Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: wpw, tpsv
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Daca ai suficienta documentatie, poate ca da...
Trebuie sa-mi fac curaj sa merg la dr. Vatasescu pentru investigatii amanuntite imi este teama ca-mi va recomanda ablatia si va trebui s-o fac ,mi-e teama de urmari.
Atentie prieteni, fix de azi incepind dr. Vatasescu NU mai functioneaza la Angiomed ! ARMMDT ne-a promis ca ne da de veste cind va afla noua clinica unde poate fi gasit doctorul !
Eu am sunat pt. programare la Angiomed si mi s-a spus ca nu este in Buc. pana la 1martie, sa revin dupa ac. data.
Faptul ca iti punem intrebari nu trebuie sa te sperie! Nu este vorba de o consultatie prin corespondenta, ci doar o incercare de avea mai multe informatii pentru ca sfaturile pe care le primesti sa fie cele mai bune. Foarte probabil sa ai o forma usoara de TPSV care va ceda la o medicatie bine aleasa. Teama de studiul electrofiziologic este ceva normal! Si eu o am, daca te uiti la postarile mele anterioare. Doar pentru ca am reusit cat de cat sa tin lucrurile sub control adoptand un nou mod de viata nu l-am facut. Dar daca nu ne simtim confortabil si calitatea vietii are de suferit, trebuie sa-l facem pentru a putea alege cel mai bine intre cele 2 optiuni, medicatie sau ablatie.
Sanatate si curajul de a te hotari! happy

P.S. Esti usor supraponderala dar avand in vedere varsta eu zic ca esti OK!
Cred ca voi merge la dr. Vatasescu pentru a reface investigatiile si a le aduce la zi: eco,EKG.si ce mai trabuie si daca inima ca organ este sanatoasa ,voi incerca si eu sa controlez tahicardia fiind mai calma ,sa nu mai fac miscari bruste si poate ca dr.-ul imi va da un tratament mai eficient in functie de razultatele investigatiei.Tinem lagatura sa vedem cand incep consultatiile si unde.De slabit dupa 50 de ani ,mai greu ,indiferent ce mananc si in ce combinatie nu mai da rezultate dieta, e vorba de incetinirea matabolismului.Doctorii au spus ca sunt OK cu raportul kg/varsta si conteaza calitatea (fara grasimi,paine putina, miscare,etc)pana la 45 de ani am avut 58 kg. dupa care s-au adunat kg. odata cu anii .Voi reveni cu vesti noi, cand le voi avea.pana atunci multa sanatate tuturor si reusite celor care fac ablatie in perioada urmatoare si sa vina cu vesti bune sa ne dea si noua curaj .
Buna tuturor. Sunt o fosta (sper) tahicardica... Am facut ablatia pe 15 feb la Dr. V. A fost OK. A descoperit o cale dubla, si a intrerupt-o. Ablatia a durat ceva, fiind necesare destul de multe aplicatii (pana in 10 zic eu), si mai multe serii de teste. In final la ultima serie de teste nu a mai aparut tahicardia.
Problema mea este urmatoarea: la ECG-urile de acum cativa ani imi aparea un WPW... care nu a aparut la studiu electrofiziologic, inima mea intrand instantaneu in tahicardia tipica.
E posibil sa mai am si o tahicardie cu wpw? Este cineva care a avut ambele tipuri de tahicardii?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna, Idothea! Nu putem sa-ti raspundem intrucat din exprimarea ta nu reiese exact ce ai avut: 1. Cale accesorie dubla (adica WPW cu 2 cai)? 2. Dualitate nodala (adica TPSV cu reintrare in nod AV)? Sa incerci sa copiezi dg exact din biletul de externare.
Idothea, iata ce cred despre cazul tau: tahicardia supraventriculara care tocmai ti-a fost ablatata - speram si dorim cu succes - era provocata, cu mare probabilitate, de sindromul wpw. Acest sindrom, numit si de preexcitare, la majoritatea pacientilor este asimptomatic, se descopera doar la cite un ECG (ca si in cazul tau), dar poate cauza alte tipuri de aritmii, printre care si tpsv-ul. Daca la studiul electro nu s-a activat wpw-ul, as zice ca n-ai a te teme de o noua aritmie. Sa-ti priasca ablatia !Heart
(18-02-2011 11:31 PM)fata morgana a scris: [ -> ]Buna, Idothea! Nu putem sa-ti raspundem intrucat din exprimarea ta nu reiese exact ce ai avut: 1. Cale accesorie dubla (adica WPW cu 2 cai)? 2. Dualitate nodala (adica TPSV cu reintrare in nod AV)? Sa incerci sa copiezi dg exact din biletul de externare.

am avut dualitate nodala
(18-02-2011 11:35 PM)uliana a scris: [ -> ]Idothea, iata ce cred despre cazul tau: tahicardia supraventriculara care tocmai ti-a fost ablatata - speram si dorim cu succes - era provocata, cu mare probabilitate, de sindromul wpw. Acest sindrom, numit si de preexcitare, la majoritatea pacientilor este asimptomatic, se descopera doar la cite un ECG (ca si in cazul tau), dar poate cauza alte tipuri de aritmii, printre care si tpsv-ul. Daca la studiul electro nu s-a activat wpw-ul, as zice ca n-ai a te teme de o noua aritmie. Sa-ti priasca ablatia !Heart

nu stiu ce sa spun... doctorul a zis ca nu era cale accesorie ci cale duala f aproape de cea normala.
Multumesc pt incurajari! E normal sa mai am din cand in cand cate un stop urmat de doua batai puternice si aritmice, cam 2 pana la 4 pe ora? Seamana cu un inceput de criza de tpsv, si le aveam si inainte de ablatie. Ma lamentez aici..dar parca nu mai am rabdare pana ma vede iar dr V!
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
URL de referinţă