Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: wpw, tpsv
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Multumesc pentru raspuns. Am discutat azi cu prietenul meu si a fost de acord, maine va suna pentru o programare la dnul dr Vatasescu.
Despre crio, da, ni s-a zis ca nici aceea nu prezinta garantie la modul absolut, si in plus, daca am inteles bine, exista posibilitatea ca vreodata, in timpul vietii, acea cale sa se poata reactiva.
Insa din partea dnului dr Siliste a venit recomandarea ferma inspre crioablatie, motiv pentru care prietenul meu s-a orientat spre asta (evident, cred ca nimeni n-ar accepta cu calm si relaxare ideea de a se trezi cu stimulator cardiac la 26 de ani).
Rheea, ca una ce cunoaste bine aritmiile pe propria piele, va inteleg profund necazul si va doresc din tot sufletul succes major la dr. V. Daca totusi - feri doamne ! - raspunsul lui nu va fi cel favorabil, sa stiti ca se face crioablatie la Institutul National de Cardiologie Gottsegen din Budapesta, respectiv la Clinica de Cardiologie din Debretzin. Numai bine si lipsa de crize !
Multumesc mult ,nu strica sa ne interesam! Sanatate multa!
Buna seara....Ma numesc Gabi si sotul meu a fost diagnosticat in anul 2004 cu tahicardie atrioventriculara ortodromica cu reintrare prin fascicul accesor HTA(sper ca am scris corect) la un an dupa prima criza si muuuulte analize efectuate in Ploiesti si la fel de multe asigurari ca sotul meu este sanatos....dar asta nu mai conteaza.
Diagnosticul a fost pus de Dl doctor Liviu Chiriac in urma unei interventii asemanatoare cu ce ati descris voi pe forum ......adica a intrat cu niste sarme care aveau in capatul lor camere(asa am inteles eu din explicatia medicului)si a constatat ca sotul meu are aceasta boala.A urmat o perioada in care sotul meu a luat Rytmonorm(3/zi) si Lokren(1/zi) si s-a simtit bine........dar nu ne doream sa ia pastile toata viata asa ca am intrebat medicul daca exista si altceva de facut.......el a raspuns ca in momentul in care a intrat cu acele camere in inima sotului meu a incercat si chiar a anulat ceva circuite dar mai mult de atat nu poate face.....asta fiind la un timp scurt dupa acea interventie.......Pe data de 30.12 sotul meu a facut din nou o criza din care nu a mai iesit singur ci a trebuit sa mearga din nou la spital si apoi la un nou control la Buc pe 3.01.2011.....In urma acestui control docorul a hotarat sa revina la medicamentele din 2004(mentionez ca in ultimul an sotul meu lua doar aspacardin) si a mentionat ablatia dar ca nu se recomanda decat in cazul in care pacientii nu raspund la tratamentul medicamentos.
Dupa atata poveste intrebarea mea este daca este recomandata ablatia in acest caz? Daca ia fost deja facuta aceasta ablatie asa cum a sustinut dl doctor? Si unde se mai face?
Va multumesc mult
Gabi, ceea ce descrii tu pare a fi un studiu electrofiziologic si ablatarea consecutiva a unor focare de aritmie in cazul sotului. De aici incepind am niste nedumeriri, deoarece noi aici, pe forum, avem o lista a oraselor si doctorilor care fac ablatii in toata tara, iar Ploiestiul, respectiv dr. Liviu Chiriac nu figureaza pe aceste liste. Prin urmare, te rog lamureste-ne:
- unde a avut sotul tau acea prima interventie - la Ploiesti sau Bucuresti ?
- cine l-a trimis la Bucuresti acum, recent ?
- la ce spital si ce doctor a decis revenirea la tratamentul din 2004, iar ablatie doar in cazul in care nu raspunde omul la tratament ?
Pentru a vedea unde si cine face ablatii consulta cele doua liste existente aici, la capitolul Ablatie.
Parerea mea sincera este insa ca sotul tau sa fie vazut de dr. Radu Vatasescu, aici, in Bucuresti, ca specialist de marca in problemele care va intereseaza. El va putea decide daca e sau nu cazul de ablatie, si daca da, poate sa o si faca la Spitalul Floreasca. Pentru un consult prealabil il gasiti pe dr. V. la clinica privata Angiomed, in fiecare joi dupa-amiaza, cu programare telefonica prealabila (Angiomedul il gasesti pe internet). Mentionez ca dr. V. este indisponibil vreo 3 saptamini intrucit si-a luxat piciorul. Sanatate multa !
Trebuie sa mai adaug : chiar daca acel dr. Chiriac i-a facut ablatie sotului tau, exista posibilitatea recaderii, adica a revenirii aritmiilor, precum si posibilitatea de repetare a ablatiei. Stim de situatii in care s-au facut chiar trei interventii pentru rezolvarea problemelor !
Ceea ce are sotul tau cu siguranta se poate ablata. Eu zic ca e o mare greseala sa mearga pe pastile cand ar putea cu o interventie sa se vindece complet si sa nu mai ia nici un fel de medicamente.
In Bucuresti poate merge la dr. Vatasescu de la Spitalul de Urgenta Floreasca, la dr. Alexandru Deutsch de la Spitalul Caritas sau la dr. Calin Siliste de de la Spitalul Universitar.
Dar de ce sa ia antiaritmice toata viata (care au efecte secundare din cele mai neplacute), cand ar putea sa fac o interventie de 2 ore si sa scape definitiv de aceasta problema?
In plus tot acolo va ajunge, pentru ca raspunde momentan, dar nu o sa raspunda asa intotdeauna. Si atunci tot la ablatie o sa ajunga. De ce sa se chinuie pana atunci si sa ia medicamente care ii vor afecta alte organe?
(06-01-2011 11:29 AM)armmdt a scris: [ -> ]Dar de ce sa ia antiaritmice toata viata (care au efecte secundare din cele mai neplacute), cand ar putea sa fac o interventie de 2 ore si sa scape definitiv de aceasta problema?
In plus tot acolo va ajunge, pentru ca raspunde momentan, dar nu o sa raspunda asa intotdeauna. Si atunci tot la ablatie o sa ajunga. De ce sa se chinuie pana atunci si sa ia medicamente care ii vor afecta alte organe?Asa gandesc si eu.....si asa am gandit din momentul in care sa descoperit aceasta problema....atunci aveam si alte posibilitati financiare...acum varza suntem ,dar va trebui sa ne straduim,doar cel mai important lucru in lume este sanatatea chiar daca asta ne da peste cap bugetul.
Am inteles ca trebuiesc cumparate cateterele(parca asa am citit ca se numesc)....sau mai bine zis cam cat ne costa interventia aceasta ,poate cei care au facut-o recent ma pot informa..... daca nu se poate aici pe forum,poate pe adresa mea de mail: gabytoma_gabytoma@yahoo.com.
Va multumesc din suflet daca imi raspundeti.....nu de alta dar sa stim la ce sa ne asteptam.....sau cat sa mai asteptam.
Si va multumesc si dvs celor care mi-ati raspuns deja.
Gaby, partea financiara n-o sa va "omoare", dupa stiinta mea cateterele se cumpara de catre pacient doar in caz de ablatie cu sistemul 3D, numai pentru rezolvarea fibrilatiilor atriale, ori sotul tau are alt tip de aritmie, care nu presupune folosirea acestei aparaturi.
Sa ma corecteze ARMMDT daca gresesc cumva, precizind exact tipurile de aritmii care necesita mapping 3D-ul.
Daca as fi in locul vostru, n-as lungi-o prea mult ! Nu-i o fericire traiul cu pastile, cu crize, trecerea prin urgente ! Dupa vindecarea piciorului sau luxat, m-as duce la dr. Vatasescu si as pune la cale interventia cit mai grabnica ! Desigur, e doar o parere, voi veti proceda cum veti crede de cuviinta ! Sanatate multa !
Daca o sa mergi la unul dintre cei pe care i-am indicat eu nu o sa trebuiasca sa cumperi nici un cateter si in afara de o, sa ii spunem "atentie", ca asa e obiceiul din strabuni tongue, in rest nu trebuie sa cumparati sau sa platiti nimic.
Deci nu ar trebui sa fie chiar asa o lovitura pentru buget.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
URL de referinţă