Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Cardiomiopatia ischemica
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
1,88 si74 kg acum 8luni am facut analizele si erau bune dar totusi durerea persista si obosesc repede dr mia dat sa iau aspacardin si dupa sarbatori sa fac un test de efort
Am facut testul de efort si iesit negativ , in v3 a fost 7,9 v4 3,2 iar celelalte derivatii au fost pana in 1 de ce au iesit valorile alea asa mari
Buna, problemele de coronare stenozate sunt foarte dese si mai ales intalnite la diabetici, fumatori si obezi. Si eu sunt una din acele persoane cu un singur lucru neasteptat: varsta! 46 de ani.. dupa niste dureri insuportabile in piept, ma lua cu transpiratii..groaznic.Am ajuns la Spitalul Militar si dupa ce s-a vazut un EKG modificat, mi-au facut coronarografie. Diagnosticul dupa aceasta investigatie a fost de 3 leziuni coronariene, acei doctori incercand sa ma convinga ca e nevoie sa imi puna by-pass. Stiam ca durata de viata cu acesta este de aproximativ 10 ani dupa ce s-a pus asa ca nu am acceptat aceasta varianta! La 56 de ani insemna sa renunt la tot: familie, copii si nu numai...viata mea! Am decis sa ma interesez de tehnica cu stenturi si din vorba in vorba am ajuns la dl. dr. Marian Postu. Auzisem de cazuri tratate de dansul cu succes si din fericire si la mine lucrurile au decurs la fel. S-s intervenit cu 3 stenturi farmacologico-active si vrrau sa va zic ca urmatoarea zi am plecat pe picioare acasa. Le multumesc din suflet acestor oameni care mi-au redat speranta si ma bucur ca am avut sansa sa profit de aceasta metoda interventionala in cadrul careia lucrurile au decurs foarte simplu pentru mine ca pacient.
Am 48 de ani si de la un timp simt arsuri stomacale pentru care in prima faza am luat Dicarbocalm,apoi am inceput sa simt si dureri retrosternale ba chiar mai mult intr-o noapte am simtit ca ma sufoc. Dupa toate astea am mers la spital la Colentina, unde mi s-a facut un EKG si mi s-au recoltat analize. EKG ul a iesit modificat, doctorul m-a internat o saptamana in spital si m-a tinut sub medicatie pentru a stabiliza situatia. La o saptamana m-a lasat acasa. Eu simt aceleasi lucruri si dupa tratament. Vreau sa imi spuneti cateva nume de doctori foarte buni pentru o coronarografie si daca e cazul montare de stent dar prin metoda minim invaziva. Am auzit ca by-pass ul iti asigura dupa montare 10 ani de trai...asa ca exclud total aceasta idee. Va rog sa-mi spuneti cei ce ati trecut prin asta unde ar trebui sa ajung pe maini bune macar pentru un consult.
Buna, am 62 de ani si la un moment dat datorita problemelor de mers pe care le-am avut copiii mei au insistat sa mergem la un consult. Am mers la Fundeni unde domnul doctor mi-a facut o investigatie Doppler la membrele inferioare. in urma investigatiei dl. doctor m-a trimis si la un consult cardiologic la dl. dr. Deleanu Dan. Ajuns aici, dupa primele investigatii dl dr. mi-a zis ca e nevoie sa facem si o coronarografie. In urma coronarografiei dl. dr. Deleanu m-a diagnosticat cu 2 stenoze coronariene. Deoarece sunt diabetic e neaparat necesar stent farmacologic activ. Ne-am intors la Fundeni in speranta ca voi reusi sa fac aceasta interventie cu stent aici si stiind ca e singurul spital care are aceste tipuri de stenturi, insa listele de asteptare existente m-au incurajat sa ma intorc in centrul de unde am plecat...Din pacate arterele de la nivelul membrelor inferioare sunt ocluzate si nu se mai poate face nimic interventional, asa ca s-a decis operatia la Fundeni pentru picioare si apoi montarea de stenturi la dl.dr. Deleanu. Asa s-au si intamplat lucrurile. Evident ca dupa operatie m-am recuperat mult mai greu decat dupa interventia cu stenturi insa intr-un final ma bucur ca sunt bine si ca mi-am revenit. Vreau sa le multumesc asadar domnilor doctori Baila de la Fundeni si nu in ultimul rand domnului doctor Deleanu. Au salvat o viata, m-au pus pe picioare cu foarte mult tact si calm si cu o colaborare exceptionala intre stat si privat, pot spune ca am ramas placut suprins. Va recomand cu caldura interventia minim invaziva, in caz ca nu se poate recurgeti la chirurgie.
Multa sanatate tuturor!
Pagini: 1 2
URL de referinţă