Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: umidificatorul de camera
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
utilizez un umidificator de camera cu ultrasunete, utilizez numai apa distilata pe care o mai fierb o data si curat si dezinfectez aparatul foarte bine; care sunt riscurile pt plamani daca folosesc umidificatorul in fiecare seara si noapte? alveolita alergica extrinseca si/sau `plamanul umidificatorului` au legatura cu utilizarea acestui aparat???
Care este motivul pentru care utilizezi acest umidificator? Cu ce probleme te confrunti? Ti-a fost recomandat de un specialist ORL?
Daca ai o sensebilitate pulmonara excesiva ori suferi de problemele pomenite n-ar strica sa te informezi (si eventual dotezi) despre aparatul SALIN (varianta S2 pentru o camera obisnuita).
utilizez acest umidificator deoarece dorm intr-o camera de 11mp cu incalzire cu soba de teracota, aerul se incalzeste si se usuca foarte tare, umiditate sub 20%, chiar si higrometrul inregistreaza de la 20% in sus; din acest motiv mi se usuca foarte tare nasul, gatul si gura, se infunda nasul si respir pe gura toata noaptea iar dimineata cand suflu nasul e plin de cheaguri de sange; de cand folosesc acest aparat aerul e respirabil si nu mai am problemele mentionate mai sus, dar nu stiu care sunt riscurile pt plamani...pastrez o umiditate intre 35%-45%


nu cred ca am o sensibilitate anume pulmonara, mai grav am avut o bronsita cand eram copil, o pneumonie acum 12 ani, un pneumotorax spontan acum 10 ani, am fost fumator 25 ani, m-am lasat de fumat acum 3 luni, nu am afectiunile mentionate, doar vroiam sa stiu daca sunt riscante pentru plamani umidificatoarele de camera cu ultrasunete (se mai gaseste in comert un model cu aburi fierbiti) ?
Bogdane, poate n-ar strica sa discuti problema cu un ORL-ist totusi. Pentru purificarea aerului ai mai putea folosi si sprayul Ocnasept (da o cautare, sa vezi despre ce e vorba).
va multumesc foarte mult pentru informatii, voi comanda de pe internet si un astfel de spray sa vad daca are efect...
URL de referinţă