Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Hemoleugograma .. nelamuriri
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
mi-am facut de curand o hemoleucograma + calciu ionic si total seric+ sideremie.

toate au iesit in limite normale mai putin:
Hemoglobina 12,6 ( e in limite normale dar limita inferioara este 12, mi se pare micaA)
RDW?- 14,6 (normal 11.5-14,5)
PDW?- 17,1 (normal `12-16,5%)
iar NE si MO in ceea ce priveste cantitatea in mm3 este normala dar in procente:
NE% 44,1 (53-68%) dar NE mm3 = 2,79 (2,54-7,48)
MO%:9,65 (2-8%) dar MO mm3= 0,611 (0,09-0,88)

cum interpretez?
Sunt valori normale. Daca o valoare depaseste cu putin o limita de referinta nu este ceva relevant, mai ales ca insesi aceste limite variaza de la un laborator la altul si nimeni nu stie daca analizoarele cromatografice sunt setate absolut corect, in functie de recomandarile fabricantilor de reactivi utilizati. Iti recomand sa renunti la ideea de a-ti interpreta singura analizele. Lasa-i medicului tau de familie sau specialistului care ti-a recomandat analizele, aceasta...placere! happy
multumesc frumos! Mi le-am facut fara recomandarea cuiva intrucat ma simteam si ma simt foarte slabita de o perioada si am crezut ca sunt anemica.
Hemoleucograma este o analiza la care componentele sanguine sunt puternic influentate de o serie de factori. Conteaza daca de ex. ai facut analiza dupa un ciclu abundent (aparent ar putea sa indice o anemie) dupa o raceala (monocitele sunt usor crescute), etc. Este ceva firesc deoarece sangele reflecta cel mai bine dinamica modului cum reactioneaza organismul nostru in diverse situatii. Daca ai dubii, poti reface analizele care ar putea sa sugereze o eventuala anemie (hemoglobina, MCV, etc) dupa un anumit timp. Poate ficatul este obosit, sau somnul este unul de slaba calitate. Incearca sa mananci sanatos, sa faci multa miscare, pentru ca asta ajuta sa ai un somn odihnitor.
Sanatate!
am un somn foarte odihnitor..defapt dorm mult , mult prea mult. toata ziua simt nevoia sa dorm . se intampla sa dorm 10-12 ore pe noapte de o luna, iar inainte aveam mari probleme cu insomnia, adormeam noaptea foarte greu...acum in 5 minute adorm...dimineata cand ma trezesc sunt foarte odihnita dar dupa ora 1-2 ma apuca o moleseala si o stare de slabiciune incredibila ce tine pana noaptea..uneori se intampla sa mi simt capul usor si o presiune in maini...: (
Masoara-ti tensiunea si glicemia odata la 2 ore cel putin incepand cu ora 12 cu un tensiometru si un glicometru digitale. E vorba de cca 6 masuratori din fiecare. Fa un tabel cu aceste valori si mentioneaza in tabel orele de masa. Sa vedem ce ne dezvaluie aceste determinari. In rest, urmeaza sfaturile pe care ti le-am dat legat de examenul coproparazitologic si cel hemocult.
din pacate nu dispun de aparate de tensiune si de glicemie...
Buna ziua!
Hemoleucograma copilului meu care este diagnosticat cu betatalasemie evidentiaza eozinofilie si monocitoza. Am inteles ca aceasta din urma poate aparea si in afectiuni hematologice nemaligne. Exista o corelatie intre cresterea numarului monocitelor si anemia hemolitica?
Va multumesc!
In betatalasemie poate coexista si o anemie microcitara hipocroma. Pentru un diagnostic mai precis se poate face electroforeza hemoglobinei. Monocitoza poate fi insa si rezultatul unei infectii recente, o viroza sau o boala parazitara, mai ales ca si eozinofilia este mai mare ca de obicei. Un ezamen coproparazitologic si o determinare de antigen Giardia din scaun se impun.
Multa sanatate copilului Dvs!
Multumesc frumos! Copilul are diagnostic de certitudine stabilit chiar cu ajutorul electroforezei hemoglobinei in 2005. Acum a facut niste analize pentru o alta problema si m-a speriat cineva ( medic) care, in momentul in care a vazut formula leucocitara, s-a gandit imediat la o "boala mieloproliferativa", dar in acelasi timp mi-a sugerat ca ar putea totusi avea legatura cu talasemia, dar sa-l las sa mai studieze. Eu nu am mai avut rabdare si am cautat raspuns la dumneavoastra!
Pagini: 1 2
URL de referinţă