Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Nervii urechii
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua! Exista posibilitatea ca, in cazul in care am o problema din nastere pe nervul urechii, aceasta problema sa nu se vada la RMN? Multumesc!
Depinde unde s-a facut RMN-ul. Trebuie facut cu substanta de contrast (gadoliniu) si un tomoraf performant. Investigatia trebuie completata si cu alte investigatii specifice recomandate de ORL-ist.
Cand am facut RMN i-am spus medicului ca vreau sa vad daca sunt afectati nervii si a zis ca nu trebuie substanta. In fisa de RMN nu apar afectiuni ale nervilor. Am mers la ORL-ist, s-a uitat pe RMN si a zis ca nu am probleme pe nerv, insa mi- a facut audiograma si apoi a zis ca am probleme pe nerv, diagnostic dat in urma audiogramei. Nu mai inteleg nimic. Am auzul scazut dar nimeni nu afla de ce. Poate e cineva specializat aici sa ma lamureasc.
Astfel de probleme nu se rezolva pe forum, ci prin investigatii medicale amanuntite. Nu e suficienta o audiograma. Urechea interna este un mecanism complicat care trebuie investigat in amanuntime. Trebuie ceruta si parerea unui neurolog pentru ca poate fi o hipoacuzie neurosenzoriala sau una de transmisie care s-ar putea rezolva prin implant cohlear. Noi nu suntem medici specialisti. Noi doar dam sfaturi, indrumam pentru rezolvarea problemelor medicale.
URL de referinţă