Forum Medical - sfaturi medicale online
Jena testicol epididim dureros - Versiune printabilă

+- Forum Medical - sfaturi medicale online (http://www.medical-bucuresti.ro/forum)
+-- Forum: Domenii medicale (/Forum-Domenii-medicale)
+--- Forum: Urologie (/Forum-Urologie)
+--- Subiect: Jena testicol epididim dureros (/Thread-Jena-testicol-epididim-dureros)Jena testicol epididim dureros - bogbog - 07-09-2019 02:35 PM

Buna ziua!
Am o durere surda si greutate in testicolul stang, mai mult la efort si la ceva timp dupa ejaculare de mai bune de un an.
Simt epididimul inflamat la palpare.
Testicolul este mai mic si mult mai lasat decat dereptul, pozitionandu-se sub nivelul acestuia.
Acest testicol a fost operat de varicocel acum vre 14 ani. De atunci am pe scrot in partea lui si niste cheaguri gen varice exact partea de jos a testicolului.
Am fost acum un an la urolog si dupa palpare mi-a spus ca nu am nimic dar mi-a dat Cifran 10 zile. Nici o schimbare. Am luat si Augumentin, nici o schimbare.

Acum o luna am facut un ecograf scrotal: cantitate mica de reversat lichidian in ambele pungi scrotale, epididin stang marit de volum cu structura neomogena, punct hernial inghinal stang 1.4 cm , nu varicocel(nu am avut niciodata galma in zona inghinala si nu ma deranjeaza)


Ce tratament credeti ca ar trebui sa urmez sa scap de durere si acel lichid si credeti ca punctul de hernie destul de mic afecteaza cu ceva?
Mi sa spus ca hernia nu este de operat la medicul de familie si la un ecograf abdominal.

Va multumesc!


RE: Jena testicol epididim dureros - SoulHealer - 07-09-2019 09:57 PM

Mai devreme sau mai tarziu hernia inghinala va evolua si va trebui operata. Pentru problema testiculara trebuie continuate investigatiile pentru a determina ce e cu stuctura neomogena a epididimului, daca exista vreun proces inflamator sau de alta natura, local. Noi nu ne permitem sa propunem tratamente. Este apanajul strict al medicilor specialisti.