Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Nodul malign tiroida si antideepresive
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua
Va scriu pentru ca sunt ingrijorata pentru o persoana foarte apropiata.
Acum un an a primit diagnosticul de nodul malign tiroidian, S a efectuat operatia de scoatere a tiroidei si tratamentul cu iod radioactiv o singura data. La urmatorul control nu a mai fost nevoie , tiroglobulina fiind ok.
Acuma urmeaza urmatorul control, dar de ceva timp a cazut intr o depresie puternica, desi a fost la psiholog mai bine de un an.
In prezent urmeaza un tratament cu antidepresive si Xanax.
Eu, m am tot documentat despre ele pentru ca ma gandeam sa nu i faca mai rau.
Am gasit si studii in care s a ajuns la concluzia ca antidepresivele cresc riscul de cancer mamar si de recidive.
De asemenea mai ia si suplimente de viatmine/minerale.
Intrebarea mea este. Antidepresivele pot duce la reaparitia cancerului sau cresc cumva riscul de recidiva?
Cum este corect sa ia multivitaminele si mineralele pentru a nu interactiona cu Eutyroxul? Exista solutii alternative?
Ce altceva ar trebui sa evite?

Va multumesc anticipat
Noi nu ne permitem sa facem aprecieri asupra tratamentelor recomandate de medici specialisti. Depresia trebuie tratata, aici nu e nicio indoiala. Ea se trateaza cu antidepresive. Care sunt cele mai bune, e greu de spus. De multe ori aceste tratamente sunt reajustate, schimbate, pentru a fi cat mai usor suportate. In niciun caz nu e recomandabil sa tinem cont de parerile emise pe internet. Medicii specialisti sunt cei care prescriu tratamentele si desigur, cei cu care se pot discuta toate aspectele si temerile legate de medicatie.
Eu cred ca depresia vine la pachet cu tulburarile tiroidiene dar e aproape imposibil sa gasesti un endocrinolog care sa spuna asta. E mult mai simplu sa trimta omul la psihiatru decat sa-si bata capul cu hormonii. Din pacate nu se poate trai fara hormoni tiroidieni deci alternative naturiste nu exista. La unii merge Euthyrox (T4) de minune pe când o anume minoritate (se vorbește despre un profil genetic cu impact pe niste enzime implicate în conversie) nu pot functiona corect la nivel celular fără T3.
Euthyroxul se ia dimineata, doar cu apa si la distanta de o ora de micul dejun, cafea sau seara/noaptea la cel putin 2-3 ore dupa cina. Alte medicamente/suplimente la 4 ore distanta. Important este si nivelul vit D, B12, B9, feritina.
De evitat: dietele hipocalorice.
URL de referinţă