Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: wpw, tpsv
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Ei bine, continuam........asa ca, dupa aceste situatii prin care am trecut,vorbisem cu dnul dr. sa mai incercam o ablatie in septembrie dupa ce se va vindeca vechea ablatie .La toate aceste probleme se mai adauga si chestia cu intreruperea efectuarii ablatiilor la spital, deci, concluzia, cam ce,, cocoasa'' ar trebui sa am?Am fost de 1 mai intr-o mini vacanta la Herculane si am gasit o liniste totala , plus ceva plimbari pe munte, exercitii fizice usoare, slabire 10 kg un masaj executat cu maiestrie de ,,tailandeze " cum le-a numit dnul dr. EI BINE AM
AVUT SURPRIZA SA IES DIN F.A.Va dati seama ce bucurie pe capul meu .Ieri ,ca sa fiu sigur, am facut un EKG care mi-a dovedit acest lucru.Am luat legatura imediat, cu cine credeti ca puteam sa impartasesc aceasta bucurie,cu dnul dr.VATASESCU care SURPRIZA mi-a spus ca si celelalte 3 cazuri, inclusiv primul caz fara speranta,au anuntat aceleasi lucru.Ei bine ce ziceti? Tare de tot.Acum am speranta ca voi ramine in ritm sinusal cit mai mult timp .ULIANA acum intelegi de ce am asteptat atit .Era simplu sa spun :ablatia nereusita!........si ca chestie, fiind un tip modest, va rog sa nu ma felicitati!!!!!
Ei bine, uite ce zic: imi pare sincer foarte bine ca FA-ul s-a remis spontan si n-ai mai avut nevoie de conversie. Asta chiar ca e tare de tot, ca si starea favorabila a celorlalti! Iti invidiez curajul de a calatori. Mie mi se face rau numai la gindul ca trebuie sa ies din casa, desi nici starea asta de "prizonierat" n-o prea mai suport. Vinerea trecuta, neavind incotro, m-am dus la cumparaturi si pentru prima data s-a declansat FA-ul intr-un magazin, nu ma intreba cum am ajuns acasa... Conform dorintei tale de"tip modest" nu te felicit, iti doresc numai sa se mentina ritmul sinusal timp cit mai indelungat, poate - cu putin noroc - chiar definitiv! Ma bucur pentru toti si sa auzim de si mai bine!!!
VA DORESC SA TRAITI SI VOI BUCURIA CARE O TRAIESC EU ACUM!
Pai sa iti fie de bine!
Sper ca Florentina sa nu mai fie suparata pe mine tongue
(06-05-2010 10:10 PM)uliana a scris: [ -> ]Iti invidiez curajul de a calatori. Mie mi se face rau numai la gindul ca trebuie sa ies din casa, desi nici starea asta de "prizonierat" n-o prea mai suport. Vinerea trecuta, neavind incotro, m-am dus la cumparaturi si pentru prima data s-a declansat FA-ul intr-un magazin, nu ma intreba cum am ajuns acasa...

In general am observat ca LAF scade mult calitatea vietii la multa lume. Daca ai CHAD score 0 nu cred ca trebuie sa fi atat de speriata de o eventuala criza de AF iar daca intri intr-o criza de AF nu trebuie sa fi asa de speriata. Problema majora a unei crize este daca nu reusesti sa iesi singura din ea in 12 ore iar atunci este foarte indicat sa te duci la camera de garda.
Eu unul daca patesc o criza ce ma deranjeaza rau, la recomandarea doctorului, folosesc asa zisa "pocket-pill" care functioneaza miraculos.
Pai, draga Razvi, despre asta e vorba: din nefericire, fac part din categoria la care FA-ul se manifesta ingrozitor, aproape invalidant. Nici nu mai zic de zbaterea aceea total haotica a inimii, despre care sustin cu tarie ca nimeni pe lume nu se poate obisnui si trai cu ea, dar exista si o stare teribila de rau, de tipul lipsa mare de aer, tensiune foarte scazuta si totusi presiune mare in cap, pe ochi si pe timpane, slabiciune marcata si senzatie de probusire in gol, de ma tin de pereti, basca stomacul taiat instantaneu si nevoia de a fi la baie. Evident ca daca o chestie ca asta te prinde pe strada sau oriunde in afara casei mai vine si panica ca te dai intr-un spectacol total, tavalindu-te pe drumuri. Metodele vagale pe care le cunosc ba functioneaza, ba nu. Si azi am avut o criza de trei ore, a fost a patra in ultimele opt zile, s-au indesit inspaimintator.De disperare nu prea pot sa maninc, am slabit foarte tare, arat ca una care a scapat de curind dintr-un lagar de concentrare si lasa ca nu mai pot sa fac aproape nimic nici prin casa. Cred ca se apropie momentul permanentizarii FA-ului, cum mi s-a prezis. Si un alt mare motiv de amaraciune ca, uite, in urma celor intimplate la Floreasca nici sperante vagi de rezolvare nu mai avem, noi , astia cu FA.
In alta ordine de idei, parca ti-am mai zis ca nu stiu englezeste, ori CHAD-ul mie imi pare o prescurtare englezeasca. Inseamna cumva CMH , adica cardiomiopatie hipertrofica??? Si daca esti amabil, poate imi spui si mie ce este "pocket-pill" despre care zici ca e miraculos. Scuza-mi lamentatia si sa-ti fie bine!!
CHAD Score reprezinta o cifra care se calculeaza in functie de anumiti parametrii si care iti cam indica riscul de a face infarct.
Pocket-pill este pastila de buzunar, eu folosesc rytmonorm dar doar dupa sfatul lui artmmdt de a intreba cardiologul.
Cat despre problema cu Floreasca si timpul care il mai ai teoretic mai exista doua metode[dar nu stiu de se practica in Romania] : Maze si Mini-Maze. Teoretic este aceasi chestie ca si ablatia doar ca la Maze se face pe cord deschis iar la mini-maze se fac 4 puncte in jurul cordului pe care se opereaza.
Practic din ce am citit rata succesului operatilor Maze este mai mare decat la ablatie deoarece doctorul vede mai bine ceea ce face.
Acuma ma poate corecta artmmdt despre Maze si poate stie daca se practica in Romania.
Eu prima si singura data cand m-am prezentat la spital a fost prima oara cand am simtic ca nu functioneaza bine ceasul, in mare parte LAFul a venit pe baza de stres, oboseala si consum de alcool cu energizante cu o seara inainte. De atunci au trecut 2 ani, am mai avut probleme dar sincer panica nu a mai fost aceeasi.
Eu cand am ajuns la spital aveam pulsul 90 si nici nu stiu de era FA atunci. Speriat fiind si conectat la aparate pulsul a ajuns la 160.
Sper sa te faci bine dar oricum si de vei reusi sa faci ablatia dupa trebuie sa analizezi bine fibrilatia atriala, ce ti-a provocat si sa-ti schimbi modul de viata pentru a nu mai ajunge in aceasta situatie.
Multumesc de promptitudine, Razvi. Chiar si fara CHAD-ul facut stiu ca riscul e mare, ba mai mult, umblu cu "moartea la purtator" cum s-ar zice, ca asta e la CMH. Mama, fratele ei si bunicul au avut moarte subita, fiind si ei toti cu CMH. In privinta celor doua metode pomenite de tine,eu asa stiu ca la noi nu se practica ele in sine, ci doar daca cordul are oricum nevoie de o interventie. Cu alte cuvinte, daca tot deschidem, hai sa si ablatam! CMH-ul mi s-a descoperit acum 24 de ani, dar primul bucluc cu soc electric si tot tacimul l-am patit in 2005. Apoi am mai facut trei conversii si doua rezolvari spontane prin spitale. Rytmonorm am luat si eu pina in 2008, dupa care n-am mai avut voie, ca m-au umplut cu amiodarona. Ma timpeste ideea ca la nevoie n-am nici o solutie de avarie, nici soc electric nu mai am voie.Din vara trecuta n-am mai chemat nici salvarea, doar mi s-a tot zis ca nu prea-s multe de facut cu mine. Si ca sa nu ma plictisesc cu FA-ul, din cind in cind am extrasistole - cite 4-5 pe minut timp de ore intregi - pe un fond de bradicardie marcata, cu puls pina in 50 bpm. Ce sa mai vorbim, e vesela de tot viata mea, si mai ales perspectiva e minunata!
(08-05-2010 12:27 AM)razvi a scris: [ -> ]Teoretic este aceasi chestie ca si ablatia doar ca la Maze se face pe cord deschis
Practic din ce am citit rata succesului operatilor Maze este mai mare decat la ablatie deoarece doctorul vede mai bine ceea ce face.
Acuma ma poate corecta artmmdt despre Maze si poate stie daca se practica in Romania.
Exact asta e o problema, ca MAZE se executa pe cord deschis si, asa cum i-am mai explicat mai de mult si Likai, nici un doctor normal la cap nu te deschide doar ca sa iti faca procedura MAZE, tu neavand, altfel, nici o problema care sa necesite chirurgie cardiaca. De aceea in cazul vostru nu va mai ganditi la aceasta procedura.
Pentru Maze este nevoie de un generator de radiofrecventa similar cu cel pentru procedurile de ablatie care folosesc catetere intravenoase, doar un pic adaptat. Un astfel de sistem exista la Timisoara si, parca, si la Iasi. Cat de folosite sunt nu as putea sa va spun. Pe cel de la Timisoara eu l-am instalat, am facut cateva interventii demonstrative impreuna cu chirurgii de acolo, dar daca au continuat sa il foloseasca sau nu ... asta nu stiu.
pentru armdt

am dialogat odata si pe mail cu dumneavoastra.cazul meu era cel in care intrebam daca dupa ablatia pt wpw puteam sa intru in efort maxim in timp de o luna.miati raspuns ca da se poate dupa doar cateva zile.acum intrebarea mea este urmatoarea:dar la ekg-urile viitoare se mai observa ceva?de fapt asta era preocuparea mea pt ca acolo unde merg se fac teste foarte des si nu pot fi inselate.daca ar fi dupa mine si felul cum ma simt eu nu as avea nevoie deloc de aceasta ablatie insa tocmai din acest motiv doresc sa o fac:ca apoi sa nu mai iasa pe ekguri.si mie mi sa parut ciudat cand mau diagnosticat doar in urma unui ekg insa neavand niciun fel de experienta in domeniul medical nu am putut contrazice diagnosticul medicului.mentionez inca o data ca aces wpw mia fost diagnosticat la un control de rutina nicidecum in cazul unor simptome.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
URL de referinţă