Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: wpw, tpsv
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Nu Puiule, nu sint periculoase daca nu depasesc, sa zicem, citeva sute pe zi si daca nu se manifesta pe cord bolnav (daca mi-aduc bine aminte, inima ta n-are probleme organice, slava cerului). Daca intri la Extrasistole o sa-l descoperi pe bietul Adrian, avea 27 000 de extrasistole ventriculare pe zi, acum e fericit cu 2200 ! Iti poti imagina asa ceva ????
Ca sint foarte greu de suportat, iti creeaza o stare de panica pina spre mare anxietate, ca nu-ti mai arde de nimic - asta-i alta poveste. Sfatul tuturor este "nu le baga in seama, fa abstractie de ele".
Verapamilul mi l-au dat haaatt, in 1989, cind nu se gasea in farmacii, umblam de nebuna pe la Elias, sa fac rost pe reteaua lor interna de doctorie. Dupa citeva luni s-a ajuns si la concluzia ca bolii mele de fond (CMH) nu i-ar face bine, asa am renuntat. Peste niste ani, prin 1998, iar s-a schimbat "gindirea" , m-au tratat cu diltiazem(sora lu' verapamilu') pe care-l iau si acum, combinat insa cu betaloc - totul ca sa tin cumva la cote acceptabile nenorocita asta de fibrilatie.
Vad ca in timp ce-ti scriam ai mai pus un mesaj. Nu cred ca trebuie sa te temi de moartea subita, nu stim totusi foarte clar ce au fost bataile acelea de simbata.Marele adevar e ca relativ greu, prin tatonari si incercari , se poate gasi o doctorie potrivita pentru extrauri.Incearca sa te calmezi si-ti doresc cit mai putine motive de panica.Pusi !

Georgiana draga, n-avem cum sa stim ceva de Luminita (si eu m-am gindit toata ziua la ea), probabil ca e inca la spital. Pusi si tie !
(07-03-2011 04:39 PM)armmdt a scris: [ -> ]Verapamilul nu prea e pentru extrasistole, dupa parerea mea. Mai curand metoprololul ar fi mai eficient.

Puiu, si eu sunt de parerea lui armmdt. In general, verapamilul nu e eficient pe ESV. El incetineste conducerea la nivelul nodului AV si prelungeste perioada refractara a tesutului nodal. Prin aceste efecte este eficient in tulburarile de ritm reintrante in a caror circuit este implicat si nodul AV (unele forme de TPSV), sau rareste alura ventriculara in tulburarile de ritm supraventriculare (de asta primeste Uliana diltiazem). Dar pentru ESV, care nu au nici o treaba cu nodul AV, nu e eficient.
Rare exceptii sunt: ESV-uri cu origine dintr-o anume zona a VD (TEVD) pot sa raspunda la verapamil (dar si in cazul acestora metoprololul pare sa fie mai eficient).
Am inteles,asta e cauza pt. care eu cu metro.nu aveam ESV dar TPSV,da, iar acum s-a calmat putin TPSV si am ESV.Intrebare:
Cum e mai bine intre cele 2 cazuri?Sa tratez TPSV si sa ignor ESV, chiar daca au fost legate timp de 2 ore?
Multumesc mult,Fata Morgana, si daca nu cer prea mult ,astept raspuns si la intrebarea de fata.
Interpretare holter(facut in 2008,nu vi l-am dat pana acum, citez ):debutul TPSV pare determinat de o activitate atriala retrograda iar in cursul tah. morfologia QRS si a repolarizarii ventriculare sunt modificate(posibila reintrare atrioventriculara). Scurt episod de Bigeminism.Bloc major de ramura intermitent probabil dependent de frecventa.Au fost inregistrate 176 extras. ventriculare: 132 izolate,6 bigeminate.Extrasistole supraventr.82 din care 1 izolata.
Extrasistole,dupa cum am spus ,pana sa incep cu verapamilul, nu erau multe (se manifestau pe parcursul zilei cu pauze) si nu luam tratament cand am facut holterul. Dupa aceea am inceput sa iau metropolol .
Multumesc pt. rabdare si astept raspuns de la Fata Morgana.O zi placuta tuturor.


Scuze ARMMDT, din graba nu am vazut raspunsul de la tine...mii de scuze si multumiri pt. promtitudine.Inca odata scuza-ma!!
Buna Uliana.
Am inteles ca si tu ai facut tratament cu amiodarona ai avut cumva dispnee ? la mine sunt zile cand ma simt bine si zile cand nu pot respira normal .
Multumesc.
Da Xlu, am facut tratament cu amiodarona in doua rinduri si n-a mers ... neam !!! Care dispnee - cel putin anul trecut dadeam sa mor de-a dreptul de sufocatie ! Trebuie sa stii insa ca la mine amiodarona a venit peste un fond bronsitic si desi luam doza minima posibila(jumatati de pastila de 5 ori pe saptamina) m-a dus la bronhopneumopatie obstructiva de gradul III. Mi-au scos-o, e mult mai bine, de la capacitatea pulmonara de 44% am revenit la 60% - alta viata !
STRICT, subliniez, STRICT din punctul meu de vedere amiodarona e o doctorie ticaloasa, care dincolo de plamini, poate afecta urit si tiroida, si ficatul. Daca ai probleme de respiratie, eu zic sa te sfatuiesti cu doctorul tau. Respiratie normala iti doresc !
Multumesc de raspuns.
Sper sa se mai descopere un inlocuitor la amiodarona ......... , am incercat si sotalol dar ma simteam mai rau ( eu am displazie aritmogena).
Ce am invatat este ca atunci cand te simti bine trebuie sa traiesti din plin happy
Pentru Puiu: in prevenirea crizelor de TPSV, atat verapamilul cat si metoprololul sunt antiaritmice de prima linie, eficienta lor fiind cvazi egala. Daca tu ai in plus si ESV multe, betablocantul (metoprolol sau alt compus cu eliberare mai prelungita) ar fi mai indicat. Pana la ablatie....Si apoi de revazut, ce mai fac ESV-urile, daca ele chiar trebuiesc tratate...
Succes!
Poate exista o schema de tratament care sa le includa pe ambele dar in doze mai mici, sau nu sunt compatibile? Cum vi s-a parut diagnosticul de pe holter? Sunt complicatii? Bloc major de ramura!!
Credeti ca boala se va agrava cu toate ca fac tratament? Multumesc tuturor.
(23-03-2011 11:00 AM)puiu a scris: [ -> ]Scuze ARMMDT, din graba nu am vazut raspunsul de la tine...mii de scuze si multumiri pt. promtitudine.Inca odata scuza-ma!!
Puiule, nu te mai scuza atat, ca nu ai de ce. Stai linistita, ca nu sunt chiar asa de fioros tongue
Puiule, incompatibile nu sint, eu chiar asta iau (blocant de calciu, 90 mg in trei reprize+metoprolol retard,100 mg in doua reprize, stabilit la Floreasca), dar precis depinde strict de cazul particular al fiecaruia, cit si de viziunea medicului.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
URL de referinţă