Forum Medical - sfaturi medicale online
Proteina C reactiva valoare foarte mare: 14.321 mg/L - Versiune printabilă

+- Forum Medical - sfaturi medicale online (http://www.medical-bucuresti.ro/forum)
+-- Forum: Domenii medicale (/Forum-Domenii-medicale)
+--- Forum: Laborator de analize (/Forum-Laborator-de-analize)
+--- Subiect: Proteina C reactiva valoare foarte mare: 14.321 mg/L (/Thread-Proteina-C-reactiva-valoare-foarte-mare-14-321-mg-L)

Pagini: 1 2 3


Proteina C reactiva valoare foarte mare: 14.321 mg/L - Madalina13 - 14-04-2020 05:43 PM

Mi am făcut un set complet de analize si urmatoarele au iesit rele:
- proteina C reactiva(cantitativ) este 14.321 mg/L (interval referinta : <5 mg/l)
- proteina C reactiva (high sensitive) este de 17.0 mg/L ( interval referinta > 3 mg/l: risc crescut boli cardiovasculare)
- zincul arata usor mărit: 132 miu g/dL ( interval referinta 60 - 120 miu g/dL)
- LDL colesterol: 156.75 mg/dl (aici fac o adaugare, hdl colesterol este 43.33mg/dl - aici pare a fi ok la intervalul de referinta scrise în buletinul de analize )
- leucocite: 11.3 10^9/l ( interval referinta 4-10 / 10^9/l)

Analizele au iesit bune (m am ghidat dupa valorile de referinta scris in buletinul de analize) la următoarele : hemoleucograma completa a iesit buna, în afara de leucocite. Au mai iesit bune: vsh, tiroida, fibrinogen, markeri hepatici, markeri endocrini, glicemie, bilirubina directa/indirecta/totala , calciu ionic/seric, colesterol total, fosfotaza alcalina, magneziu, potasiu seric, sodiu seric , proteine totale serice, sideremie, tgo, tgp, ggt, trigliceride, Anti Tpo, Ige seric, electroforeza proteinelor serice.

Mentionez ca sufar de urmatoarele boli: am un chist ovarian pe ovarul stang 31/18,5 mm, obezitate gradul II (95 kg la 1 65 m) si sunt diagnosticata cu tahicardie sinusala, fac tratament cu Nebilet si sunt bine, nu mai am pulsul mărit. Nu inteleg de ce Proteina C reactiva high sensitive (cea pt inima) are o valoare mai mare decât avea cand nu urmam tratament pt tahicardie sinusala. Înainte de tratament, (acum 2 luni), aceasta proteina avea valorile de 9.77 mg/L. Acum de ce o fi urcat la 17 mg/L?
Iar Proteina C reactiva cantitativă, ce înseamnă ? de a iesit asa mare.... Ce investigatii trebuie sa mai fac?

Mentionez ca acum 2 zile, cand am facut aceste analize, aveam o tuse seacă, pe care o am in continuare, dar observ o mare ameliorare de la siropul de plante Biosept. Nu fac febra si nu am alte simptome.

Va rog sa mi spuneti ce parere aveti, ce investigatii sa mai fac pt analizele care au iesit rele? Pana ajung medic, ma tot consum cand ma gandesc la aceste analize.
M am programat la cardiolog din nou si m am programat si la pneumolog pt aceasta tuse, chiar daca s a ameliorat.


RE: Ajutor! Proteina C reactiva valoare foarte mare: 14.321 mg/L - SoulHealer - 14-04-2020 06:35 PM

Proteina C reactiva atat de mare indica un proces infectios in organism. Si leucocitele usor crescute indica acelasi lucru. Trebuie cautata cauza. Poate fi o infectie urinara de exemplu, un focar faringo- amigdalian sau dentar. Prin urmare, urocultura, exudat faringian, secretie vaginala, control stomatologic. Discuta telefonic cu medicul de familie pentru indicatii, sfaturi.


RE: Ajutor! Proteina C reactiva valoare foarte mare: 14.321 mg/L - Madalina13 - 14-04-2020 06:42 PM

(14-04-2020 06:35 PM)SoulHealer a scris:  Proteina C reactiva atat de mare indica un proces infectios in organism. Si leucocitele usor crescute indica acelasi lucru. Trebuie cautata cauza. Poate fi o infectie urinara de exemplu, un focar faringo- amigdalian sau dentar. Prin urmare, urocultura, exudat faringian, secretie vaginala, control stomatologic. Discuta telefonic cu medicul de familie pentru indicatii, sfaturi.


Dacă am miopie, poate fi crescută proteina c reactiva si din cauza acestei boli?


RE: Ajutor! Proteina C reactiva valoare foarte mare: 14.321 mg/L - Madalina13 - 14-04-2020 07:37 PM

(14-04-2020 06:35 PM)SoulHealer a scris:  Proteina C reactiva atat de mare indica un proces infectios in organism. Si leucocitele usor crescute indica acelasi lucru. Trebuie cautata cauza. Poate fi o infectie urinara de exemplu, un focar faringo- amigdalian sau dentar. Prin urmare, urocultura, exudat faringian, secretie vaginala, control stomatologic. Discuta telefonic cu medicul de familie pentru indicatii, sfaturi.

Vreau sa va mai intreb: cum se citeste acel număr la proteina C reactiva ? E 14 mii 321 mg / l sau este 14 virgula 321? Imi cer scuze, dar nu inteleg exact cum se interpretează


RE: Ajutor! Proteina C reactiva valoare foarte mare: 14.321 mg/L - SoulHealer - 14-04-2020 08:48 PM

Probabil ca este foarte mare, 14.321 si au scris special asa ca sa nu confunde cu punctul zecimal anglo saxon care ar fi insemnat 14,321. Nu era subliniat pe buletin acest rezultat ca fiind in afara limitei de referinta?


RE: Ajutor! Proteina C reactiva valoare foarte mare: 14.321 mg/L - Madalina13 - 14-04-2020 09:03 PM

(14-04-2020 08:48 PM)SoulHealer a scris:  Probabil ca este foarte mare, 14.321 si au scris special asa ca sa nu confunde cu punctul zecimal anglo saxon care ar fi insemnat 14,321. Nu era subliniat pe buletin acest rezultat ca fiind in afara limitei de referinta?

(14-04-2020 09:03 PM)Madalina13 a scris:  
(14-04-2020 08:48 PM)SoulHealer a scris:  Probabil ca este foarte mare, 14.321 si au scris special asa ca sa nu confunde cu punctul zecimal anglo saxon care ar fi insemnat 14,321. Nu era subliniat pe buletin acest rezultat ca fiind in afara limitei de referinta?

V am atasat imaginea. E 14 virgula sau e 14 mii oare?
La tsh mi au iesit valori marite. Mi au afișat rezultatul acum online. La restul hormonilor tiroidieni, t3, t4, ft3, ft4, rezultatele sunt bune.
Este posibil ca proteina C reactiva sa fie crescută de la tsh? Valoarea tsh a iesit de 5.135 miu ul/ml (valori referinta 0.550 - 4.780 miu ul/ml)


RE: Ajutor! Proteina C reactiva valoare foarte mare: 14.321 mg/L - SoulHealer - 14-04-2020 09:30 PM

Da, e clar, e punct zecimal! Deci 14, 321! Nu este foarte mare, dar indica un proces infectios incipient sau cronic. Trebuie repetata analiza pentru confirmarea valorii si apoi sau in paralel, facute analizele recomandate mai sus. Stiu ca nu e o perioada propice pentru analize, dar trebuie lamurite cauzele valorilor crescute. TSH-ul este si el maricel, ceea ce sugereaz o problema tiroidiana desi hormonii sunt in limite normale. Poate era necesar si ATPO-ul pentru a vedea daca este vorba de vreo tiroidita Hashimoto.


RE: Ajutor! Proteina C reactiva valoare foarte mare: 14.321 mg/L - Madalina13 - 14-04-2020 10:05 PM

Vad ca este aici o analiză Anti Tpo , o fi aia? V am atasat poza.
Cred ca este bine ca mi am facut programare la endocrinolog dinainte, am presimțit eu ca ceva nu e in regula. O sa merg din nou si la cardiolog sa vad ce imi spune, daca sa mai continui sau nu tratamentul cu Nebilet pt tahicardie sinusala. Nu e o perioada pt investigatii, dar...nici nu pot sta asa...


RE: Ajutor! Proteina C reactiva valoare foarte mare: 14.321 mg/L - SoulHealer - 14-04-2020 10:11 PM

Da, nu dra inn poza de mai sus. E ok, nu e vorba de tiroidita. Pare ok tiroida in ciuda TSH-ului un pic crescut. Da, trebuie mers la consult. Poate e o situatie pasagera, se intampla destul de des. Corpul nostru nu e o masinarie perfecta. Trebuie discutat cu endocrinologul si pe tema obezitatii si instituit un regim alimentar pentru ca obezitatea afecteaza pancresul endocrin in timp si desigur si sistemul cardiovascular.


RE: Ajutor! Proteina C reactiva valoare foarte mare: 14.321 mg/L - Madalina13 - 15-04-2020 11:30 PM

(14-04-2020 10:11 PM)SoulHealer a scris:  Da, nu dra inn poza de mai sus. E ok, nu e vorba de tiroidita. Pare ok tiroida in ciuda TSH-ului un pic crescut. Da, trebuie mers la consult. Poate e o situatie pasagera, se intampla destul de des. Corpul nostru nu e o masinarie perfecta. Trebuie discutat cu endocrinologul si pe tema obezitatii si instituit un regim alimentar pentru ca obezitatea afecteaza pancresul endocrin in timp si desigur si sistemul cardiovascular.


Va multumesc! Mai am una si atat...
Anti Hcv se încadrează la negativ? E 0,12 din 0,90? Ca sa inteleg exact..
V am atasat poza.