Forum Medical - sfaturi medicale online
Senzatie de foame - Versiune printabilă

+- Forum Medical - sfaturi medicale online (http://www.medical-bucuresti.ro/forum)
+-- Forum: Domenii medicale (/Forum-Domenii-medicale)
+--- Forum: Endocrinologie (/Forum-Endocrinologie)
+--- Subiect: Senzatie de foame (/Thread-Senzatie-de-foame)Senzatie de foame - RoxanaH - 15-12-2021 09:26 AM

Buna ziua!Vin și eu cu o intrebare referitoare la senzatia de foame dimineata.Care poate fi cauza daca la maxim o oră de la trezire nu mănânc,incepe sa ma i-a cu stare de leșin,tremuraturi,ameteli,transpirație,dureri de cap,confuzie.Sunt persoane care stau lejer și pana la amiază și nu mănâncă fără să li se facă rau.Ce analize ar trebui facute pt a descoperi cauza?E o chestiune care chiar ma preocupa pt ca am de facut o intervenție și nu trebuie să mănânc nimic pana la amiază. Va multumesc mult!


RE: Senzatie de foame - SoulHealer - 15-12-2021 11:58 PM

Trebuie controlata glicemia dimineata, pe nemancate. Poate fi vorba de o hipoglicemie. E nevoie e determinarea hemoglobinei glicozilate HbA1c care ofera informatii legate de glicemia medie pe ultimele 3 luni. Daca valorile nu sunt ok, se trece la alte investigatii la propunerea unui specialist in boli de nutritie si metabolism.


RE: Senzatie de foame - RoxanaH - 03-01-2022 11:39 AM

Glicemia pe nemancate e 120,cam mare...hemoglobina glicozilata e în limite,deci bună.Ce e de facut atunci cand nu ai voie sa manânci,gen..o intervenție,cum fac să nu mi se facă rau.

De seara și pana a doua zi la prânz nu pot sta nemancata.Poate exista vreun truc să poti rezista fără să faci vreo criza de hipoglicemie.Va multumesc!


RE: Senzatie de foame - SoulHealer - 03-01-2022 04:13 PM

Iti verifici glicemia mai intai. Daca vezi ca scade sub 80 de exemplu, poti sa sugi niste bomboane. Glicemia matinala e cam mare. Daca mai multe zile la rand e asa, va trebui sa iei niste masuri, sa renunti la dulciuri si carbohidratii cu metabolizare rapida si sa faci alte teste pe care ti le poate recomanda specialistul in boli de nutritie si metabolism (diabetolog).