Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: wpw, tpsv
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Unde lucreaza dr. VATASESCU la Fundeni sau la Floreasca?
DR. Vatasescu lucreaza la Spitalul de urgenta Floreasca.
Luminita, daca ai fi rasfoit macar un pic Forumul cu siguranta ai fi gasit singura raspunsul. Am spus atat eu, cat si alti colegi, de zeci de ori unde lucreaza dr. Vatasescu.
Rugamintea ar fi, atat pentru tine, cat si pentru toti ceilalti, ca oricand aveti o intrebare cautati mai intai pe forum. Si daca nu gasiti raspuns sau nu sunteti lamuriti abia atunci reveniti cu o intrebare. Tot in folosul vostru e, pentru ca altfel in timp Forumul o sa se umple de informatii redundante si inutile si o sa va ingreuneze navigarea.
Buna seara si sanatate tuturor,
De cateva ore bune citesc acest forum/subforum, whatever...si nu-mi pot stapani admiratia reala si sincera pentru OMul armmdt si...de ce nu, pentru toti ceilalti care v-ati "sacrificat" timpul liber si ne-ati REamintit tuturor ca pana la urma suntem cu totii unul singur.
Uliana, tie in mod special iti doresc tone de sanatate, incredere si intelepciune (ca si pana acum) si sa pastrezi speranta ca in permanenta Cineva acolo sus are grija.
Acum, daca tot am dat buzna, am sa va rog sa ma "luminati" si pe mine in legatura cu AS 35/36/49 ? (Doppler)
E normal?
Mentionez ca am de cativa ani buni diagnosticul TPSV.
Multumesc, toate cele bune tuturor si felicitari celor care s-au pus in slujba semenilor cu o asa noblete.
Draga AAF, bine ai venit la noi, chiar daca te-a adus un vint de tpsv ! Chiar nu stiu prin ce as merita urarile tale speciale, dar iti multumesc din suflet si la rindu-mi iti doresc toate cele bune, in primul rind sanatate cit cuprinde !
Inainte de a incerca sa-ti raspund la intrebare m-am uitat la repezeala pe eco-urile mele cele multe, dar pe nici unul nu apare atriul sting cu trei valori, asa cum indici tu. Daca ar fi sa tin seama doar de ultima cifra (49) as zice ca ai AS-ul binisor dilatat. Altceva nu stiu sa-ti spun, dar poate ne lamuresc ARMMDT sau Fata Morgana.
Si daca tot te dai pe "mina" noastra, te intrebam: nu te-ai gindit sa scapi de tpsv prin ablatie? Hai, poate te convingem noi, ca sa nu zici ca ai dat "buzna" de pomana pe Bulevardul Forum !
Buna AAF! Dimensiunile de AS 35 (diametru transvers din psal) / 36 (diametru transvers din ap4c) / 49 (diametru longitudinal din ap4c) sunt aproximativ bune, cea de 49 fiind undeva la limita superioara a normalului. Se zice insa ca masurarea ariei AS ar avea o valoare prognostica mai buna. Numai bine!
Multumesc mult, fata morgana, fie tie tot binele.
M-am mai linistit.
Ramane in actualitate inculpata de tahicardie.
Avem noi ac si de cojocul ei, pana la urma happy.
Cat priveste ablatia, uliana draga, in august 2008 am primit deja o trimitere la Timisoara la dr. Ivanica.
De atunci ma tot "informez", in speranta ca ma pot "fofila".
Problema cea mare este ca si in timpul somnului mai am "cate-un puls" de 140 bpm (holter ECG) si obosesc adesea extrem de repede la cel mai mic efort.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, categoric voi gasi o solutie.
Iti multumesc pentru infuzia de umanitate pe care o servesti cu fiecare raspuns si, ma rog sa-ti dea Dumnezeu ani multi de-aici inainte, sa asisti la veritabile schimbari in bine in domeniul medical din Romania si implicit, in vieti traite fara nici o spaima, fara nici un atac de panica...in sanatate deplina.
Un week-end minunat tuturor si sanatate multa.
AAf, din ce oras esti? Poate ai putea sa mergi si mai aproape de casa, ca Timisoara e cam departe. Si nu o mai amana, ca nu te poti "fofila". Tot acolo vei ajunge pana la urma, cand crizele vor fi tot mai dese si mai rele. In plus, in timp, de la tahicardii pot aparea modificari structurale ale cordului, care pot determina la randul lor alte tahicardii ... asa ca de ce sa te chinui o multime de ani si sa sfarsesti in acelasi punct, dar in niste conditii mai rele, cand ai putea sa faci o interventie de aprox. 2 ore, stand internata doar o noapte si sa rezolvi definitiv problema? In plus, pana nu faci ablatia, o sa trebuiasca sa iei niste antiaritmice, care sunt foarte toxice si au multe efecte secundare. Nu e mai bine sa eviti asa ceva?
Da, de trei ori da, asculta-l pe ARMMDT si nu te mai fofila, mergi si fa ablatia cit sint sanse mari de reusita !!!
De ce sa traiesti cu crize - care se pot si permanentiza ?
De ce sa maninci antiaritmice - care cu timpul pot sa nu-si mai faca efectul asupra tpsv, in schimb pot afecta serios plaminul, ficatul, tiroida ?
De ce sa astepti pina la deformarea masiva a cordului - scazind dramatic sansele de ablatie reusita ?
De ce sa astepti pina cind ti se va spune ca nu mai exista solutie - nici medicamente eficiente, nici ablatie ?
Nu vreau sa fiu nici indiscreta, nici peste masura de insistenta - dar, de fapt, ce speri ???
Nu ne-ai spus daca inima are doar circuitele electrice deranjate sau exista si o boala cardiaca de fond . Un week-end linistit si bun !Heart
armmdt, multumesc mult pentru raspuns.
Sunt din valcea, 42 ani.
uliana, boala cardiaca de fond, nu (cel mult HTA, insa HTA-ul survine episoadelor tahicardice sau de FA, inca nu e clar).
Acum sa ma "explic" legat de "fofilat": experientele mele legate de spital, spitalizari, interventii chirurgicale, sunt dintre cele mai diverse happy...la un moment dat am spus STOP, fie Voia Lui, pentru ca eu nu mai am putere.
Ar fi una dintre explicatii, poate cea puerila.
Cealalta, a la prossima, e totusi week-end si nu vreau sa apar eu cu povesti cu iz lacrimogen.
Anyway, am sa va ascult sfatul si am sa fac vreo cativa pasi inainte.
Sa va dea Bunul Dumnezeu, TOT BINELE.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
URL de referinţă