Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Puls mic, tensiune mica
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
În urma cu o lună am ajuns la urgente cu aritmie si hipertensiune (163/77). Mi-au dat tratament cu tertensif pe care l-am luat 2 zile pt ca apoi tensiunea s-a reglat si concor 1,25 pe care l-am luat 3 săptămâni până când m-am trezit cu pulsul 39. A trecut o săptămână de când nu mai iau nimic dar pulsul e în continuare sub 60, uneori chiar sub 50 iar tensiunea sistolică sub 10. La vreo 2 ore după cafea mă ia o amețeală ușoară (nu se învârte nimic și reușesc să-mi continui treburile), amețeala care revine si in restul zilei. Holterul făcut în urma cu 2 săptămâni a evidențiat un puls minim de 48 pe timpul noptii dar atunci nu aveam amețeli iar tensiunea era 11-12. Dacă este vreun efect al concorului nu trebuia să treacă până acum? Ce ar trebui să fac? Sa ma întorc la medic? Oricum acolo tensiunea e bună din cauza emoțiilor...
Când e rău, e rău, dar și când e bine, e tot rău? winking
Concorul are un timp de injumatatire de 10-12 ore, deci nu se pune pune problema ca dupa o saptamana sa mai aiba vreun efect. In acelasi timp se mentioneaza ca tratamentul nu se intrerupe brusc, dar nu stiu ce efect ar putea avea asta, pentru ca oricum, presupun ca ai luat o doza mica. Tensiunea mica pe care ai avut-o e explicabila deoarece si concorul si tertensif-ul au ambele efect hipotensor. Ar trebui sa discuti cu cardiologul despre asta. Hidrateaza-te bine, masoara tensiunea inainte si dupa cafea.
Ieri ameteala a durat mai multe ore, a inceput in timp ce eram in masina, mai exact in curbe. La un moment dat aveam tensiunea si pulsul bune dar totusi ametita. Azi a inceput la fel, in masina apoi intr-un magazin cand m-am intins dupa ceva pe raftul de sus. Am trecut pe la cardiolog care nu a parut ingrijorata de tensiune ci de plus (din ce ii povestisem pt ca dupa 4 etaje pe scari tensiunea era 149 si pulsul 122!). A pomenit din nou de testul de efort si chiar de stimulator. Azi mai mult am fost ametita decat normala, a mai aparut si greata, lipsa poftei de mancare. Din nou tensiune buna deci incep sa cred ca a fost doar o coincidenta si starile de rau tin de alte organe. Dar care? Nu ma simt in stare sa bat din usa in usa, nici timp si nici asigurare nu am. Ar trebui sa merg la neurologie sau orl?
Buna. Iti raspund doar din prisma faptului ca am trecut si eu prin asta. Ametelile la volan sau in momentul aplecarii la mine erau din cauza presiunii pe coloana cervicala. Ru patesc tot timpul cand conduc mult. Totodata ele pot fi si din cauza urechii interne...poate fi un dezechilibru acolo.( am.patit o) Exista exercitii pentru astfel de probleme. Darrr...in conditiile in care iti urca pulsul atat de rapid ..plus tensiunea ..ametelile si grijile tale ar trebui sa iei in considerare si o anxietate generalizata.
Poate gresesc dar cum am precizat si alta data cel mai safe....fa controalele de rigoare si daca nu se gaseste nimoc si starea continua treci pe modul calm down
Revin cu o precizare...ca acu am vz ca ai scris etaje...dupa 4 etaje ai vrea sa ai puls 60? Ar fi ceva in neregula sa nu ti urce pulsul...totusi..sunt 4 etaje si nu 4 trepte..
Si mie mi se pare ca pulsul are o valoare normala dupa ce ai urcat 4 etaje. Pentru ameteala, cum zicea si Florina, mergi la ORL si chiar la oftalmolog. Poate ai nevoie de ochelari, iar efortul de acomodare in absenta lor poate provoca ameteala.
Nu m-a speriat pulsul mare ci ideea unui stimulator pt pulsul mic desi eram constienta ca nu exista alta solutie. Oricum mie-mi convine ca au mai aparut si alte simptome care sa ma distraga de la inima.
Sper sa-i dau de capat cu ajutorul medicilor...
URL de referinţă