Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Tratament hipertensiune inainte de consultatie
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Bună ziua!

Sunt un bărbat de 33 ani cu hipertensiune (de regulă între 160/80 și 170/85) și sunt programat pentru o consultație cu un cardiolog pe data de 9 decembrie, iar medicul de familie a prescris să iau câte o tabletă de perindopril/indapamidă fiecare dimineață până la data consultației. Un alt doctor mi-a sfătuit să nu iau nici un fel de medicament până ce nu mă vede specialistul cardiolog.

Oare ce ar fi alegerea mai bună? Să iau medicamentul în această lună până la consultație sau să aștept până 9 decembrie?

Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri!
Bineinteles ca trebuie sa iei tratamentul antihipertensiv! Cum sa stai pana pe 9 decembrie cu tensiunea asa mare?! Daca ai HTA esentiala asta se trateaza toata viata. Sigur, daca esti supraponderal ia masuri sa mai slabesti, adopta un regim alimentar hiposodat si verifica rinichii.
Fiind destul de tanar trebuie cautata o cauza a hipertensiunii si de-asta, in paralel cu tratamentul, trebuie sa faci niste investigatii si analize.
Normal că fac tratament, nici n-am gândit să rămân fără, doar că gândea și celălalt doctor că ar fi mai recomandat să pornesc cu prescripția unui specialist.

Vă mulțumesc pentru răspuns!
Orice medic internist are cunostinte suficiente pentru a consulta si face recomandari in sfera cardio. Sigur, e bine sa te consulte un specialist cardiolog, dar pana atunci, tensiunea trebuie tinuta sub control. Mai mult, poate sa vada eficienta tratamentului urmat si poate sa il ajusteze in functie de rezultate.
(08-11-2019 01:08 PM)newguy a scris: [ -> ]bărbat de 33 ani cu hipertensiune de regulă între 160/80 și 170/85

Ce inseamna "de regula"? Cand mergi la doctor sau si acasa?
URL de referinţă