Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ce este reflexoterapia si cum actioneaza ea
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Ce este și cum acționează Reflexoterapia

Reflexoterapia este o metodă terapeutică, ce presupune un masaj particular, la nivelul punctelor reflexe ale picioarelor, pentru a determina un efect benefic în anumite părţi ale corpului.
Pot fi utilizate și punctele reflexe ale mâinilor în scopuri terapeutice. De obicei, se recomandă să se lucreze în primul rând şi întotdeauna asupra punctelor reflexele de la picioare datorită sensibilității mai mari.
În general, putem spune că toate bolile patologice își găsesc vindecare în tratamentul de reflexoterapie. Efectele analgezice sunt mai eficiente după tratamentul de reflexoterapie de la mâini.
A fi tratat într-un mod complet este cu siguranţă maximul pentru un pacient!
Multe boli ale omului modern nu pot fi vindecate de medicamente sintetice, deoarece acestea au mai mult tendinţa de a deteriora decât de a vindeca.
Maxima folosită în Medicina Tradițională Chinezească este aceasta: Organismul se vindecă singur dacă i se dă posibilitatea.

Această putere de vindecare se găsește în interiorul nostru, noi ar trebui să învățăm să-l sprijinim și să-l alimentăm, nu să îl suprimăm. Reflexologia ne ajută să facem acest lucru, activând puterea naturală de vindecare a organismului și lucrând pentru restabilirea echilibrului necesar, pentru o funcționalitate normală. Puține persoane sunt conștiente de rolul fundamental al piciorului pentru sănătate și vindecare. De fapt, aproape nimeni nu acordă atenţia cuvenită propriilor picioare.
Toate organele, glande şi alte părţi ale corpului sunt aranjate intr-o ordine foarte armonioasă pe talpa picioarele noastre. Un reflex este răspunsul involuntar sau inconştient la un stimul extern. Picioarele sunt deosebit de sensibile, deoarece există multe terminații nervoase.
Scopul reflexoterapiei este de a provoca o revenire a organismului la o stare de echilibru și de bine și cel mai important pas pentru a atinge acest lucru este de a reduce tensiunea și de a restabili relaxarea.
Atunci când corpul este relaxat, circulația poate curge fără piedici şi poate să furnizeze substanțele nutritive celulelor și oxigenul necesar. Astfel, organele corpului pot reveni la o stare de normalitate şi de funcţionare eficientă.
Această formă de terapie este folosită nu numai pentru a vindeca boli, dar și pentru a menţine o stare bună de sănătate şi pentru prevenirea bolilor. Prin reflexoterapie, problemele de sănătate pot fi detectate într-un stadiu precoce.

Ce poate face Reflexoterapia
Reflexoterapia este o terapie holistică. Ea tinde să trateze corpul ca un întreg, încercînd să ajungă la cauza profundă a bolii şi să o vindece; nu se oprește doar la rezolvarea unui simptom sau al unui efect vizibil.
Boala este un rezultat direct al gândurilor şi al propriilor noastre acţiuni. Este necesară conștientizarea efectului devastator al obiceiurilor proaste, al stilului de viaţă şi a nutriţiei incorecte.

Rolul Reflexologului este acela de a lucra cu fluxul de energie subtilă care revitalizează organismul, astfel încât, organismul să poată folosi abilităţile sale naturale de vindecare.Tehnicile specifice de presiune asupra picioarelor crează canale prin care curge energia de vindecare în toate părţile corpului.
Reflexoterapia reduce stresul și induce o stare de relaxare profundă. Atunci când organismul este relaxat se poate vindeca singur și funcţionează mai bine favorizând astfel o circulaţie mai buna, care purifică organismul de toxine şi de impurităţi. Ajută la încărcarea nervilor, revitalizarea energiei și echilibrul întregului, reducerea stresului (unul dintre cele mai mari probleme ale ultimului secolul care este considerat cauza numărul unu a multor boli mortale).

Masajul la nivelul tălpilor permite, prin urmare, un curs natural al fluxului de sange şi înainte de toate eliminarea stresului şi a tensiunilor.Toate presiunile care sunt exercitate pe talpa picioarului activează ca o pompă foarte importantă. Piciorul este considerat inima periferică. Nu trebuie uitat faptul că o circulație bună ajută organismul la curăţarea de toxine şi de impurităţi. În cazul în care sistemele interne de detoxifiere, sistemul limfatic şi excretor, se blochează sau funcționează în mod greșit toxine şi deşeuri se acumulează.
Reflexoterapia permite sistemelor organismului, inclusiv sistemul excretor, să funcţioneze eficient şi să elimine deşeurile în mod regulat. Nu există nici un tratament care să funcţioneze mai bine ca reflexoterapia în cazul unei persoane foarte intoxicate.

În ceea ce priveşte sistemul nervos, este evident că şaptezeci la sută din neregulile referitoare la aceasta se datorează tensiunii nervoase în diferite zone ale corpului, această tensiune de multe ori este atribuită expunerii constante la stres care erodează sistemul imunitar și distruge echilibrul chimic și electric al corpului. Starea de sănătate sau de boală depinde în mod fundamental de capacitatea organismului nostru de a menţine un echilibru bun între marile sisteme integrate: sistemul nervos, sistemul hormonal și cel imunitar. E necesară o adaptare continuă pentru a face faţă stimulilor stresanți proveniți din lumea externă. Când ne bucuram de sănătate şi ne simțim bine, înseamnă că creierul, hormonii și sistemul imunitar sunt în echilibru. Atunci când stimulii de stres depăşesc capacitatea de compensație boala prevalează. Acest lucru se întâmplă pentru că se întrerupe dialogul dintre sisteme (psiho-neuro-endocrine-imunologie). Acumularea de stres uneori explodează în cadrul sistemului şi aduce la zero echilibrul organismului, consumând minerale esențiale și vitamine (virtamina B și C, care sunt vitale pentru buna funcţionarea sistemului imunitar).
Tratamentul de reflexoterapie ajută la reducerea stresului acumulat, permiţând astfel diferitelor zone să se relaxeze şi apoi să funcţioneze mai bine. În cazul unor afectiuni minore, organismul este capabil să recupereze fără a fi nevoie de vreun tratament. Corpul are în sine forţele necesare pentru vindecare, forţe care pot fi stimulate prin reflexoterapie și care pot facilita procesul de autovindecare a organismului.

Mai concret, iată bolile care pot fi vindecate prin reflexoterapie FĂCUTĂ BINE, de SPECIALIȘTI:
• stres, amețeli, migrene, insomnii, oboseala cronica, instabilitate emotionala, depresii, anxietate, atacuri de panica
• afectiuni hepato-biliare
• afectiuni ale coloanei, sciatica, lombosciatica, reumatism, artroza, artrita, coxartroza
• tulburari endocrine: tiroida, paratiroide (caderi de calciu), suprarenale, deficiente de crestere la copii, reglarea ciclului menstrual, osteoporoza
• disfunctii sexuale (impotenta, frigiditate etc.)
• tulburari de metabolism, obezitate, diabet
• afectiuni digestive
• afectiuni renale
• probleme de circulatie a sangelui: hipertensiune, hipotensiune, arterioscleroza, dureri de picioare, guta
• afectiuni ale urechilor, nasului si gatului (ORL): rinita, sinuzita, bronșită, astm, nevralgii etc.
• crampe musculare, entorse, dureri de spate
• ajută și în cazuri de infertilitate la femei

CONTRAINDICAȚII - sunt foarte puține:
• cei care au cancer și sunt sub tratament chimioterapic
• cei care au probleme vasculare grave și varice deschise
• femeile gravide in primele 6 luni de sarcină (pot pierde sarcina)

Vă pot mărturisi că eu m-am vindecat, în urma căutării unui tratament timp de 7 ani, cu reflexoterapie și fitoterapie. Motivul pentru care propun această terapie tuturor, în orice fel de boală sau afecțiune, este acela că eu consider Medicina Tradițională Chinezească, cunoscuta la noi ca reflexoterapie, MIRACULOASĂ.

REFLEXOTERAPIA ESTE UN REZUMAT COMPLET AL MEDICINEI TRADIȚIONALE CHINEZEȘTI.
Reflexoterapia nu e numai o frecție în talpă... e o întreagă cultură și civilizație a ARMONIEI ȘI ECHILIBRULUI.

Claudia Damoc (terapeut de reflexoterapie generală, auricoloterapie și intoleranțe alimentare)
Claudia Damoc, multumim pentru bunele tale intentii ! happy
Poate n-ar fi stricat ca inainte de a da copy/paste sa fi scurtat si aerisit nitel scriitura, corectind desigur si greselile de litera, acord gramatical, ba chiar si frazele stufoase si ininteligibile.
Textul este redundant si astfel, din pacate, se pierde mult din esenta comunicarii !
Mda... acum e bine?
Da Claudia, este mai bine, multumesc pentru intelegere!
Dar reclama pentru propriile afaceri de asemenea nu permitem, prin urmare am sters regulamentar fraza cu pricina ! happy
URL de referinţă