Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: wpw, tpsv
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Daca faci ablatia ECG-ul tau va arata apoi normal, nu va prezenta nici o modificare.
as mai dori sa stiu o informatie.cum se face aceasta ablatie?ramane cicatrice?daca da cat de mare?am facut in urma cu cateva zile un test de efort si mia iesit f bun din ceea ce a spus medicul.cica la efort wpw-ul meu dispare si am un risc destul de mic.totusi as vrea sa fac aceasta ablatie dar trebuie sa stiu tot de la A la Z despre ea si daca exista riscul sa mai imi revina acest wpw.multumesc de intelegere
Cicatricea este minima, la nivel de cativa milimetri. Nu te va afecta in nici un fel.
am o nelamurire.mi-ati zis ca ekgul e normal.asta inseamna ca si cum n-as fi avut niciodata wpw sau cum arata acum?
ca ekg-ul e normal dupa ablatie ma scuzati.m-am exprimat gresit.
Da, daca ablatia reuseste e ca si cand nu ai fi avut niciodata.
CHADS2 score reprezinta riscul de a face un accident vascular cerebral (nu infarct miocardic) la un pacient cu fibrilatie atriala.

Pocket-pill (pill in the pocket) inseamna ca pacientul ia pastile (care s-au dovedit anterior eficiente) doar atunci cand face fibrilatie atriala, practic neluand un tratament permanent. El se preteaza la pacientii care intra in ritm sinusal destul de usor dupa administrarea antiaritmicului (pastilei) si care nu au episoade de fibrilatie atriala foarte frecvente.
Stimate Adeutsch, ma recunosc in postarea de mai sus, este discutia pe care am avut-o cu un coleg de forum pe care-l rugam sa explice in doua fraze postarile sale englezesti, eu necunoscind aceasta limba. As dori sa te inteb: esti doctor sau un bun cunoscator de engleza, ori amindoua, sau un biet om zguduit de aritmii? Intrebarea nu este simpla curiozitate, ci are urmatoarea ratiune: la nevoie iti putem adresa mici intrebari de bun simt despre medicamente si medicatii, intrucit generoasa noastra gazda - din motive obiective - in astfel de teme nu se implica. Acu' nu sint absurda, nici eu n-as cere tratamente pe forum, dar uneori o idee sau un sfat de specialist sint binevenite. Multumesc, asteptam raspunsul!
Adeutsch (Alex pentru prieteni tongue) e doctor si inca unul bun, asa ca aveti deplina incredere. Si, Doamne fereste, nu e zguduit de aritmii big grin
happy
Sunt medic, implicat in domeniul care va intereseaza, din pacate, atat de mult (poti sa spui deci ca sunt zguduit de aritmii big grin ). In mod cert consultatii sau tratamente nu am sa va dau pe forum pt ca ar fi in dezinteresul dvs si toatal lipsit de profesionalism, insa mici lamuriri cu placere, in masura timpului disponibil.

CHADS2 nu este un cuvant englezesc, este un acronim
C- congestive heart failure (insuficienta cardiaca)
H- hypertension (hipertensiune)
A- age
D- diabetus mellitus
S- stroke (accident vascular) 2 puncte, toate celelalte cate un punct

pill in the pocket- pastila in buzunar, am explicat in postarea anterioara ce inseamna
Bine-ai venit pe forum, dottore, si multumesc pentru promptitudine. In timpul trecut de la discutia cu pricina m-am lamurit si ma cred oarecum protejata, intrucit insuficienta cardiaca,hipertensiune, diabet,accident vascular nu am, virsta nu prea ma ajuta, dar nici matusalem nu sint. Boala de fond, diagnosticata acum 24 de ani, este CMH neobstructiv, tratat nesmintit de atunci incoace.Fibrilatiile atriale pocite au venit acum 5 ani, pe linga betaloc si cordarone iau si anticoagulant, solutie de avarie/pastila in buzunar/ n-am. De un an am reusit sa evit spitalul, crizele s-au remis spontan. Acum o ora tocmai s-a declansat o criza, sper sa-mi treaca repede si acasa.
Intrebare pentru ARMMDT: dottore-ul este doar prietenul tau sau Alex si pentru noi Huh
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
URL de referinţă