar putea sa se faca din sistemul informatic, fara interventie chirurgicala (dar ar fi pacat).
3. Frecventa de stimulare adaptata dupa necesitate este chiar un avantaj al acestui tip de aparat....winking
Numai bine!
Sau suna a pacemaker syndrome ...?
Fata morgana, va multumesc, foarte mult pt raspuns, cand ma simt f rau,( deci nu mereu imi i-au tensiunea) este un tensiometru micut, nu cred ca este prea performant, dar am convenit cu cei de la spital sa scriu pe hartie cum ma simt, toate simptomele. Alaturat va atasez cele "constatate"de mine, intradevar tensiunea este mai mare fata de cum era inainte cand aveam 11 cu 9, nu stiu sa o citesc, o vad oscilanta, pulsul imi pare mereu mic nu inteleg de ce?
" 12.09.12. Simt capul ca intr-o menghina.     angry
                Tensiune 124/89, puls 56, ora 10.
                               118/84, puls66, ora 13.40
                                139/104, puls 62, ora 14.20
14.09.12  Imi zvacneste un ochi, durere de cap. angry
               Tensiune  153/99, puls 55, ora 11
                                144/1107, puls 60,
17.09.12 imi zvacnesc ambii ochi, durere mare de cap, greata.
                Tensiune 131/92, puls 77, ora 13,20
                                140/105, puls66, ora 14
                                134/96, puls 66, ora 14, 20"

Va rog spuneti-mi 1. de ce pulsul este mereu mic, inainte aveam 74/ min si imi era bine, iar a 2 intrebare, explicati-mi de ce este pacat anularea unui electrod? happy

(18-09-2012 12:09 AM)Arm-Med a scris: [ -> ]Sau suna a pacemaker syndrome ...?

Va multumesc si dvs pt raspuns, dar nu credeti ca "pacemaker syndrome", trebuia sa apara la primul stimulator, cand nu aveam habar ce inseamna un pacemaker?

Durerea de cap este constanta, deci nu imi notez toate zilele, pt ca nu stau in permanenta sa ma gandesc ce simt. Mereu caut sa nu ma las afectata de aceasta stare, de aceia ieri cautand inormatii pe net, privind anularea unui electrod, am dat de dvs. Sper in continuare sa ma ajutati sa ma lamuriti cum trebuie sa procedez.
Poate fi vorba si de un sindrom de pacemaker, cum bine zice Arm-Med, daca parametrii programati nu sunt optimali (ca de ex. intervalul A-V, perioada refractara atriala postventriculara, parametri de sensing/pacing etc). Ai putea sa te duci la un control de PMK si aici in tara, poate prin modificarea lor s-ar gasi solutia potrivita. In mod normal cu acest aparat ar trebui sa te simti chiar mai bine decat inainte.
Iti multumesc pt raspuns. Rugamintea mea este daca imi poti explica pe intelesul meu ceea ce mi-ai scris in paranteza, explicatia ta am sa o traduc in engleza, iar pe 31.09.12 cand trebuie sa merg sa ia o decizie, anularea unui electrod sau nu, am sa incerc sa le sugerez parerea ta(diplomatic). happy Ok, am inteles ca de preferat este sa nu fie anulat acel electrod, dar trebuie sa existe o solutie eventual sa il fixeze pe un puls mai mare, sincer o modificare sa pot scapa de aceste durerii de cap. angry Am tot cautat sa gasesc informatii pe net, dar slabe sperante. In tara nu stiu cand voi ajunge, deja am fost in iulie anul acesta.

Nu stiu daca este relevant, dar cand simt aceea presiune asupra capului, daca respir adanc, imi revin putin. blushing Stiu ca in acel moment se oxigeneaza creierul mai bine si pt asta imi revin putin. Concluzia mea este ca aparatul are parametrii prea mici, puls de 55 nu mi se pare normal, chiar daca nu fac nicio activitate. As vrea sa gasesc o solutie sa fiu cum eram inainte. happy
Cardiologii care implanteaza asemenea aparate, in fata unui pacient care acuza cele mentionate de tine, chiar se gandesc la un evtl sindrom de pacemaker si cu siguranta cunosc si modalitatile de remediere (mai bine decat mine). Nu cred ca va trebui sa le sugerezi tu winking; totusi, pentru cultura noastra generala, in aceste situatii: 1.se poate scurta delay-ul A-V (intervalul A-V = intervalul de timp dupa care se stimuleaza ventriculul dupa stimularea atriala); 2. se poate creste PRA postventriculara (ca impulsul ventricular sa nu poata declansa retrograd o stimulare atriala [de aceea se creste perioada refractara atriala sa nu fie responsiv la stimulul sosit din ventricul]); 3.se pot modifica parametrii se detectie si stimulare sa nu dea fenomenele descrise de tine.
Mii de multumiri! Ai perfecta dreptate ca isi cunosc meseria. Vad ca mentionezi posibile modificari care ar putea sa ma scape de durerea de cap, dar despre pulsul scazut in jur de 55/min, este bine, eu zic ca de aici pleaca toata problema mea. Am inteles ca pulsul va creste in functie de activitatea depusa. Ma scol in fiecare dimineata cu o presiune asupra capului, angry. incerc sa ignor, respirand adanc, chiar ma simt mai bine, asta ce poate insemna? Nu sunt o persoana care sta cu gandul la boala, waiting dovada ca din 2005, pana in 2012 cand am schimbat stimulatorul nici macar nu am fost la doctor, dar acum deja am fost de 4 ori, de la operatie. hypnotized Am sa mai caut pe net sa vad ce mai gasesc, daca ma poti ajuta cu niste articole, pt stiinta mea, rpobabil ca intelegand cum functioneaza nu voi mai fi stresata de durerile de cap. confused
O zi frumoasa iti doresc! happy
URL de referinţă