Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: wpw, tpsv
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Buna seara!
Andra, cam in aceasi situatie ca tine sunt si eu.Am 35 de ani, si in urma cu cinci ani am facut prima criza de tpsv, si apoi in 5 ani de zile au urmat inca vreo 4 crize.Toate astea sub concor de 5 mg pe care l-am redus treptat pana am renuntat complet.Dupa ce am renuntat la concor, dupa vreo 5 luni am hotarat sa fac ablatie,am vrut sa-mi rezolv aceasta problema pentru ca vreau sa raman insarcinata.Inainte de ablatie mi s-a spus ca in timpul sarcinii trebiue sa renunt la medicamente, dar am observat ca mie mi-a fost mai bine fara concor.Ma bucur foarte mult ca am facut ablatia, si sper sa fi terminat ptr totdeauna cu tpsv,cu atat mai mult ca vreau sa raman insarcinata.Multa sanatate si sa ne tii la curent!
Ptr armmdt
Exista undeva in Romania unde sa se poata face crioablatia ?
Dar in Europa ?
Am inteles ca prezinta unele avantaje si ca in cazul in care se ablateaza calea normala - este reversibila ( asta chiar in timpul ablatiei ) daca se actioneaza la o temparatura medie nu la temp maxima.
Deasemenea am inteles ca ofera o stabilitate mare pentru cateter deoarece se lipeste de inima si sansele de a gresi se diminueaza.
Oare este cea mai buna solutie in caz de circuite ff apropiate ? Cresc sansele de reusita si micsoreaza riscurile de bloc total.
Ce costuri sunt pentru crioablatie in alta tara , cu un medic f bun?
Multumesc anticipat
In Romania nu se face crioablatie. Din ce spui tu inteleg ca ai o tahicardie intranodala si ca ai avea nevoie de o ablatie de cale lenta. Pentru asa ceva nu iti trebuie crio. Poti face o astfel de ablatie in orice centru din Romania care face electrofiziologie.
Diagnosticul este Tahicardie prin reintrare atrioventriculara (episoade recurente ), sindrom wpw ( interval PR scurt = 80ms ; QRS 120 ms ) cu localizare anteroseptala.
Cale accesorie cu localizare anteroseptala.
TPSV cu doua morfologii complex QRS subtire si complex QRS cu aspect de BRD incomplet ( TCLI = 244ms ; TCL 2 - BRD + 260;
Cord cu aspect ecocardiografic normal.
Apropo TPSV este urmare a WPW sau este alta tahicardie?
,, Cu aspect de BRD incomplet " - Este sau nu BRD ? ca nu inteleg acest ,,ASPECT de BRD '"
Multumesc
TPSV este un termen generic insemnand tahicardie paroxistica supraventriculara. Si WPW-ul este tot o forma de TPSV.
Blocul incomplet inseamna ca ramul drept al fasciculului HIS conduce, dar cu intarziere.
Crezi totusi ca este indicata crioablatia in acest caz ( diagnostic )- are avantaje evidente in comparatie cu ablatia la cald?
Merita o incercare in afara tarii?
Ai auzit cumva daca exista perspectiva sau intentia ca la vre-un spital din Romania sa se aduca aparatura pentru crioablatie?
Multumesc.
Nu cred ca crio este indicata in mod special in acest caz.
In Romania nu cred ca se va aduce acest tip de sistem prea curand, oricum nu in acest an.
eheiiiii!!!! m-am inapoiat la voi cu vesti vechi dar si noi .V-am promis ca o sa va anunt rezultatul ablatiei si am sa va spun prin ce am trecut pina acum cind m-am hotarit sa va informez.
Dupa ablatie, stiti povestea ca am fost descoperit cu apnee obstructiva si singurul care si-a dat seama a fost dr.Vatasescu, altfel puteam sa mai fac in continuare ablatii, la 5zile am intrat din nou FA.Am fost foarte dezamagit si cu cine puteam vorbi decit cu d-nul dr.Am facut un studiu electrofiziologic si s-a constatat ca s-a lucrat foarte bine . Am fost defibrilat dar dupa alte 5 zile am intrat in FA .D-nul doctor mi-a recomandat sa am rabdare si sa continui sa respir, cind dorm, cu aparatul contra apneei.Am fost din nou defibrilat la citva timp si cifra fatidica ,,5'' si-a facut efectul:am intrat din nou in fibrilatie.D-nul dr.Vatasescu m-a sfatuit sa nu renunt si sa continui tratamentul.Acum doua saptamini am fost chemat la o noua defibrilare si extraordinar ..............dupa 5zile am intrat in FA. Ce vreti sa va mai spun despre moral? Ca il aveam ridicat? A-si minti cu nerusinare -la pamint si poate si sub pamint 2-3metri.Am luat legatura cu domnul dr. Vatasescu si am fost din nou sfatuit, ca un adevarat psiholog,sa nu demoralizez si sa am rabdare si incredere in continuare.Ce am facut si s-a intimplat pina acum am sa continui miine seara....NOAPTE BUNA si sanatate!
Liviu, si FA si apneea obstructiva produc in timp unele modificari la nivelul cordului. Revenirea la normal si rezultatele pozitive nu se pot vedea chiar asa repede, trebuie sa treaca ceva vreme. Pentru FA a fost facuta ablatia, care a fost efectuata corect. Iar pentru apnee tocmai faci tratament, dar dureaza pana sa dea rezultate. De aceea trebuie sa te tii tare si sa nu cedezi.
Hurraaa, Liviu, daca-i sti de cite ori m-am intrebat ce-o fi cu tine, dar n-am mai indraznit sa intreb nimic. Ma gindeam ca daca prietenul ARMMDT ar sti ceva despre tine ne-ar spune si noua. Sus cocoasa, amice, nu te lasa, precis ai sa te faci bine. Bucura-te ca ai apucat sa faci ablatia, ca noi, uite, ramaseram de caruta, nici speranta macar n-avem. Si sa nu mai dispari, auzi? Vezi ca te asteptam la intilnirea de miine seara. Sa-ti mearga bine!
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
URL de referinţă