Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: wpw, tpsv
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.Intradevar, asta a fost si motivul pentru care am stat atat cu aceasta afectiune,faptul ca am reusit sa opresc palpitatiile repede.Am expus metoda mea pentru ca poate fi de folos si altor colegi.La mine nu a dat rezultate nici o alta metoda:nici masajul la gat nici culcatul in pat.Am descoperit intamplator,dar daca ma asez pe vine cu fundul gatului deschis nu se opresc deci trebuie sa se formeze o presiune in capul pieptului,in abdomen si in secunda urmatoare ,brusc inima intra in ritmul normal .Eu datorita metropololului pe care-l iau am pulsul 52-58-62(max)b/min.Tragi putin aer in piept,inchizi fundul gatului,si te apleci cu abdomenul cat mai presat.
Deocamdata la mine se opresc dar nu stiu cum va raspunde inima mai tarziu cand vor aparea si alte afectiuni specifice varstei mai inaintate.Vor aparea oricat ne menajam .Apropo, ablatia are limita de varsta?Pentru ca in timp inima mai slabeste ca rezistenta,si daca apar si alte suferinte se mai poate face ablatia?
Sanatate multa tuturor!

Nu a mai revenit cu amanunte Idothea,nu mai stim cum se simte,sa speram ca bine!
Din cite stiu, nu exista limita de virsta la ablatie, presupun insa ca o conditie fizica precara, asociata cu o virsta inaintata, poate fi un impediment. In ce priveste inima propriu-zisa, depinde de felul suferintelor ce apar. De pilda, deformari majore suferite de cord in urma aritmiilor sau a unor cardiomiopatii (hipertrofice, dilatative,congestive) avansate, ori o fibrilatie atriala permanentizata sint contraindicatii categorice de ablatie.
Puiu, ma simt bine, am mai intrat o tura in spital, niste complicatii care nu prea au legatura cu ablatiawinking.
Aproape s-au rezolvat si acelea. Azi m-a externat, dar sunt sub supraveghere.
In concluzie, tahicardia nu a reaparut! Semne bune. Numai bine Inimilor voastre!!
Ma bucur ca esti bine si ti-ai rezolvat problemele de sanatate.Daca s-a rezolvat tahicardia,asta e cel mai important.Dl. dr.V. este in spital?
Sa ne tii la curent .Iti doresc putere sa depasesti perioada asta ,sa te refaci cat mai repede si sa ne dai numai vesti bune.Sanatate inimii tale!Sanatate tuturor!
Puiu, nu cred ca il gasesti saptamana asta pe dr. V. la spital, poate doar maine dimineata.
Saptamana viitoare merg la control, va tin la curent cu FOSTA mea tahicardie winking.
"FOSTA" sa fie si sa uiti ca ai avut.Multumiri si doctorilor care ne scapa de bolile astea cu care ne trezim la un moment dat in viata ,si ne dau totul peste cap.Asteptam vesti dupa control.O seara buna ,cu sanatate.
Am fost astazi la dr. Zeana Corneliu(cu trimitere de la medicul de fam.) cu o analiza holter(facuta si interpretata de dr. Dominic Ionescu in 2005) cu urmatoarea interpretare: "tpsv determinat de o activitate atriala retrograda iar in cursul tah. morfologia QRS si a repolarizarii ventriculare sunt modificate(posibila reintrare atrioventriculara)".Mi-a facut si o eco =totul bine si a zis ca inainte de a recurge la ablatie sa mai incerc ,in loc de metroprolol, verapamil=120 mg/zi.Sincer, mi-e teama sa nu-mi scada pulsul si tensiunea ca am mai patit cu darob :47 b/min. si 90 cu 60 tensiune si am ajuns la spital .Pulsul meu acum cu metroprolol este 57 iar tensiunea 110 cu 60, sunt si acum mici si nu stiu cum va fii cu verapamil.Astept sfaturi, pareri.
Puiu, nu iti pot da niciun sfat, dar am peste 2 saptamani de la ablatie si inimioara mea e din ce in ce mai fericita ! winking
Ablatia nu e de speriat... in plus, am scapat de pastile pentru restul vietii!

Singurul lucru neplacut din timpul ablatiei sunt crizele de TPSV- dar doctorul le opreste 'la comanda'. La mine prima s-a declansat spontan, imediat ce cateterul de studiu a ajuns la inimioara, si mi s-a parut o vesnicie pana a bagat si cateterul de ablatie - a fost neplacut, dar m-am gandit ca asta va fi ultima oara cand mai fac crize winking. In rest, in afara de o frica teribila in timpul procedurii, nimic rau winking))). Dr. Vatasescu de la Spitalul Floreasca este un mastru, un virtuoz al cateterismului winking. Daca ajungi acolo, esti pe cele mai bune maini!! Inima mea ii multumeste prin ritmul ei regulat!
Bineinteles ca la dr.V voi merge pt. ablatie dar mi s-a spus,analizand holterul, ca am calea f. aproape de nodul atrial si f. aproape de fascicolul bun si exista riscul sa-l ardem pe cel bun,si atunci tr. pus stimulator. La tine nu a mers tratamentul ?Ai luat cumva verapamil? Cred ca ai 2 sapt. de la ablatie...ma bucur ca ai reusit din prima interventie,intr-adevar frica e mare!
Mie ca diagnostic dupa ekg-uri mi se pusese cale accesorie (WPW), dar la studiu s-a vazut ca aveam o cale duala *tahicardie reintranta atrioventriculara intranodala*, foarte aproape de calea normala - la cativa milimetri. Mi-a fost frica si mie, dar dr. Vatasescu are maini de aur, ai incredere.
Nu am luat verapamil. Daca nu ma insel e identic cu isoptin? Luam o fiola de isoptin ca sa ies din criza... tratamente am facut cu Darob, Sotalol, egilok. Efect zero virgula cinci...

Tine-ne la curent, succes!
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
URL de referinţă