Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Aritmie extrasistolica SV
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna! De ceva timp îmi creste tensiunea și am fost la cardiolog care mi a pus diagnosticul de mai sus plus hipertensiune primara. A mai spus ca nu am nimic la inima și mi a dat o lista întreaga de analize pe care sa le fac. Mi a dat un tratament provizoriu pe care îl urmez deși am indoieli.
Eu am o anxietate generalizata cu atacuri de panica și un pui de agorafobie, aparute de vreun an, trecând printr- un stres prelungit și nasol cu 2, 3 ani inainte, venit din mai multe directii. Știu ca stresul duce la hipertensiune care sa dureze mai mult timp. Insa, cardiolog ul a spus ca exclude stresul. Nu mi e clar de ce l a exclus. În schimb, a luat în calcul tot felul de boli la rinichi,tiroida etc.
E adevărat ca am și factorul genetic, având părinți cardiaci.
Colesterolul total este 270, mi s a spus de către hematolog ca nu e asa rau.
Chiar poate fi o anumita boala, mai puțin stresul prelungit?
Multumesc!
Atacurile de panica sunt o cauza cunoscuta a cresterii tensiunii. Pe de alta parte, dovada ca e asa este ca dupa ce atacul de panica trece, tensiunea si pulsul tind sa se normalizeze. Pentru anxietate si atacurile de panica trebuie sa discuti cu un psihiatru si sa urmezi tratamentul recomandat. Colesterolul total 270 nu e mic asa cum cred unii. Depinde si de cat timp il ai asa. Nu ai spus ce varsta, ce inaltime si greutate ai, ce analize ai mai facut. Stresul poate provoca multe neplaceri, dar nu direct ci prin somatizarea indusa de prelungirea starilor de anxietate si a atacurilor de panica ce o insotesc. Trebuie sa investighezi si tiroida, intr-adevar si sa faci o serie de alte analize hormonale. Discuta asta cu medicul de familie si cu un endocrinolog. Cauzele tensiunii crescute sunt numeroase si trebuie investigati si rinichii si suprarenalele.
E misto medicul asta. Nu gandeste ca toti ceilalti. Ar trebui sa ai mai multa incredere in el...
Am 44 ani, 1,70, 75 kg. Nu știu de când am colesterolul mare, am văzut atunci când am făcut analizele. Asta a fost acum 3 luni. Glicemia era buna. Acum, trebuie sa le repet ca mi a dat cardiologul altele.
ElenaM, la ce va referiți când spuneți ca gândește altfel?
Majoritatea medicilor pun pe seama anxietatii/stresului toate problemele de sanatate. Ori nu se pricep ori sunt obligati de catre superiori sa scape de tine cu antidepresive...Este adevarat ca stresul este boala secolului si ca poate duce la depresie dar mai poate provoca si boli autoimune. Sau poate a vazut pe ecg o modificare specifica altei boli.
Colesterolul mare nu este o problema in sine ci un simptom ca ceva nu functioneaza bine in alta parte a organismului ( cum ar fi tiroida). Sa tii o dieta saraca in grasimi e cel mai rau lucru pe care il poti face. Colesterolul are putin de-a face cu dieta. Este produs in ficat pentru ca ai nevoie de el. Mai semnificative sunt valorile HDL, LDL si trigligeridele.
URL de referinţă