Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: stimulator cardiac + stent
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
buna ziua

doresc sa ma ajutati cu cateva sfaturi cu privire la situatia tatalui meu . 62 de ani cu insuficienta cardiaca stadiul II NYHA , fibrilatii convertite spontan la RS , bloc de ramura stang , BPOC , diabet zaharat tip 2 stabilizat alimentar - fara medicatie , arteriopatie obliteranta cu ischemie de membru stang . este foarte vioi , stabilizat medicamentos din ianuarie 2011, dar a aparut aceasta necroza pe calcaiul stang . la spitalul militar mi s-a propus dupa dopller sa facem un by-pass fara a avea arteriografia facuta , fara nici un alt test .nu mi-a placut graba domnului doctor si nici pronosticul dumnealui . mergand la alt medic sa il curete local , acesta a spus ca vom astepta pana cand nu va mai putea sa suporte durerile si sa amputam . eu sunt in alerta totala deoarece din februarie de cand ne comfruntam cu aceasta problema - durerea este destul de mare , atat la mers cat si static - calcaiul arata bine dupa curatare adica a inceput sa se stranga ulceratia si chiar a inceput sa sangereze - am tot fost pe la medici care fiecare m-a trimis sa fac tot felul de teste , sunt cu bratele pline de hartii , iar pana acum nu mi s-a propus nimic in afara de medicatie . vasaprostanul nu l-a ajutat , nici medicatia nu l-a ajutat .

joi este programat la arteriografie dar medicul la care am mers acum nu este de acord cu stent desi este optiunea prima inainte de by-pass , insa vrea sa ii implanteze un stimulator cardiac . este foarte suparat ca nu am venit de anul trecut de cand am descoperit boala ,insa cei 2 medici care il vede periodic - medici cardiologi , nici unul nu a fost de acord cu acest lucru pe motiv ca inima lui a raspuns la medicamente , dar eu am intrebat de fiecare data pentru ca imi dau seama ca inseamna o viata mai buna , iar inima trimite mai mult sange spre organe si membrele inferioare , deoarece fractia lui de ejectie este de 30 % .

procedez bine ? punem un stent - care ar costa vreo 10.000 de euro cu posibilitatea de a fi pus gratis pentru ca este in spital disponibil ?

apoi incercam angioplastie cu balon sau facem intai angioplastia?

ca nu mai stiu cum sa mai gandesc . eu am vrut initial arteriografie cu angioplastie cu balon - macar sa incerc sa nu spun ca nu am incercat .

va multumesc pentru sfaturi . help please .rolling eyes

"mai bine mai tarziu , decat niciodata . "
Gabriela, iti inteleg dilema provocata de medici si dorinta de a a-ti ajuta tatal si a-i rezolva problemele cu care se confrunta. Cauza comuna a acestor suferinte este arterioscleroza, care prin depunerile ateromatoase a dus la insuficienta cardiaca si alte complicatii cum este arteriopatia obliteranta de care vorbeai. Din punctul meu de vedere (eu nu sunt medic) daca problemele cardiace pot fi inca tinute sub control medicamentos, s-ar impune mai intai rezolvarea arteriopatei obliterante pentru a inlatura riscul de a pierde piciorul prin amputare in caz de cangrena. Trebuie asteptat rezultatul arteriografiei si vazut in functie de tipul de obstructie identificata, care metoda de rezolvare este mai buna, angioplastie, stent , by-pass. Dupa rezolvare arteriopatiei si recuperarea membrului afectat, se poate trece la reevaluarea cineticii cardiace, a fractiei de ejectie si se poate stabili calea terapeutica cea mai indicata, medicamentoasa sau chirurgicala. Banuiesc ca tratamentul arteriopatiei are in vedere si medicatie anticoagulanta pentru a reduce riscul unui accidente vascular, risc crescut in arteriopatia obliteranta in care spuneai ca s-a intervenit chirurgical.
Imi pare rau ca nu ai gasit doi cardiologi care sa aiba un punct de vedere comun si asta este de natura sa deruteze si sa ingrijoreze pe oricine. Poate n-ar strica sa ceri si o a treia opinie. Sa asteptam rezultatul arteriografiei si apoi poate putem trage o concluzie.
Multa sanatate tatalui tau!
buna ziua

asteptam si noi ziua de joi sa vedem ce o sa mai fie . arteriografia si coronarografia speram sa ne dea vesti bune . la angio CT se vedeau vasele de sange cu palci depuse , subocluzii si ocluzii . de aceea am facut o serie de 40 vasaprostan si saptamana viitoare facem o noua serie .
in tratamentul medicamentos avem santepirin si omega 3 . vesseldue si pentoxi retard . arginina si usturoi . medicamentatia pt inima cordarone , coryol , zomen ocazional , furosemid - jumatate la 2 zile .
pentru durere luam tramadol si seara daca nu se mai poate din cauza durerii jumatate diazepam . ieri am fost la pansat si i-a aplicat lidocaina local si l-a calmat imediat .

"mai bine mai tarziu decat niciodata "

mai am o framantare . cum facem arteriografia ? in care picior injetam ? adica piciorul afectat este foarte dureros si el il misca tot timpul . asa mai schimba pozitia si-l mai lasa nitel durerea . in celalalt?

multumesc

"mai bine mai tarziu decat niciodata "
Citeste materialul de la aceasta adresa:
http://www.angiografie.ro/pdf/arteriografie.pdf
Arteriografia se face pe traseele arteriale ale membrului afectat. Se face anestezie locala la intrare, se foloseste substanta de contrast si in general nu ar trebui sa doara, pentru ca vasele de sange nu au tesut nervos inglobat. Daca va fi nevoie, se va face o sedare suplimentara. Se intrerupe si medicatia anticoagulanta cu cateva zile inainte. Sa speram ca interventia va arata clar ce trebuie facut in continuare, care va trebui sa fie cea mai buna optiune de tratament.
Multa sanatate tatalui tau!
Despre stimulator si eu as zice, din ce imi descrii, ca este necesar. Este vorba de un stimulator cu resincronizare. Asta din cauza blocului de ram stang si a insuficientei cardiace. 30% este o fractie de ejectie scazuta. Prin resincronizare s-ar putea imbunatati destul de mult si starea sa ar putea fi mult mai buna.
exact asa l-a numit domnul doctor . stimulator pentru resincronizare . de aceea vrea ca joi sa facem arteriografie si coronarografie in acelasi timp . probabil a injecta substanta mai multa deodata in loc sa injecteze local , nu ?

sa oprim administrarea de aspirina si omega 3 cu o zi inainte sau doar in ziua respectiva ? mananca dimineata inainte de procedura ? ar cam trebui macar nitel pentru ca este diabetic , desi nu ii scade glicemia pentru ca are ore regulate de masa . dar de frica de necunoscut ...confused

"mai bine mai tarziu decat niciodata "
Omega 3 nu are nici o treaba. Aspirina sa o intrerupa cu cel putin o zi, chiar 2 inainte de procedura. Ar fi bine sa nu manance in acea dimineata. In cateva ore nu se intampla nimic.
Procedurile e bine sa fie facute impreuna nu din cauza substantei de contrast, ci pentru a avea o singura interventie, sa nu il agreseze, ca sa zic asa, de doua ori.
ne-a spus ca ii face si arteriografie si coronarografie in aceeasi procedura . ii poate face si angioplastia cu balon in aceeasi zi ? [/b]
Da
ne-a spus ca ne-a programat joi la ora 8 . nu ne-a spus decat ca va evalua si picioarele si inima si mi s-a parut prea mare indrazneala sa intreb si de angioplastie . o sa intreb joi de dimineata cand ne vedem .

tata dimineata ia cate un tramadol de 50 . sa il mai ia ? am vazut ca ii face ceva usor pentru durere .
Pagini: 1 2
URL de referinţă