Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Dermatita
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Testul Alex pentru alergii este concludent? Fetita mea de 1 an și 4 luni are niște pete pe piele roșii și o mănâncă și pielea foarte uscata. Mi s a spus ca este dermatita atopica. De multe ori ii trece, apoi ii apare. Mi a recomandat teste alergenice.
Mergeti la un medic specialist alergolog. Acesta va face testele necesare pentru a determina alergenul la care este sensibila fetita Dvs. In acelasi timp trebuie reconsiderat regimul alimentar, pentru a micsora riscul ca alergenul sa fie un compus alimentar.
Vă rog să ma ajutati cu niste pareri. Ma confrunt cu niste bubite si pete rosii, care ma mananca, apar din senin, iar in 10 minute dispar, apar pe maini, si picioare. Nu e prima data cand ma confrunt cu ele, si anul trecut imi apareau asa, ma mancau, ma scarpinam cateva minute, apoi dispareau tot in cateva zeci de minute. Problema este ca de cateva zile imi apar foarte des, zilnic.. sunt mici, rosii, si se inroseste si zona de langa ele, apoi in cateva zeci de minute dispar treptat.
Multumesc mult!
Vara e anotimpul ideal pentru ca dermatitele sa se manifeste mai clar decat in sezonul rece. E nevoie de o buna hidratare si un regim alimentar mai usor, de o imbracaminte adecvata, evitarea detergentilor sau clatirea suplimentara a rufelor, utilizarea unor produse cosmetice testate. Un control dermatologic se impune si efectuarea unor teste alrgologice la cei mai raspanditi alergeni.
URL de referinţă