Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Analize medicale!!
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
Sunt analize facute acum 7 luni si m-am gandit sa le pun aici si sa-mi spuneti si mie daca sunt bune si daca ar trebui sa ma ingrijorez. Le-am facut pt ca mi s-a facut rau intr-o zii.. am postat la cardiologie, numele thread-ului "Ce s-a intamplat cu mine?" Dupa care am urmat un tratament timp de o luna cu Fier si magneziu! Va multumesc; astept raspuns!


Denumire Rezultate Interval de ref.
Fibrinogen 438.00mg/dl 150.00-400.00
Leucocite(Wbc) 10.70mii/mmc 4.00-10.00
Eritrocite(Rbc) 5.59mii/uL 4.60-6.20
Hemoglobina(Hgb) 14.70g/dL 14.00-18.00
Hematocrit(Hct) 46.40% 43.00-49.00
Vol.Eritrocitar mediu(MCV) 83.00fL 85.00-95.00
Hemoglobina eritrocitara medie 26.30pg 27.00-33.00
Concentratia medie hb/eritr. 31.70g/dL 32.00-36.00
Trombocite(Plt) 312.00mii/uL 150.00-400.00
Neutrofile segmentate 61% 50.00-70.00
Neutrofile nesegmentate 1.00% 1.00-4.00
Eozinofile 1.00% 1.00-4.00
Bazofile 0.00% 0-1.00
Monocite 7% 4.00-8.00
Limfocite 30.00% 25.00-40.00
Proteina C reactiva Pozitiv ++ Negativ
Ex de urina-(urina)
Densitate 1025,00g/ml 1002.0000-1030.0000 pH 6.50 5.0000-7.0000
Glucoza negativ negativ
Corpi cetonici negativ negativ
Proteine 30mg/dl negativ
Hematii negativ negativ
Leucocite negativ negativ
Nitriti negativ negativ
Urobilinogen normal normal
Pigmenti biliari negativ negativ
Sediment urinar negativ negativ
VSH-(plasma)
VSH 5.00mm/h 0-15.00
Colesterol total 148.00mg/dll 0-200.00
Creatinina serica 0.82mg/dll 0.70-1.20
Glucoza serica 95.00 mg/dll 70.00-115.00
Trigliceride 89mg/dll 0-200.00
Uree serica 30.00mg/dll 10.00-50.00
GPT(ALAT/ALT) 26.10U/l 2.00-41.00
GOT(ASAT/AST) 14.40U/l 2.00-37.00
Calciu ionic 3.90mg/dll 3.50-5.00
Calciu seric total 8.86mg/dll 8.60-10.20
Fier 53.00ug/dL 59.00-158.00
Magneziu seric(kit C) 1.51mg/dl 1.58-2.55
Marius, raspunsul ti-l poti da si singur, doar daca te uiti pe rezultatele analizelor.
Dupa cum vezi in dreptul fiecarei analize sunt mai multe valori: prima este cea a rezultatului analizei tale, dupa care ti se da domeniul normal in care ar trebui sa se incadreze analiza respectiva. Daca valoarea ta se incadreaza in domeniu este OK, daca nu trebuie sa iei legatura cu un doctor specialist care sa iti recomande cum sa procedezi.
Ms pt raspuns Arm-Med; Pe mine ma ingrijoreaza valorile Leucocitelor( nu stiu ce inseamna daca sunt mai mari), Volumul eritrocitar mediu care este sub limita minima si care iar nu stiu ce inseamna asta, Hemoglobina eritrocitara medie care la fel, este sub limita minima si la fel nu stiu ce inseamna, Concentratia medie Hb/eritr.(MCHC) care este sub limita minima si care la fel habar nu am ce inseamna, Proteina c reactiva care e pozitiva in log de negativa. Imi poti da niste raspunsuri la valorile astea?
l.e. Am fost la medicul de familie atunci cand mi le-am facut si mi-a zis ca proteina in urina este datorata faptului ca mananc prea multa carne... deci ce incredere sa am in medicul de familie?happy
Este un posibil motiv cel dat de doctorul de familie, intr-adevar.
In rest spui ca nu stii ce reprezinta acele valori. Eu zic ca nici nu trebuie. Lasa-i pe unii care cu asta se ocupa sa iti dea raspunsurile. Eu, din pacate, pe partea asta nu pot sa te ajut, ca nu ma pricep asa de tare la analize de laborator.
Dar, repet, sfatul meu este sa mergi cu analizele ori la doctorul de familie ori la un specialist si sa vezi ce parere au ei, nu sa incerci sa iti gasesti astfel de raspunsuri prin Internet. Prin Internet poti afla o informatie, un sfat, cel mult o parere, dar cand e vorba de medicatie sau interpretare de analize eu zic ca trebuie sa vezi personal un doctor.
Dupa cum ti-am zis, am fost la medicul de familie atunci dupa ce mi-am facut analizele, si a zis ca nu am nimic; ca totul e in regula doar ca am carenta aia de fier si mg. Sper ca pot sa am incredere in medicul de familie! Sper!! O sa ma duc in curand sa-mi mai fac inca un set de analize sa vad cum mai stau!
Eventual mergi si la un hematolog, daca ai dubii.
Da.. ar trebuii sa fac o vizita la un hematolog!
l.e. Valorile analizelor se pot schimba drastic in decursul a 7 luni?
Da, se pot.
Atunci il astept pe SH pt ca am inteles ca el e specialistul aici.. Dupa care o sa mai fac un set de analize si ma duc direct la hematolog!
Este tardiv sa discutam acum despre analizele pe care le-ai facut in urma cu 7 luni. Asa cum spunea si Arm-med medicul tau de familie sau cel care ti-a recomandat analizele trebuia sa le si interpreteze, atunci! La acea vreme aveai o usoara anemie si un dezechilibru electrolitic pentru care ti s-au prescris Fe si Mg. Proteina C reactiva si fibrinogenul usor crescut indica existenta unui proces inflamator sau mai degraba infectios dupa numarul de leucocite, usor crescut. Poate sa fi fost o virozaanterioara analizelor, o infectie stafilococica sau poate chiar o poliartrita reumatoida intr-o faza de acutizare. Restul analizelor sunt ok. Repeta analizele si adauga aventual si un ASLO si un factor reumatoid.
Sanatate!
Pagini: 1 2
URL de referinţă