Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: wpw, tpsv
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Puiule, blocantii de calciu opresc patrunderea calciului ionic in celulele musculaturii netede si cele cardiace.Inhibitorii calcici actioneaza modificand contractia musculara a arterelor. Ei incetinesc, de asemenea, transmisia influxului nervos spre muschiul cardiac, ceea ce corecteaza unele aritmii. Experienta mea si a mai multor colegi, precum si cazuri vazute in spital , ma duc spre concluzia ca extrasistolele sint mult mai perceptibile si deranjante pe un puls mai scazut, iar pe bradicardie(sub 50) sint de-a dreptul ingrozitoare.
In ce priveste luatul de calciu ar trebui sa discuti problema tot cu cardiologul sau un endocrinolog priceput. Peste o anumita virsta calciul se pare ca poate da probleme(adica exact aritmii) si pe un cord total neproblematic.
Nu fac tr. cu calciu, am intrebat pt. viitor,ca daca voi avea nevoie de calciu,nu voi putea sa iau pt. ca fac tr. cu" blocantele canalelor de calciu"asa cum sunt incadrate med. pt. tahicardie? Stiu ca pt. prevenirea osteoporozei, de ex., se aduce un aport suplimentar de calciu.Dar voi informa med. atunci cand o sa-mi prescrie calciu, ca fac acest tr. cu verapamil (in cazul in care imi va merge bine cu el si-l voi lua in continuare).Deocamdata sunt la 60mg/zi de ieri,sa vedem astazi cum ma simt.Multumesc pt. raspunsuri. Sanatate multa si o inima linistita.
Puiule, de o saptamina nu mai stim nimic de tine. Vreau sa sper ca-ti merge bine cu verapamilul. Mai da-ne vesti !
Buna uliana.Am asteptat sa treaca ,cateva zile de tratament,sa am ce sa spun.Saptamana trecuta am luat 60 mg.dimineata si 60 mg. seara(stii ca atunci cand am luat 120 mg. odata mi-a fost rau),si pot sa spun ca nu am facut criza ,cateva extrasistole(poate 10 toata sapt.).DAR sambata am plecat din Buc.,am stat prin gradina 6-7 ore,si am inceput sa am un ritm neregulat cum n-am avut niciodata(o bataie-o pauza si tot asa) cam 2 ore de nu stiam ce sa fac.La un moment dat am baut 1 pahar cu suc si a inceput incet sa se linisteasca inima.toate lucrurile astea nu mi se intamplau cu metropolol.E verapamilul mai periculos?Chiar vroiam astazi sa vorbesc cu voi si sa va intreb:
1. Sunt anumite conditii pe care tr. sa le respect cu verapamilul( consum mai mare de lichide, evitarea frigului..etc.?)
2. Este posibil ca acest tr. cu verapamil sa-mi aduca modificari la inima adica sa transforme TPSV in FA ,sau alte modificari?
Sunt un pic bucuroasa ca nu s-au mai declansat palpitatii la orice miscare pe care o faceam dar am acum ,uite, alte stari .
Te pup uliana si astept raspuns.
Imi pare bine ca te revad , Puiule. Eu nu stiu ca blocantele de calciu - deci si verapamilul - sa fie mai periculoase sau cu mai multe efecte adverse decit beta-blocantele, stiu insa ca actioneaza pe alte cai fata de cele din urma. De asemenea, nu am stiinta ca ar trebui respectate conditii speciale cu aceste medicamente. Nu cred ca sub efectul verapamilului TPSV se poate transforma in timp scurt in FA sau sa apara alte modificari indezirabile. Poate ne vine in ajutor Fata Morgana cu lamuriri!
Referitor la episodul de simbata (bataie-pauza,etc) ti s-a parut ca pauzele erau prea lungi ori erau inegale ca durata? Erai in bradicardie?? Nu putea fi vorba de salve de extrasistole si noutatea consta in faptul ca au fost legate si nu razlete, ca pina acum ??
Pauzele erau cand scurte si 1-2 b. normale dupa care urma o pauza putin mai lunga si timp indelungat(1,5- 2 ore).Deci aveam un ritm anapoda.Le simteam la baza gatului.Nu stiu ce puls aveam ca nu eram acasa si nu aveam tensiometrul la mine.Dar ce explicatie sa fie ca au incetat treptat cand am baut lichid(sau coincidenta pur si simplu).Extrasistolele sunt de mai multe tipuri? ventriculare sau atriale? si daca DA, cum le deosebim? Asteptam lamuriri.Uliana,poti sa-mi explici dif. intre "pauze lungi'si "pauze inegale"? eu cred ca am avut de amandoua.O seara lilistita.
Puiule, pare a fi un episod de cca 2 ore cu extrasistole mult mai multe decit cele citeva razlete pe care le-ai simtit in decursul saptaminii, de aici senzatia de ritm anapoda. De altminteri, asta este esenta extrasistolei: bataie care apare prematur in ritmul normal, urmata de o pauza compensatorie mai lunga decit cea dintre bataile normale - senzatie de "s-a oprit inima". Cu cit frecventa (numar de batai pe minut) este mai mica, cu atit omul resimte mai tare nenorocitele astea de extrauri. Unii sesizeaza bataia prematura, altii pauza nefiresc de lunga ori ambele.
In functie de focar, pot fi, intr-adevar, ventriculare si atriale. Eu nu pot sa le deosebesc si nici n-am auzit pe cineva ca ar putea s-o faca, doar aparatele le pot stabili provenienta. Pentru edificare te rog sa "rasfoiesti" un pic capitolul de Extrasistole , aici pe forum, din pacate multi colegi sufera de pe urma bestiilor astea (pardon pentru limbajul colocvial tongue).
Dar tu ce stii, sunt periculoase? care dintre ele?Cand i-am spus dr.lui, s-a mirat ,spunand ca verapamilul tocmai pt. extrasistole si aritmie este.Voi citi despre ele. Ai luat si tu verapamil.De ce l-ai intrerupt?Se obisnuise organismul cu el si nu mai te ajuta?Peste o luna ma duc la control .
Stiti ceva de Luminita?
Am citit la definitie si am inteles ca pot duce la moarte subita daca sunt legate.Eu le-am avut legate timp de 2 ore,putem sa mor?
Pe forum cei care au extrasistole si au fost la medic li s-a spus ca nu sunt periculoase.Eu nu mai stiu ce sa cred.Cu metropololul nu aveam extrasistole,nu aveam starile astea de rau, dar aveam palpitatii.Sunt derutata,si sa fiu sincera ma cam sperie verapamilul.O seara buna.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
URL de referinţă