Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: wpw, tpsv
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Eu te sfatuiesc sa iei legatura cu dr. Radu Vatasescu de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti. Dupa parerea mea e cel mai bun electrofiziolog din Romania.
Vezi ca dumnealui are consultatii in fiecare joi dupa-amiaza la clinica Angiomed. Ia de pe Internet telefoanele clinicii (sau de la mine de pe Portal), suna si fa-ti o programare. Vino la un consult, avand cu tine toate actele medicale pe care le ai (inregistrari ECG, bilete de iesire, ecografii, analize etc.). Eu zic ca o sa fie bine daca vii la dr. Vatasescu.
sal. vin si eu aici cu un indemn , mergi omule si fa-o unde vrei, dar cu cit mai repede cu atat mai bine pentru tine , eu ma dereglasem si psihic si am citeva zile de cind am facut-o parca am reinviat, pe cit a fost frica de mare , pe atat e totul bine , si asta datorita lui Dumnezeu care nu ne lasa nciodata si d- nului dr. Vatasescu sa-i dea Dumnezeu mult bine si sa ajute si pe altii asteptam sa vedem ce ne spui dupa.
Am o tahicardie ciudata, in sensul ca se declanseaza cand ma ridic brusc de pe scaun sau daca stau pe scaun cu spatele rezemat de spatar intr-o poz. mai incomoda pornesc palpitatiile si daca imediat ma misc putin de pe spatar se opresc daca ma ating din nou cu spatale iar pornesc , intorc capul sau merg pe tocuri mai incordata sau sunt incordata sa nu alunec,etc si dureaza cateva secunde si anume pana ma asez in pozitia sezut(pe vine),atunci se opresc palpitatiile.Deci se declanseaza f. usor dar in acelasi timp si des ,caci aceste miscari le faci mai toata ziua.Problema este ca imi este jena sa ma asez pe strada, in magazin, etc,,pe vine,, Intrebarea mea este ce este mai bine sa fac: ablatia sau sa le opresc prin metoda mai sus mentionata? Cat este de riscant pe termen lung sa am aceste palpitatii?Daca nu le opresc pot dura si 30 min.,daca pot, doar cateva secunde.Multumesc daca ati avut rabdare sa cititi.
Buna, Puiu! Inainte de toate procedeele terapeutice ar trebui sa-ti faci un ECG in criza sau un Holter ECG/24 ore, sa se vada exact despre ce e vorba. Si un eco cord, sa se vada daca e cumva si un substrat organic.
Revin cu precizari:am fost diagnosticata cu tpsv in urma cu 11 ani dupa o inv. cu holter mi s-a prescris darob dar nu l-am suportat in sensul ca la 1/4 din pastiluta imi scadea pulsul la 42 b/min,si palpitatii tot aveam, deci cand tahicardie cand bradicardie, l-am inlocuit cu metropolol ,nu mai am extrasistole dar tahicardie am asa cum am descris mai sus,pulsul acum este intre 52-60 b/min.Am facut si eco la dr. Apetrei si a zis ca totul este OK,inclusiv EKG,de asemenea si tiroida.De aceea spun ca sunt atipica, fata de ce am citit pe forum cu crize care dureaza ore, cu stari de rau ,eu dupa ce opresc palpitatiile nu ma simt rau (in cazul cand intervin mai repede),daca dureaza 30 min, sunt putin ametita dar putin,mai mult sunt indispusa ca trebuie sa trec prin starile acestea.Punand in balanta ablatia cu tahicardia mea care este altfel decat a colegilor de suferinta ,nu stiu ce sa aleg...nu stiu pe termen lung cum vor evolua lucrurile.In acesti 11 ani nu au aparut modifacari in manifestarile bolii.Am 54 de ani.Multumesc pentru atentie si promtitudinea cu care mi-ati raspuns.
Puiule, cit de veche este ecografia facuta de profesorul Apetrei ? Te intreb intrucit tahicardia, chiar atipica fiind, poate deforma in cele din urma cordul. Ai si controale recente ? Inima, pe fond, este inca in regula ?
Ti-as zice sa mergi la un consult cu toata documentatia la dr Vatasescu.....TPSV-urile sunt de mai multe feluri, deseori se poate vedea forma si de pe ECG de suprafata. Raspunsul exagerat la doza mica de darob asociat crizelor de palpitatie poate ridica si suspiciunea unei boli de nod sinusal....
Ecografia cred ca este cu 3 ani in urma ,EKG,anul tracut cu inca un holter la Municipal vazut de dr .Siliste,care a zis ca ar fi cazul sa fac ablatia dar a precizat cu parere de rau ca nu raspund la metropolol ca e cel mai putin toxic.Dar imi este teama ca dupa ablatie sa apara crize de tahicardie mai grave decat le am acum si ce ar fii mai rau sa fac 2-3 ablatii...sa rascolesc mai rau starea mea de acum.Interventia chiar daca pare simpla este totusi cu dus-intors.Am citit pe forum ca dupa 2 ani au reaparut crizele .N-am citit parerea unor pacienti cu ablatia facuta cu 6-7 ani in urma ,sa vedem efectul pe termen mai lung ,pe perioada de 0-2 ani rezultatele sunt destul de diferite.E greu de tras o concluzie si de luat o hotarare.
Intr-adevar cazul tau este surprinzator. Sub numele generic de palpitatii se regasesc tulburari de ritm cardiac dintre cele mai diverse printre care si tahicardiile. Faptul ca ele apar intr-o anumita pozitie induce ideea unei compresii mecanice asupra pericardului sau o hiperstimulare a unei ramuri a nervului vag. Ar trebui deci sa ne spui daca s-a pus vreodata problema unei hernii hiatale (refluxul gastroesofagian este un semn). Ti s-a intamplat ca palpitatiile sa apara postprandial, dupa ce ai mancat mai mult sau din cauza balonarii? Nu trebuie ignorate nici posibile cauze endocrine, post menopauza. Probabil ai facut si alte analize, cum ar fi dozajul mineralelor cu rol major in functionarea inimii cum sunt K, Mg, Na, Ca. Nu stim daca esti supraponderala, fumatoare si duci o viata sedentara. Cu alte cuvinte daca esti de-a noastra! happy
Cred ca am reusit sa ma sperii mai tare ,eu credeam ca am o tahicardie usoara si acum ma intrebati de o multitudine de probleme...sunt activa ,nu fumez,si am 67 kg la 1,63 cm.toate celalalte analize au iesit in lim. normale,in fiecare an.Nu ma balonez, mananc putin,nu vreau sa ma ingras .La Angiomed poate face investigatii fara cateter, dar din care sa traga concluzia clara ce am de facut?
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
URL de referinţă