Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: wpw, tpsv
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Idothea, atunci ti-a rezolvat dualitatea nodala si TPSV-ul legat de acesta. Stai linistita, ce le simti sunt cateva extrasistole, ce vor putea sa ramana fara sa declanseze TPSV-ul. Considera-te sanatoasa! Your heart will go on! happy
Daca nu a reusit sa gaseasca WPW, probabil el nici nu exista!
Multumesc pentru raspuns, fata morgana happy. Cred ca voi castiga increderea in scurt timp, cand voi vedea diferenta intre 'inainte' si 'acum' winking. Oricum eu de vreo 20 de ani tot m-am considerat sanatoasa... doar ca uneori faceam niste crize big grin
Numai bine inimilor voastre!
Eu, am niste nelamuriri:
1 -ce dif. este intre wpw si tpsv
2- eu, ca pacient pot face dif. in timpul crizei,de ce tip este?
3- este una mai periculoasa decat alta(mai grava)?
4- este una mai greu de depistat in timpul ablatiei ?
5- care dintre ele e mai greu de ablatat?
6- la care dintre ele siguranta reusitei prin ablatie este mai mare si la care exista riscul ca sa revina dupa interventie,si sa fie nevoie de o noua ablatie?
La holter sau numai la examenul elecrofiziologic se poate spune cu exactitate de ce tip este tahicardia?
Am pus cam multe intrebari, dar daca fata morgana isi gaseste putin timp sa-mi raspunda, va multumesc anticipat! O zi buna tuturor!
1. TPSV este un termen mai general, care reuneste mai multe tahicardii paroxistice supraventriculare. WPW-ul este una dintre ele.
2. Nu prea.
3. Vezi raspunsul de la 1.
4. In general nu, exista niste protocoale de stimulare in timpul studiului electrofiziologic si se masoara anumiti timpi, stabilindu-se destul de clar ce fel de TPSV este. Dar ablatarea unui anumit tip de TPSV poate fi mai dificila decat ablatarea altuia, dar e greu de stabilit o regula, depinde si de starea pacientului, de localizarea caii de conducere aberanta ...
5. Vezi raspunsul anterior
6. La asta nu stiu daca iti poate raspunde cineva.
7. La holter doar uneori, la studiul electrofiziologic de cele mai multe ori.
Multumesc,armmdt, m-am mai lamurit putin.Acum ma framanta o alta intrebare:fibrilatia arteriala este altceva?
Nu se poate confunda cu tpsv pe holter? Si FA se poate ablata?
In timp tpsv poate degenera in FA?
Pun aceste intrebari pe forum deoarece la cabinet un medic nu are timp sa raspunda la toate aceste intrebari ca mai sunt si alti bolnavi la usa, sau de multe ori ,din cauza emotiilor, uiti ce sa intrebi.
Sper sa nu supar cu aceste intrebari .Multumesc pentru rabdare.O seara buna tuturor .
- fibrilatia atriala face si ea parte din marea clasa a tahiaritmiilor supraventriculare;
- FA se manifesta foarte caracteristic, ca o bataie total dezorganizata, haotica, atit ca ritm, cit si ca frecventa, prin urmare n-as crede ca aparatele o pot confunda cu alte tipuri de aritmii;
- FA se poate ablata(daca inca e DOAR in forma paroxistica si nu permanentizata) cu sistemul mapping 3D, existent momentan in Bucuresti, la Floreasca, respectiv la Cluj; in viitorul apropiat va fi si la Timisoara; in caz de ablatie FA pacientul este obligat sa-si cumpere cateterele necesare procedurii,ele costind in jur de 4000 de euro.
Sfatul "veteranei" pentru incepatori: ca din pricina emotiei sa nu uiti ceva, mergi cu intrebarile puse pe hirtie, nu-i nici o rusine. La inceputurile "carierei" de cardiaca asa faceam si eu, n-a deranjat pe nimeni, dimpotriva, s-au amuzat de idee.
Nici pe forum nu superi cu intrebarile, mereu va fi cineva care sa te lamureasca. Numai bine !
(20-02-2011 10:36 PM)puiu a scris: [ -> ]Acum ma framanta o alta intrebare:fibrilatia arteriala este altceva?
Nu se poate confunda cu tpsv pe holter? Si FA se poate ablata?

FA este si ea o tulburare de ritm supraventriculara, la debut de obicei rapida si neregulata. De TPSV-uri se deosebeste prin neregularitatea ritmului si pe baza acestei caracteristici in general se poate deosebi de TPSV atat pe ECG, cat si pe Holter. La cazuri selectate si FA se poate ablata, procedura fiind mai dificila, necesitand aparatura speciala fata de restul tulburarilor de ritm atriale. Nicaieri in lume nu pot fi ablatati toti pacientii cu FA, nu numai datorita dimensiunii problemei, ci si datorita afectiunii cardiace subicente.....
Multumesc pt. lamurire,deci daca la holter a iesit tpsv si mi s-a recomandat ablatie(de un medic aritmolog) fara sa mi se spuna ca trebuie sa cumpar eu cateterul(chiar am intrebat cat costa interventia si mi s-a spus "nimic"),deduc ca este vorba de tpsv .Asa cum am spus la intrarea mea pe acest forum,palpitatiile mele incep brusc au ajuns la 186b\min,si daca ma asez" pe vine"comprim abdomenul cu fundul gatului inchis se intrerup brusc palpitatiile si nu imi este rau.Daca n-am avut posibilitatea sa procedez asa ,dureaza max. 30 min. si se opresc singure,atunci sunt putin ametita si f. speriata.( ca s-ar putea sa cad pe strada daca nu se opresc repede).Simt palpitatiile fie intre omoplati ,fie in fata cam in aceeasi directie.Daca inghit (de ex.)o buc. de covrig mai putin mestecat simt cum in momentul cand ajunge in capul pieptului pornesc palpitatiile,asa a fost prima mea criza de tpsv.:am inghitit repede ca venea tramvaiul si pe scara in timp ce covrigul imi aluneca pe gat ,s-au pornit,n-am stiut despre ce este vorba ,s-au oprit singure dar de atunci ....acum stau cu voi si discutam de o boala .Ce credeti de tahicardia mea?
O saptamana usoara,fara palpitatii, sanatate tuturor!
Asa, la o prima vedere, as zice ca este o tahicardie cu reintrare intranodala, dar pana nu se face studiu electrofiziologic nimeni nu iti poate spune precis.
Oricum, nu e ceva grav, dar trebuie, totusi, rezolvat, pentru ca daca lasi asa in timp crizele or sa fie tot mai dese si mai rele si pot aparea si deformari structurale ale cordului.
O iau de la coada si zic ca, intr-adevar, pare o tahicardie mai ciudata ceea ce ai, nu ca debut, ci mai ales ca forma de reprimare. Probabil ca asezatul pe vine actioneaza ca o metoda vagala. Nu vreau sa-ti bagatelizez suferinta, dar crede-ma, inca esti un caz "fericit", pe care eu il invidiez - crizele nu tin mult, ai o metoda de a le stopa si POTI SA FACI ABLATIE, cu foarte mari sanse de a scapa definitiv de ele. Sint niste avantaje deloc neglijabile. Sa-ti fie bine si asteptam noi vesti !
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
URL de referinţă