Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: wpw, tpsv
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Dupa cum descrii tu eu cred ca ai o tahicardie intranodala. Dar sa vedem, asta e doar un pronostic. Sunt curios dupa ce faci ablatia, sa ne spui si noua ce si cum a fost.
Oricum, daca e asa sa stii ca intranodala e cea mai raspandita forma de tahicardie supraventriulara si este destul de usor de ablatat.
Nu mai sta, mergi si te programeaza pentru studiu.
Daca ai nevoie de orice fel de informatii spune-mi si o sa te ajut pe cat ma pricep.
Bafta!
Buna ziua !
Miercuri e ziua cea mare. Am vorbit cu dr. Ivanica la telefon, merg la studiu si daca e cazul ablatie. Ma internez dimineata la sapte la spital. O sa va tin la curent cu detalii. As fi mers la Bucuresti , la dr. Vatasescu, dar pt mine din Arad e cam departe. Oricum dr. Ivanica e un medic foarte priceput. Cunosc personal doi pacienti pe care a reusit sa-i scape de tahicardie. Daca ma lasa cu telefon mobil in spital, o sa fiu pe yahoo messenger cu id : robykozak
Sa auzim de bine si Doamne ajuta.
Sanatate multa!!!
Multa bafta si asteptam vesti bune!
Intr-adevar dr. Ivanica e un electrofiziolog bun, asa ca totul ar trebui sa fie in regula.
Roby, iti tinem pumnii. Sa nu-ti fie frica, nu e dureros si nici nu sunt riscuri . Viata ta va fi schimbata pozitiv.happy
Sanatate maxima !
Bafta maxima si te asteptam sa ne scrii ca totul e perfect. SANATATE!
Am iesit de la ablatie. A reusit. A fost dubla cale nodala. Ma simt obosit . Revin cu amanunte dupa externare. Sanatate la toti.
Bravo, supeeeer!!! Felicitari si sa iti fie de bine! big grin
Asteptam mai multe amanunte si detalii.
Felicitari si de la mine! Eu zic ca ti-ai ales bine si meseria big grin Esti destul de curajos daca ,cum ai hotarat te-ai si programat sa faci ablatia. E nemaipomenit ca ai scapat.Inc-o data BRAVO! Poate ne explici un pic armmdt ce inseamna ceea ce a avut el, eventual cum se dobandeste si cine e predispus sa aiba asa ceva. Sanatate!
Ce a avut el se numeste tahicardie cu reintrare in nodul atrio-ventricular. Este cea mai des intalnita forma de tahicardie supraventriculara (cam 60%).
In cazul acesteia nodul AV in loc sa aiba o singura cale de conducere (cea rapida, in general) are doua, una lenta (care trebuie ablatata) si una rapida (care trebuie sa ramana). In cazul in care exista un anumit raport intre vitezele lor de conducere si perioadele refractare este posibil ca un impuls atrial precoce sa declanseze un circuit de tahicardie, cu calea lenta conducand anterograd si cea rapida retrograd.
Sunt destul de multi oameni care au aceste cai duale, dar daca vitezele lor de conducere si perioadele refractare nu se coreleaza acestea nu determina declansarea unei tahicardii. Dar daca acest lucru, totusi, se intampla trebuie ablatata calea lenta.
Nu se poate spune cine este predispus sau nu la asa ceva. Aceste anomalii sunt din nastere, nu apar pe parcurs si nu se poate face nimic pentru a evita dezvoltarea lor.
Ca de obicei prompt si super-explicit.Multumiri pentru ceea ce faci ! Cum bine zicea cineva...ar trebui sa te clonam big grin
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
URL de referinţă