Forum Medical - sfaturi medicale online
epiziotomie - Versiune printabilă

+- Forum Medical - sfaturi medicale online (http://www.medical-bucuresti.ro/forum)
+-- Forum: Domenii medicale (/Forum-Domenii-medicale)
+--- Forum: Obstretica - ginecologie (/Forum-Obstretica-ginecologie)
+--- Subiect: epiziotomie (/Thread-epiziotomie)epiziotomie - amalia26 - 15-02-2013 04:03 PM

am nascut pe 21 noiembrie 2012 un baietel prematur, de 2,300 kg, perfect-sanatos. am nascut normal si mi s-a facut epiziotomie; din ce mi-au spus asistentele, in exterior am fost cusuta cu ata alba (fire care mi-au si fost scoase la 7 zile dupa ce-am nascut), iar inauntru cu ata albastra (fire care urmau sa se topeasca). la inceput taietura a fost suportabila ca durere, dar acum e din ce in ce mai suparatoare, supureaza si este usor umflata (sau cel putin asa simt eu la mana) si nu stiu cum sa fac sa se vindece mai repede si fara sa fiu nevoita sa merg la ginecolog; de spus ar fi si faptul ca am si-o fisura anala si am zile cand ies foarte greu afara (am citit pe diverse situri ca si constipatia poate fi o cauza pt care taietura se vindeca mai greu, dar nu stiu in ce masura este adevarat); ce ma sfatuiti sa fac? de ce nu trece durerea si de ce supureaza? faptul ca este putin umflata taietura, e rau? ar putea aparea complicatii in urma unui act sexual? eu am citit in forumuri ca si contactul sexual e dureros sau cel putin simti disconfort,dar desi am aproape 3 luni de la nastere, nu am avut inca contact de teama sa nu apara alte probleme acolo jos. sad


RE: epiziotomie - Alma - 16-02-2013 11:53 AM

Este clar ca ai o infectie locala.
Ar trebui sa mergi la medicul ginecolog.De ce nu vrei sa mergi?
Pana ajungi la medic poti sa folosesti pungi cu gheata aplicate local care iti vor calma durerea, iar igiena locala este si ea foarte importanta.
Sa nu iei antibiotice de capul tau, poate doar niste analgezice usoare.


RE: epiziotomie - amalia26 - 16-02-2013 01:45 PM

buna ziua. nu-i vorba neaparat ca nu vreau sa merg la ginecolog, doar ca mi-e groaza de cati bani tre sa scot din buzunar. antibiotic a trebuit sa iau ca am fost raciti toti, inclusiv micutul meu, iar doctorita de familie ne-a recomandat amoxicilina. in rest nu am luat nimic si nici nu iau pt ca alaptez si mi-e teama sa nu aiba bebe probleme. ma gandeam ca taietura asta poate trece de la sine sau nu stiu...poate stie cineva un remediu naturist. mi-e teama la ginecolog ca daca ma coase iar? ce-mi face? mi-e groaza! sad .


RE: epiziotomie - Alma - 16-02-2013 02:18 PM

Mentin recomandarea pe care ti-am facut-o mai sus, pentru ca situatia se poate complica mai mult.
Nu trebuie sa dai bani medicului!