Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Cancerul de col uterin
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Cum se ia virusul papilloma uman?
Virusul papilloma uman afectează atât persoanele de sex feminin, cât şi pe cele de sex masculin.
Orice persoană care întreţine activităţi sexuale de orice tip, care implică contacte la nivel genital, cu o persoană infectată, poate lua virusul papilloma uman – penetrarea nu este o condiţie necesară.
Multe persoane care pot fi infectate cu virusul papilloma uman pot să nu prezinte nici un semn sau simptom, astfel încât pot transmite virusul fără ca măcar să fie conştiente de acest lucru.
Virusul papilloma uman se transmite cu uşurinţă. Centrul pentru Controlul Bolilor şi Prevenţie din Statele Unite (CDC), estimează că în anul 2005 in Statele Unite existau 20 de milioane de persoane infectate cu virusul papilloma uman.
Potrivit acestor centre, singura metodă de protejare totală împotriva virusului papilloma uman este evitarea oricărei activităţi sexuale care implică un contact genital. Tipurile 6, 11, 16 şi 18 de virus papilloma uman sunt răspunzătoare pentru majoritatea afecţiunilor clinic manifeste datorate infecţiei cu virusul papilloma uman.
Se estimează că 74% dintre cele 6 milioane de noi cazuri de infecţii genitale cu virusul papilloma uman (număr ce reprezintă peste 30 de tipuri de virus papilloma uman genital, nu numai tipurile 6, 11, 16 şi 18) ce se înregistrează anual în Statele Unite, apar la persoanele din categoria de vârstă 15 – 24 de ani.

Programul de control periodic pentru depistarea cancerului de col uterin (screening) trebuie continuat
Vaccinarea nu înlocuieşte testele Papanicolaou (screening-ul pentru depistarea cancerului de col uterin). Continuaţi procedurile şi conduita locală, cu privire la efectuarea testului Papanicolaou.
Este dovedit faptul că testul Papanicolaou salvează vieţi. Testul Papanicolaou urmăreşte depistarea celulelor anormale de la nivelul epiteliului colului uterin, înainte de apariţia leziunilor pre-canceroase sau a cancerului de col uterin. Cu cât anomaliile celulare sunt mai pronunţate, cu atât este mai probabilă apariţia în viitor a cancerului de col uterin.

Alte consecinţe ale HPV:

Alte cancere sau posibile probleme respiratorii

Cancerul vaginal

Pe măsură ce aflaţi din ce în ce mai multe despre virusul papiloma uman (HPV), este important să ştiţi că anumite tipuri „cu risc crescut” pot determina de asemenea cancer al vaginului, vulvei şi anusului, cât şi alte consecinţe.
Ce trebuie reţinut în mod special, este că majoritatea cazurilor de cancer vaginal nu apar brusc; ele se dezvoltă de-a lungul unei perioade de mai mulţi ani. Între 80% şi 90% dintre femeile cu cancer vaginal au unul sau mai multe dintre următoarele simptome:
* Sângerări vaginale anormale
* Secreţii vaginale anormale
* O formaţiune tumorală care se poate simţi la palpare
* Dureri în timpul actului sexual

Medicul dumneavoastră poate să vă facă un examen fizic complet, care va include şi examinarea pelvină. Dacă se pune diagnosticul de cancer vaginal, există 2 tratamente principale – iradierea şi chirurgia – pe care medicul dumneavoastră vi le va explica în detaliu.
Ce este testul Papanicolaou?
Testul Papanicolaou este un test de rutină care se poate face în cabinetul medicului, şi care caută celule anormale la nivelul epiteliului colului uterin. În timpul examinării, medicul va preleva o probă mică de celule de la nivelul colului uterin (partea inferioară a uterului prin care acesta se leagă cu vaginul). Aceste celule vor fi apoi examinate pentru orice anormalităţi şi dacă astfel de anormalităţi apar, pot fi recomandate teste suplimentare.
Un test Papanicolaou nu trebuie niciodată să vă sperie sau să vă dea o stare de nervozitate – este o procedură simplă care, în schimb, vă poate salva viaţa.
Un test Papanicolaou anormal nu constituie un motiv de panică – rezultatul unui astfel de test nu este semnifică întotdeauna riscul pentru apariţia cancerului de col uterin, sau prezenţa infecţiei cu virusul papilloma uman.

Cancerul vulvar

Cancerul vulvar este un cancer al femeii localizat în zona genită exterioară, din jurul vaginului. Cele mai frecvente simptome ale cancerului vulvar determinat de HPV sunt:

* O mâncărime persistentă
* Excrescenţe cu aspect similar papiloamelor

Tratamentul cancerului vulvar depinde de stadiul în care se află cancerul. Iradierea, chimioterapia şi chirurgia sunt principalele tratamente folosite în mod uzual.

Cancerul anal

Cancerul anal apare la nivelul porţiunii terminale a intestinului gros, care se numeşte anus. O parte a anusului se află la exterior, iar cealaltă se află în interior. Cancerul anal poate apare la nivelul oricărei părţi, atât la bărbaţi cât şi la femei. Deşi este destul de rar întâlnit, numărul cazurilor creşte în fiecare an.

Papilomatoza respiratorie recurentă

Deşi este rară, papilomatoza respiratorie recurentă (PRR) este o altă afecţiune cauzată de unele tipuri de HPV. În Statele Unite trăiesc între 10.000 şi 25.000 persoane cu această afecţiune.
PRR se poate dezvolta la un copil născut pe cale vaginală dintr-o mamă care are unul din tipurile HPV care dau de cele mai multe ori papiloame genitale (tipurile 6 şi 11 de HPV). Foarte rar, PRR poate evolua către cancer, datorită prezenţei unui alt tip de HPV (HPV tipul 16) întâlnit de obicei în cazurile de cancer de col uterin. Deşi adulţii pot face PRR, nu este clar dacă boala apare în urma unui contact sexual cu o persoană infectată cu HPV tipurile 6 sau 11, sau este vorba despre o activare întârziată a infecţiei achiziţionate la naştere. PRR cu debut în copilărie este mai frecventă şi mai severă decât forma cu debut la vârsta adultă.
PRR este o afecţiune a tractului respirator şi duce la apariţia unor leziuni cu aspect tumoral la nivelul laringelui, şi în unele cazuri la nivelul traheei şi plămânilor. Aceste leziuni determină de obicei răguşeală, pierderea vocii şi dificultăţi în respiraţie. Dacă sunt lăsate netratate, aceste leziuni pot creşte în dimensiuni, ducând la sufocare şi moarte.
În prezent nu există un tratament pentru vindecarea PRR. Tratamentele existente implică intervenţii chirurgicale repetate pentru înlăturarea leziunilor. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, leziunile reapar.
Buna ziua,
Avem mare nevoie de un specialist oncolog, care sa ne poata indruma in alegeera unui tratament alternativ, in cazul unui neoplasm de col care s-a extins la vezica urinara si in zona.
Din pacate starea pacientei nu permite tratamentele clasice ( chimio sau radio ).
Am gasit mai multe variante de tratamente alternative, insa am avea nevoie de un doctor oncolog, care sa fie deschis spre tratamentele alternative, care sa ne sfatuiasca.
Va rog din suflet, daca cunoasteti o astfel de persoana, sa ne-o recomandati si noua.
Aspera, exista in Bucuresti centrul de consultanta naturopata profesionista pentru afectiuni oncologice Energy Plus,condus de dr. Ana Costea, in apropiere de Spitalul Militar Central, pe str. Mircea Vulcanescu. Intra pe Google si da o cautare, afli datele de contact si merita sa iei legatura cu ei. Sint acolo numai medici alopati, cu supraspecializari in terapii complementare oncologice, cu rezultate, din cite stiu, foarte bune.
De asemenea, ar trebui intinse niste antene la oncologia din Fundeni. Existau acolo doi doctori, frati,veniti din Republica Moldova, in jur de 45-48 de ani, care n-aveau nici o retinere in a combina medicina alopata cu tratamente naturiste, cu rezultate spectaculoase. Din pacate, nu stiu cum se numesc, dar cu un pic de efort cred ca pot fi descoperiti(cuvinte cheie:frati, moldoveni, oncologi,naturisti). Sanatate si succes !
Buna ziua!

In cazul unei femei de aprox. 45-50 de ani, care are cancer de col uterin si a suferit 2-3 interventii chirurgicale pentru extirparea tumorii (in prezent nemaifiind operabila intrucat tumoarea se afla prea aproape de picior), embolizarea ar putea fi eficienta? Exista posibilitatea unei astfel de proceduri in atare situatie? Va multumesc!
Embolizarea este o metoda eficienta in tratamentul fibroamelor uterine. Ca principiu, oprirea alimentarii sanguine a tumorilor prin procedeul de embolizare este o metoda care ar trebui sa dea rezultate in combinatie cu tratamentul clasic prin chimioterapie. Cu conditia ca sa nu existe ramuri sanguine care sa alimenteze in continuarea tumora si desigur, sa nu afecteze tesuturile sanatoase. Cred ca cel mai bun raspuns la aceasta intrebare si singurul autorizat, il poate da un chirurg specialist.
Multa sanatate!
Embolizarea uterina se practica in caz de fibrom uterin sau chiar polifibromatoza.
Prin embolizare se urmareste astuparea arterelor uterine care vascularizeaza fibromul, fapt ce poate duce in timp la rezorbtia acestuia.
Daca a fost diagnosticata cu cancer de col uterin si a suferit mai multe interventii chirurgicale, probabil ca i s-a facut, initial, histerectomie subtotala si apoi totala (aceasta presupune si extirparea uterului si a anexelor, adica trompe, ovare).Deci, in aceasta situatie embolizarea uterina nu se poate efectua.
Ar fi nevoie de mai multe informatii pentru un raspuns sigur, putem face presupuneri.
Cand exista si adenopatie se face curatarea ganglonilor iliaci invecinati. Probabil ca pe langa tratamentul chirurgical a facut si radioterapie, insotita sau nu de chimioterapie, in functie de particularitatile cazului.
Sanatate maxima!
URL de referinţă