Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Tahicardie sinusala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
Buna seara. Ma puteti ajuta, va rog mult, cu interpretarea acestui rezultat?

"Examinare in conditii de tahicardie sinusala. VS nedilatat, cu functie sistolica normala, fara tulburari de kinetica, valva mitrala normala, regurgitare mitrala I. Cavitati cardiace cu dimensiuni normale, libere. SIA/SIV intacte. VCI cu colaps prezent. Fara semne de suprasolicitare cardiaca dreapta, fara valvulopatii semnificative hemodinamic. Fara lichid pericardic" .
Ești sănătoasă tun.
(06-02-2020 08:35 AM)ursamajor a scris: [ -> ]Ești sănătoasă tun.

Multumesc pt raspuns. Stiti cumva ce inseamna regurgitare mitrala I?
De-aia are toată lumea. winking Înseamnă că valva mitrală nu închide perfect și apare o regurgitare a sângelui din Vs în As. Nimic periculos.
Fă-ți un bine și nu citi despre insuficiența mitrală, că nu e același lucru. Pentru așa ceva ar trebui ca regurgitarea mitrală să fie masivă (grad >1). Nu face greșeala să intri în cercul vicios al ipohondriei bazată pe cardiologie, că ai dat de... Michiduță!
(06-02-2020 10:53 AM)ursamajor a scris: [ -> ]De-aia are toată lumea. winking Înseamnă că valva mitrală nu închide perfect și apare o regurgitare a sângelui din Vs în As. Nimic periculos.
Fă-ți un bine și nu citi despre insuficiența mitrală, că nu e același lucru. Pentru așa ceva ar trebui ca regurgitarea mitrală să fie masivă (grad >1). Nu face greșeala să intri în cercul vicios al ipohondriei bazată pe cardiologie, că ai dat de... Michiduță!

Am cautat pe net si deja m am speriat foarte tare. Medicul a spus ca totul e in regula la ecocardiografie. Insa cand am cautat pe net "regurgitare mitrala " ...cred ca stiti ce a urmat: panica!!
Dar m am mai linistit un pic datorită faptului ca mi ati dat acest raspuns. Problema la mine a fost pulsul mare, de asta am mers la cardiolog.. imi simteam inima cum bate extrem de tare. Am purtat un holter pt măsurarea pulsului 24 de ore. (La recomandarea medicului). Zilele astea trebuie sa merg sa mi citească rezultatul.
Multumesc mult pt tot!
OK, holterul e în măsură să dea mai multe detalii asupra unei posibile aritmii. Oricum, tahicarardia sinusală nu-i bai.
(07-02-2020 09:25 AM)ursamajor a scris: [ -> ]OK, holterul e în măsură să dea mai multe detalii asupra unei posibile aritmii. Oricum, tahicarardia sinusală nu-i bai.

Am fost la control. Mi s a spus ca media batailor e 90 si maxima ajunge pana la 150.
Mi a dat nebilet 5 mg, jumatate dimineața, jumătate seara. Si sa merg iar peste 2 luni la control , timp in care sa mi verific si tiroida. Ideea e ca nu am inteles daca acest nebilet trebuie sa l iau 2 luni, pana merg iar la control. Dar parca asa s a exprimat medicul, ca trebuie sa l iau zi de zi si apoi sa merg peste 2 luni la control. Mi e teama sa nu mi afecteze ficatul...
Si...de la emotii, am uitat sa intreb daca mai pot lua o pastilă de Silimarina 1000 mg pe zi, avand in vedere ca mi a dat acest tratament cu nebilet.
Am tratament si cu silimarina dat de medic, pt transaminaze marite.
Si am mai uitat sa intreb daca pot sa merg la sala sa fac putin sport. Ca am probleme si cu kg. Of, sunt prea emotivă....si ma pierd cand merg pe la medici.☹
Credeti ca sportul dauneaza daca am problema asta cu bataile mari ale inimii?
Fa ce ti-a spus medicul sa faci! Nu-ti mai pune atatea intrebari fara rost. Tine un pic de regim alimentar ca sa mai slabesti. Nu e recomandabil sa faci sport in sala cand ai inca pulsul ridicat. Poti sa faci plimbari usoare pana mai slabesti si pana lamuresti cum stai cu tiroida.
(08-02-2020 11:03 AM)SoulHealer a scris: [ -> ]Fa ce ti-a spus medicul sa faci! Nu-ti mai pune atatea intrebari fara rost. Tine un pic de regim alimentar ca sa mai slabesti. Nu e recomandabil sa faci sport in sala cand ai inca pulsul ridicat. Poti sa faci plimbari usoare pana mai slabesti si pana lamuresti cum stai cu tiroida.

Sunt foarte stresata in general, de asta imi tot pun întrebări. De cand ma stiu ma stresez de la orice si nu mi pot controla această stare de emotie, teama, stres. Voi tine regim alimentar si voi face ce mi a spus medicul...am sa merg si la control la tiroida.
Mulțumesc mult pt raspuns!
Păi, eu ce ți-a, zis mai sus? Nu intra în acel cerc vicios, e foarte greu de ieșit din el. winking
Nu te accepta așa cum ești de când te știi. Fă efort să ieși din starea aceea a ta pe care o consideri tu normală... c-așa ești tu. batting eyelashes
Pagini: 1 2
URL de referinţă