Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: anuria
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
buna seara, am o problema de sanatate legata de mama mea.
in urma cu o luna si jumatate mama mea a facut AVC hemoragic din care si-a revenit destul de bine dar a dat in insuficienta renala(creatinina=5,81) -la recomandarea medicului nefrolog a inceput sedintele de dializa 3 pe saptamana,in urma unui eco abdominal si Ra sa evidentiat pe ambele canale renale pietre cu dimensiuni destul de mari deoarece starea sa dupa AVC este ese destul de precara la recomandarea urologului au fost montate 2 stenturi bilaterale, din acel moment a devenit anurica complet ,nu are urina de loc,mai mult a facut si o stare septica si acum este sub tratament pe ATI.Vreau sa spun ca inainte de montarea stenturilor avea urina hematurica dar avea,si dupa ,nu mai are de fel.Intrebarea este ce se mai poate face in aceasta situatie.
multumesc
In afara de continuarea hemodializei pentru evitarea insuficientei renale acute si descoperirea cauzei anuriei secretorii eu nu vad ce s-ar mai putea face. Presupun insa ca din moment ce se afla la ATI chiar astfel se deruleaza lucrurile.
Sanatate mamei !
Imi pare rau ca mama ta trece printr-o astfel de situatie complicata. In primul rand trebuie continuata dializa. In al doilea rand trebuie discutat cu chirurgul care a montat stenturile si investigata cauza blocajului. Ce procedeu s-a folosit pentru montarea lor avand in vedere starea de dupa AVC? Sunt necesare investigatii ecografice sau folosirea unei sonde vezicale, deoarece utilizarea substantelor de contrast pentru un examen CT nu este posibila. Discuta aceste aspecte cu specialistul urolog.
Multa sanatate mamei tale.
(06-06-2012 09:57 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Imi pare rau ca mama ta trece printr-o astfel de situatie complicata. In primul rand trebuie continuata dializa. In al doilea rand trebuie discutat cu chirurgul care a montat stenturile si investigata cauza blocajului. Ce procedeu s-a folosit pentru montarea lor avand in vedere starea de dupa AVC? Sunt necesare investigatii ecografice sau folosirea unei sonde vezicale, deoarece utilizarea substantelor de contrast pentru un examen CT nu este posibila. Discuta aceste aspecte cu specialistul urolog.
Multa sanatate mamei tale.

va multumesc,chiar asta si doresc dupa ce va scapa de starea septica sa vedem cauza nefunctionari stenturilor. Dar pietrele ar putea fi extirpate in vreun fel de acolo, cu laser ,cat de mare este riscul?
Doar chirurgul specialist poate aprecia care este riscul eliminarii pietrelor, chirurgical sau prin litotriptie
URL de referinţă