Forum Medical - sfaturi medicale online
Dermatita - Versiune printabilă

+- Forum Medical - sfaturi medicale online (http://www.medical-bucuresti.ro/forum)
+-- Forum: Domenii medicale (/Forum-Domenii-medicale)
+--- Forum: Alergologie (/Forum-Alergologie)
+--- Subiect: Dermatita (/Thread-Dermatita)Dermatita - Roxana - 26-04-2019 08:33 AM

Testul Alex pentru alergii este concludent? Fetita mea de 1 an și 4 luni are niște pete pe piele roșii și o mănâncă și pielea foarte uscata. Mi s a spus ca este dermatita atopica. De multe ori ii trece, apoi ii apare. Mi a recomandat teste alergenice.


RE: Dermatita - SoulHealer - 26-04-2019 10:02 AM

Mergeti la un medic specialist alergolog. Acesta va face testele necesare pentru a determina alergenul la care este sensibila fetita Dvs. In acelasi timp trebuie reconsiderat regimul alimentar, pentru a micsora riscul ca alergenul sa fie un compus alimentar.


RE: Dermatita - Alexa28 - 14-06-2019 03:57 PM

Vă rog să ma ajutati cu niste pareri. Ma confrunt cu niste bubite si pete rosii, care ma mananca, apar din senin, iar in 10 minute dispar, apar pe maini, si picioare. Nu e prima data cand ma confrunt cu ele, si anul trecut imi apareau asa, ma mancau, ma scarpinam cateva minute, apoi dispareau tot in cateva zeci de minute. Problema este ca de cateva zile imi apar foarte des, zilnic.. sunt mici, rosii, si se inroseste si zona de langa ele, apoi in cateva zeci de minute dispar treptat.
Multumesc mult!


RE: Dermatita - SoulHealer - 14-06-2019 05:19 PM

Vara e anotimpul ideal pentru ca dermatitele sa se manifeste mai clar decat in sezonul rece. E nevoie de o buna hidratare si un regim alimentar mai usor, de o imbracaminte adecvata, evitarea detergentilor sau clatirea suplimentara a rufelor, utilizarea unor produse cosmetice testate. Un control dermatologic se impune si efectuarea unor teste alrgologice la cei mai raspanditi alergeni.