Forum Medical - sfaturi medicale online
Iod radioactiv sau operatie ? - Versiune printabilă

+- Forum Medical - sfaturi medicale online (http://www.medical-bucuresti.ro/forum)
+-- Forum: Domenii medicale (/Forum-Domenii-medicale)
+--- Forum: Endocrinologie (/Forum-Endocrinologie)
+--- Subiect: Iod radioactiv sau operatie ? (/Thread-Iod-radioactiv-sau-operatie)Iod radioactiv sau operatie ? - Rares.CT - 27-02-2015 04:04 PM

Salut !

Vreau sa cer sfatul vostru, in special l-as astepta de la persoanele care au trecut prin ambele variante de rezolvare a problemei ( operatie sau iod radioactiv ) .

Astazi mi-au venit rezultatele analizelor si supriza. Hipertiroidismul si-a facut din nou aparitia, dupa 2 ani de tratament cu tyrozol. Astazi la 3 luni dupa terminarea tratamentului , se pare ca hipertiroidismul a revenit.

Este destul de clar ca varianta tratamentului nu da rezultate pentru mine, asa ca voi fi nevoit sa apelez la operatie sau iodul radioactiv.
Din ce m-am interesat si citit pe diverse forumuri , operatia are destul de multe riscuri , iar asta ma face sa zic pas, alegand varianta iodului. Hipertiroidismul meu este unul autoimun, fara noduli, gusa, etc.
Culmea ieri am mai deschis un topic in care am intrebat daca exista posibilitatea sa am o tahicardie posturala.. Am mai specificat acolo ca hipertiroidismul meu este tratat. Se pare ca rezultatele analizelor de astazi au raspuns la intrebarea mea de ieri.

Mentionez ca si mama mea are probleme cu tiroida. Ea in schimb are hipotiroidism cu o gusa foarte mica, observabila doar cand inghite.


RE: Iod radioactiv sau operatie ? - SoulHealer - 27-02-2015 05:10 PM

Eu zic sa nu stabilesti singur care este cea mai buna solutie terapeutica! Fa toate examenele clinice si paraclinice necesare (o scintigrafie se impune ) dupa care medicul endocrinolog va stabili care este optiunea corecta.
Sanatate


RE: Iod radioactiv sau operatie ? - Rares.CT - 27-02-2015 05:18 PM

Puteti detalia va rog ce este mai exact o scintigrafie ? In functie de rezultatul acesteia se decide ce varianta este mai potrivita pentru fiecare persoana in parte ? Va multumesc !


RE: Iod radioactiv sau operatie ? - SoulHealer - 27-02-2015 06:40 PM

Scintigrafia este o tehnica imagistica folosită pentru a verifica starea ţesutului tiroidian in cazuri cum sunt tratamentele chirurgicale al cancerului tiroidian, monitorizarea guşei difuze sau nodulare, in acest din urma caz pentru a evidentia care sunt nodulii asa numiti "reci". Din cate ai spus, nu s-au evidentiat noduli sau alte formatiuni la nivelul tiroidei, ceea ce este bine, dar si destul de ciudat, avand in vedere diagnosticul de tiroidita autoimuna. Tehnica se bazeaza pe vizualizarea radiografica a modului in care o doza de iod radioactiv este absorbita de tesuturile tiroidiene.


RE: Iod radioactiv sau operatie ? - Rares.CT - 27-02-2015 07:17 PM

Dupa ecografia tiroidiana medicul mi-a spus ca glanda mea este una destul de mica dar foarte, foarte vascularizata, iar lobul drept este un pic inflamat. La analize ATPO a iesit cu mult peste valorile normale. Am un sistem imunitare tare ciudat..De aproximativ 15 ani am o alergie la polen care se manifesta extrem de violent din luna mai pana prin septembrie. Pe langa asta sunt alergic si la penicilina, intrand in soc anafilactic la varsta de 1 an si doua luni ( m-a injectat doctorul fara sa-mi mai faca testul de alergie ).. Saptamana viitoare am sa merg din nou la control cu noile analize sa vedem ce recomanda medicul endocrinolog. Ma feresc totusi sa nu ma puna iar un an si ceva pe tratament cu tyrozol. Prefer sa rezolv prin operatie sau iod decat sa ma intoxic cu atatea pastile pe termen lung. Tinand cont ca tyrozolul are niste efecte adverse foarte urate la maduva osoasa din cate am vazut ca specifica pe prospect..


RE: Iod radioactiv sau operatie ? - SoulHealer - 27-02-2015 10:17 PM

Da, e bine sa discuti cu endocrinologul fiecare optiune terapeutica pentru ca fiecare are avantajele si dezavantajele ei.
Sanatate


RE: Iod radioactiv sau operatie ? - Rares.CT - 27-02-2015 10:46 PM

Multumesc mult !


RE: Iod radioactiv sau operatie ? - andremi - 17-02-2020 10:34 PM

Eu aș zice antitiroidiene cât vă ține ficatul în speranța că până atunci va ieși un vaccin, analize la fiecare 3 luni, stil de viata fără stres fizic și mental, control cardiologic complet chiar și în lipsa simptomelor
PS: Rareș, tu ce-ai ales? Și mai ales cum îți este?