Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Interpretare/descifrare rezultat
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Va salut. Am facut azi endoscopia, dar eram asa de ametit dupa anestezie incat nu am reusit sa pricep ce mi-a explicat doamna doctor, iar din scrisoarea medicala nu pricep nimic, pentru ca nu inteleg scrisul si acele litere A C A. Va rog, putin ajutor, pana ajung cu scrisoarea medicala la medicul de familie.


Va multumesc mult, Din ce am priceput e vorba despre esogagita de reflux, totusi ma doare stomacul.
Si de ce crezi ca noi intelegem mai mult din scrisul ala aproape ilizibil? E vorba de o esofagita de reflux si o mica hernie hiatala. Ar fi trebuit sa-ti faca si o mica punctie pentru a vedea daca ai Helicobacter Pylori. In final ti-a prescris Nexium, un inhibitor al secretiei gastrice. Nu vad ce ar putea sa iti spuna medicul de familie, in afara de a-ti da o reteta compensata pentru Nexium. Asta e boala sistemului medical romanesc. Cand o scrisoare medicala nu este redactata pe calculator inseamna ca unitatea medicala sau cabinetul unde s-a facut investigatia nu respecta pacientul . Mergi la un alt gastroenterolog pentru interpretarea si descifrarea scrisorii medicale!
In rest, tine un pic de regim, evita mesele copioase, orice te poate balona si ia reteta de Nexium. Gastroenterologul iti va face si alte recomandari si va completa probabil tratamentul.
URL de referinţă